• (bkz: keenetic)
  • sıradan ve düz kullanıcılar için söylüyorum, parasının hakkını eh işte veren bir modemdir. hatta wifi kapsama alanı vasat denebilir. yok ama pro takılacaksanız çok iyi bir modemdir.
  • bu modem fiyatana göre inanılmaz iyi bir modem. dns over tls ve https desteklemesi, openwrt desteklemesi falan harika. wifi performansı rakiplerine göre üst düzey.

    edit: captive.keenetic.net ile internetip olup olmadığı bakmak için bu adrese ping gönderiyor. bu adres rusya bağlantılı.
  • keenetic markasının fiyat performans olarak en üst seviyedeki modemi.

    türknet kullanıcısı olarak zyxel modemim ile sonunda vedalaşıp, biraz araştırma sonucunda almaya karar verdim ve 1 aydır beni hiç üzmedi. otomatik olarak 2.4ghz/5ghz geçişlerini ayarlıyor, mobil uygulamasını indirip internete kimin bağlı olup olmadığını görüp, uygulama üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. 100m2 evde eski modemim 5mt mesafede çekmezken *bununla evin her yerinden bağlantı kopmadan internete girebiliyorum. şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntısı biraz fazla ısınıyor ama o da bağlantı anlamında bir sorun teşkil etmedi.
  • ufak bir numara çekerek cloudflare warp+ hesabınızı bu cihaz üzerine bir wireguard vpn olarak tanımlayıp, istediğiniz trafiği buraya yönlendirebilirsiniz...2metre oteden kablosuzu çekmeyen, dns degişikliği bile yaptirtmayan isp cihazlarindan sonra cennette vaha gibidir...
  • dünyadaki en iyi modemdir. hayatımda aldığım en verimli şey olabilir. hani keenetic beni arayıp dese ki 200 lira daha göndermeniz lazım zam yaptık, gönderebilirim. o kadar saçma şekilde fiyat performans ki.. ne asuslar ne tp-linkler denedim ben bunun gibi performans vermeyen. alalı 3 - 4 ay oldu nasıl övmedim ben bu cihazı cidden anlamadım. övdüm, rahatladım. ara ara gelir överim.

    eğer oyunlarda ping probleminiz varsa bu modemi alın, hiçbir şey yapmanıza gerek yok, kurun ve kullanın. modemde zaten intelliqos diye bir mevzu var, ağ kullanımını niteliğine göre sınırlandırıyor size çaktırmadan. aile evinde bilimum telefon, ipad, smart tv var, modemi aldığımdan beri ping görmedim. bi kere lol'de bilerek smart tv'den netflix, telefondan youtube açtım, yok arkadaş ping oynamadı. pinge bakma ihtiyacımı yok etti alet. ayrıca bir ios ve web arayüzü var... özellikle ios çok pratik, web arayüzü ise basitleştirilmiş ve özenle hazırlanmış.

    bir de unutmadan şunu ekleyeyim; mesh sistemi gereken büyük bir yere almayı düşünüyorsanız, keenetic'in tüm routerları mesh destekliyor. diyelim 400-500 bandında bu modemi aldınız, sonra gittiniz 2-3 tane 100-150 liraya keenetic lite aldınız, ana modem çöp olmuyor, diğer keeneticlerle beraber mesh'e dahil oluyor ve yönlendirici mesh rolünü üstleniyor. yani meshi oluşturan routerlardan birini ethernetle bağlamanız gerekmiyor.

    adamlar yapmış abi. daha iyisi vardır elbet ama çok rahat bunun 2-3 katı fiyatı vardır.

    eklemeyi unuttum: modem sürekli güncelleme alıyor. 800 küsür liraya aldığım vr600’ün senede aldığı güncellemeyi ayda bir falan alıyor. yazılım desteği bi modemin en önemli noktalarından biridir. tek eksisi donanımsal, çünkü chipset’i mediatek. broadcom değil. hoş bana göre bi eksi değil ama genelde mediatek sevilmez bu sektörde.
  • şuan 500tl civarına satılan gigabit ethernet portu bulunmayan moden/router. 5ghz harici sunduğu bütün özellikleri 5 yıllık asus modem/router'ım yapabilmekte. işini yaptığı için gereksiz övülen ürün.
  • evinde <mutlaka> kablolu gigabit baglanti ihtiyaci olanlar icin uygun olmayan modemdir...lakin uzerindeki kablosuz teknoloji standardi en az kablolu baglanti kadar hizli ve stabil...(yasadigi yerde karasal/uydu yayini olmayan ve genelde min 2 cihazdan online stream tuketen bir kullanici profili olarak gozlemim)

    bu arada hangi model 5 yillik modemin asagidakileri destekledigini merak ettirendir (ironi yok, ciddiyim...)

    - vpn server
    - vpn client (pptp-l2tp-wireguard)
    -site to site vpn
    - usb uzerinden yazici/dosya/apple cihazlari yedeklemek icin time machine/3g-4g hat yedekleme
    -butunlesik <gercekten calisan> reklam engelleme
    -mesh destegi
    -openwrt destegi (wrt destekli cok modem var yillardir, ama cogunda memory ya da stabilizasyon sorunu var - en azindan benim denediklerim)
    -wireguard destegi. (bakin burasi cokomelli)
    -client temelli <calisan> bir qos destegi ve duzgun raporlama
    - inanilmaz ilgili bir teknik destek ekibi ve cok aktif bir telegram grubu

    ha bu arada yanlis olmasin operatorun sizden modem parasi adi altinda 300tl isteyip, oyuncak modem verdigi gunumuz dunyasinda bu cihazin fiyati 450tl (60 usd)...

    ....sahi 5 yil once o modem ne kadardi?
  • full + full bir modem. şuanda türkiye piyasasında en çok satanlar arasında. ancak sanırım bana denk geldi ve bir türlü kuramadım. daha doğrusu modem arayüzünde "dsl" portunun üstünde hep çarpı işareti vardı.

    ürünü amazon üzerinden almıştım. iade kaydı açıp iademi yaptım. hastam olduğu için 1 hafta sonra iade yapabildim ancak en ufak bir sıkıntı yaşamadım.

    kullanamadığım için üzüldüm ama kısmet böyleymiş. bana ayıplı mal denk geldi.

    bu entry'i belki benim gibi sorun yaşayanlar olur diye yazıyorum.

    memnun olanlar hayrını görsün :)
  • vay senin antenlerine kurban; 4 telefon, 1 temizlik robotu, 1 smart tv, 1 bilgisayar bağladım.

    test için; kendi telefonumdan video açtım ve tv'ye yansıttım. aynı zamanda robotu çalıştırdım. kalan telefonların birinden netflixte dizi açtım. yetmedi şirket bilgisayarından vpn'e bağlandım. sonuç bana mısın demedi.

    gönül rahatlığıyla alınabilecek ürün.

    10/10
hesabın var mı? giriş yap