• giderek mide bulandırıcı bir hal almaya başlayan durum.
    markette domatesin, şeftalinin, üzümün üzerinde yatan, kasap reyonunda, peynir reyonunda gezinen kediler...

    (bkz: #130360961)

    lokantaların mutfak bölümüne girip çıkan, masaların üzerinde yemeklere ortak olan kediler...
    hele ki, başında sahibi olmayan, zincir restoranlar, sosyal tesisler gibi bir yerse onlarca kediyi bir arada görmek de mümkün.

    tamam yine seven sevsin de ağzımızın içine neden sokuyorsunuz bu hayvanları.

    biz insanoğlu zaten yeterince pis ve dağınığız, daha temiz olmaya çabalamak varken bir de hiçbir eğitimi olmayan yoldan geçen kediyi kavurma reyonuna sokmak apayrı bir seviye.
  • artık nefret uyandırmaya başlayan olaydır.

    kurumsal bir markette poşetlerin üzerine sokak kedisinin yatmasına izin veren personelin müdürüne buradan selamlarımı iletiliyorum.

    keditaparların gelip "ama onlar en temiz hayvan, kendilerini temizliyor" yazacak onlara da selam olsun.

    hindistan'da inekler nasıl ki kutsal sayılıp kimse dokunamıyorsa türkiye'de kediler de öyle.

    edit:
    allah bizi hayvanın poşetlere yatıp her yeri kıl tüy içinde bırakmasını savunacak kadar düşürmesin.

    bonus:
    bu hayvanın ne suçu var peki?
  • ben de seviyorum bu hayvanları ama pisler dün akşam da bir kafede yanıma gelen kediyi sevdim ve tüyleri elimde kaldı bu genel bir zafiyet oluşturuyor bence ülke çapında hatta abartayım sokak hayvanlarından yayılacak olan muhtemel bir salgın(bir o kaldı) ülkece biteceğimiz anlamına gelir.

    edit: bir kaç mesaj geldi onlara cevap vereyim önce pisse sevme diyen var, pis değildir hastadır diyen var, tüy dökmesi normal diyen var yahu kardeşim bunlar pis olduğunu değiştirmiyor sokak hayvanı nasıl temiz olabilir ayrıca? sokak hayvanı temizse niye senin evindeki kedinin bir sürü temizlik ürünü var artı bir sürü de aşı yaptırıyorsun?

    bu entriden sonra bana sallayan dallamalar yahu niye bunu kişisel algıladınız size mi pis dedim bunu kabul etmek neden zor geldi size veteriner ağzından duyarsanız belki inanırsınız şuraya link'ini bırakayım.

    kediden salgın hastalık bulaşmaz diyen embesil bu tabi ki zorlama bir örnek ama bulaşmaz diyemezsin, tarihte veba salgını diye bir şey yaşandı bilmem farkında mısın? ayrıca yakın tarihte covid-19 salgını yaşamadık mı? ondan önce sars ondan önce mers bu korona virüsler de insanlara bulaşmıyordu vakt-i zamanında ama gün geldi bir versiyonu bulaştı ve bütün dünya perişan oldu.

    edit: memleket embesil dolu sokak kedisinin pis olduğu gerçeğine karşı adamlar.. kadınlar neyseler artık bir gerçeğe, olguya karşılar.
  • reyonda açıkta duran peynirdir, ettir buraları kovalıyorsa kedinin yaptığı net ayıptır.

    bunun dışında yok poşette yattı yok trafoya girdi diyen herkes istisnasız ibnedir benim gözümde.
    kadınsa da ibnedir fark etmez.

    kedi, bize verilmiş en güzel nimetlerden biridir.

    senin klavyenden daha temiz onun tüyleri sen rahat ol.
  • sokak kedilerinden insana salgın hastalık geçeceğini sanan cahillerin üşüştüğü başlık.

    kedilerden insana geçen en yaygın olarak iki hastalık vardır: birincisi kuduz, ikincisi kedi tırmığı hastalığı. fakat kediler kuduz taşıyıcısı olamazlar, ancak kuduz bir orman hayvanı tarafından ısırılıp, hayatta kalırlarsa kuduzu bulaştırabilecekleri birkaç günlük kısa bir aralık vardır. son yıllarda veteriner müdürlüklerinin köpekleri aşılaması ve ormanların da şehirlerden uzaklaşması sayesinde kuduz hastalığı kırsal bölgeler hariç ortadan kalkmış gibi. ikinci hastalık olan kedi tırmığı hastalığı ise basit bir bakteri hastalığıdır, çoğu kimse farkında bile olmadan atlatır, nadiren antibiyotik gerekebilir ama bağışıklığı normal biri için gripten daha tehlikesizdir. ve en önemlisi, bu hastalıklar havadan uçarak geçmez insana, ancak derinizin çizilmesi durumunda geçer.

