• kedilerin ani ses tonu değişikliklerine,evdeki sıradışı hareketlenmelere ve benzeri olaylara karşı "herşey yolunda değil mi" anlamı taşıyan tepkileridir ve genelde iki gözlerini birden kırparlar.tek göz kıpran versiyonları da bulunur
  • tek gözle yapıldığı vakit çiftleşme mevsiminin geldiğinin ispatıdır. benimki sürekli bana göz kırpmaya başladı, olur da gece uyurken uygunsuz tavırlara girmesin. *
  • ilk zaman bbg'sinde pek hayirli sonuclara yol acmamis hadise.

    goz kirparak ev icinde gezinen kedi hayvani, 70 gundur icerde hapis kalmis erkeklerin; "lan bu kas goz atiyo, kesin yollu" diyerek saldiriya davetiye cikarmis, sonunda "uzerine bastik" ile karisik kedi cennetini boylamistir.

    (bkz: disi kopek kuyruk sallamasa)
  • kedilerin iletişim kurma aracı olarak gördükleri hareketlerdendir. genellikle derin uykularının arasında kendileriyle konuşulduğunda şöyle bir bakar, ekleyecekleri birşey yoksa biran önce şekerlemeye dönmek için iki gözlerini birden kırparlar.

    misal:

    kedi kanepenin üzerinde güneş alan bir köşede elleri simit olmuş şekilde uyumaktadır. ev ahalisi de onun mekanında sohbet etmektedir. kedi hazretlerini farkeden bir üye sevgiyle:
    "di mi benim tatlı kızım, sen de whiskas sevmiyorsun, simdi ben sana balık vericem" der. bunu onaylayan kedi de gözlerini açar, kapar, mutludur.
    ya da
    "sen benim bitanemsin, tatlı kedimsin, şuna da bakın nasıl ellerini simit yapmış uyuyor"
    kedi ise "la havle" bakısı atarken, yiyeceği tavuk ciğeri hayaliyle "seni seviyorum" der gibi göz kırpar...

    bu kediler enteresan yaratıklar, ailecek seviyoruz.
  • kopeklerin goz kirpmasiyla ayni olan harakettir. hayvancik göz kirpar ama biz dogal olarak bunu ondan bize gelmiş bir mesaj olarak yorumlamak isteriz, "ahanda benim kopegim kedim bana goz kirpti" der mutlu oluruz
  • insanı paranoyak yapan hareket. pezevenk geçmiş karşıma her tarafını şapur şupur yalıyor ve arada başını kaldırıp tek gözünü kırpıyor

    ne demek istiyon lan eşşoğlusu?
  • bu şekilde öpücük yolladıklarını düşündüğüm kedi eylemi. resmen öpücük işte.
  • zaman zaman bana bakarak iki gözünü kırpan kedimin bu hareketinin refleks olduğunu düşünmüştüm ta ki yüzünü bacağıma çarpan kedimi öpüp kokladıktan sonra bana tek gözünü kırpana kadar. bu göz kırpma hadisesi kesinlikle bir sevgi işareti bundan eminim.
  • kedimin bana düzenli olarak iki gözünü de aynı ayna kırparak yaptıgı hareket. araştırdığımda sahibine duyduğu sonsuz güvenin ve ona karşı hiçbir tehlike hissetmediğini bir göstergesiymiş.
    özellikle geçtiğimiz ay dişi kedimi kısırlaştırmak icin veterinere götürdüğümde tecrübe ettim. sabah veterinerime bıraktım evime döndüm. aksam operasyonu gecirmiş kedimi geri almak icin veterinere geri döndüm.
    kedim o an beni görür görmez gözlerini aynı anda o kadar sert ve güçlü bi şekilde kırptı ki kalbimde hissettim resmen. kedimin bana duyduğu ve hissettiklerini ben de ona hissediyorum çok seviyorum onu yerim yavrum kıyamam
  • kediler gözlerinizi dikip onlara sabit baktığınızda bunu bir tehdit olarak algılar ama ona bakarken iki gözünüzü birden kırpıp kısa bir süre öyle durursanız bunun bir sevgi göstergesi olduğunu düşünürler ve eğer kendi kedinizse karşılığında o da size bakarken gözlerini usulca kapatıp açar, bu kedi dilinde "seni seviyorum" demek.

    durup dururken, size bakarken gözlerini kırparsa size ne kadar güvendiğini, sevdiğini anlatmak ister ve öpücük gönderir.

    kendi kediniz değilse yanınıza gelir, sevilmek ister ya da hırçınlığı yatışır.
    ama denerken dikkatli olun, sokaktaki azmana iki gözünüzü birden kapatıp öyle durmayın, yüzüne müzünüze atlar, sonra gelip burada ağlamayın her tarafım tırmık içinde kaldı diye.

    ben kendi tecrübelerimi aktardım. herkes kendi tecrübesini kendi emniyetini sağlayarak yaşasın.
hesabın var mı? giriş yap