    kısacası, yanınızda oturan insandan hastalık kapma ihtimaliniz kediden kapma ihtimalinizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. "ama parazit" dediğinizi duyar gibiyim (ayrıntılı liste aşağıda), kediye elinizi sürdükten sonra o elle yemek yiyorsanız bu sizin hatanız. kaldı ki o paraziti kötü yıkanmış sebze-meyveden veya piknikte topraktan esen rüzgardan bile kapabilirsiniz. ama tabii yine de inanmak istediğinize inanacaksınız.

    marketlerde kedinin yiyecek üzerinde gezmesi ise, evet, kabul edilemez.

    öte yandan, tüm bakımsızlığına rağmen istanbul'da sokaklarda, metrolarda, otoparklarda, çimenliklerde ve marketlerde geceleri fare sürüleri akmıyorsa bunu sokaktaki kedi nüfusuna borçluyuz. zira cahilce inanışın aksine siz kediyi tıka basa yaş mama ile de besleseniz, hayatında açlık görmemiş bile olsa, kedi hala yarı vahşi bir avcıdır ve bu içgüdüsünü karşılamak için avlanır. bu konuda bbc'nin bir belgeseli var, hani inanmak değil de bilmek istiyorsanız izleyebilirsiniz.

    gelen liste üzerine ayrıntılı edit:

    - lyme kediden insana geçmez (google it), keneden geçer.
    - salmonella'nın en yaygın kaynağı tavuk ve yumurta olmakla birlikte kedinin kakasından bulaşabilir. yine dediğim gibi kediye dokunduktan sonra elini yıkamayan suçludur.
    - kedilerdeki giardiasis suşu insanlardan farklıdır, geçiş ihtimali sağlıklı insanda çok düşüktür.
    - leptospirosis yine havadan geçmez, kedi çişi ile temasta geçer. yalnız kedi çişinin suya bulaşması risklidir, tüm diğer çişler gibi. neyse ki kedi çişini farelerin aksine toprağa yapmayı tercih eder, zira leptospirosis fare çişinden de bulaşır.
    - uyuz parazit, saçkıran mantar hastalığıdır, elinizi yıkayınız. spor salonunda başkasının havlusunu kullanmayınız.
    - toxo havadan bile geçer, piknikte de kaparsınız, salatadan da, iyi pişmemiş etten de. toxo'yu kedi parazitine indirgemek belki de toplumsal farkındalığı düşürüyor. kediyle temas etmeyen kendini korunmuş sanıyor.

    sonuç olarak, doğanın içinde yaşıyoruz ve steril bir ortamda yaşamak sandığınız kadar sağlıklı değil. kediyi denklemden çıkarısanız fare çişi ile sorununuz daha fazla olacaktır. ama açık yiyecek de hiçbir hayvanla temas etmemelidir.
  • sıradaki hayvan leylek.

    t: bir iğrenti konusu.
  • bir gün restaurant'ım olduğunda önünde en az 10 kediyi istihdam etmek istiyorum.
    özellikle diğerlerine göre daha az atak olduğu için yemek kapmakta zorlanan kedi olmazsa olmazdır.
  • medeniyetsizliğin ve ilkelliğin en önemli göstergesi olan durum.

    olaya yalnızca hastalık bakımından bakmakta yanlış. ne derseniz deyin hijyenik değil arkadaş. kediyi kucağıma alıp sevmem ayrı şey, yaladığı patisinin masamda gezinmesi ayrı şey. ben de avcumu yalayıp yemek yediğin masanın üzerinde gezdireyim o zaman. hemen elimi yıkadıktan sonra dahi bunu yapmamı ister misin?

    kedi severim. tatile vs giden arkadaşımın kedisine bakar kumunu da değiştiririm. ama yemek yerken rahat bırak arkadaş!!
  • kedilerin pis olduğunu düşünenler haklıdır. gelip burada bomboş saldırmayın insanlara. o kıyafetlerin poşetlerin üzerinde giyilmiş bir ayakkabı olsa alacak mısınız? ayrıca kimse bir sokak hayvanı ayaklarının altında dolaşırken yemek yeme zorunda değil, insanlara saygınız olsun biraz.
    hayvanlar da giysi mağzalarına marketlere lokantalara kafelere girmezse ölmez.
    mesaj atıp hakaret etmeyi aklından geçirenlerle mahkemede hesaplaşırız.
  • kediye o konuda ben de çok kırgınım

    (bkz: barkın'a o konuda ben de çok kırgınım)
hesabın var mı? giriş yap