• aslı "kendi yaptığı helikopter projesini denerken ölen hint öğrenci" olacaktı. gerçi okulunu bırakmış ama yaş itibariyle o sınıfta sayılır hala.
    dikkat: çocuğun ölüm anını da içerir +18 video:
    https://www.youtube.com/watch?v=w3jgo6tjy1g

    izleyince çok üzüldüm. böyle bir projeyi hayata geçirebilecek oranda hem teorik hem de pratik yeteneklere sahip ol ama işte bir kaza sonucu vefat et. zeka olarak ne kadar yeterliliğiniz yüksek olsa da ülkenizin de size uygun iş-deneme koşullarını sağlaması gerekiyor.
    yazık hayalinde helikopter şirketi kurmak varmış.

    edit: arkadaşlar bu gencin projesi modern mühendislik kriterlerini ne kadar karşılar ben bilmiyorum fakat bu gencin çok tutkulu olduğu kesin. keşke bir helikopter şirketi ölmeden önce kendisini keşfetse ve ona uygun bir iş verselermiş. konu ne olursa olsun tutkulu olan insanların böyle sonlar yaşamaları çok üzücü.

    edit2: ev yapımı helikopterlere ilgisi olanlar için şöyle çok güzel bir derleme video varmış
  • yeterli eğitime ve bilgi birikimine sahip olmadan boyundan büyük işlere kalkışanların başına gelen standart olay.
  • sadece mekanik yeterli değil, malzeme teknolojisi diye bir konu var kardeşim.
  • videoya kesinlikle +18 uyarısı eklenmesi lazım, bir anda karşımda bir insanın ölümünü net bir şekilde görünce neye uğradığımı şaşırdım.

    olaya gelirsek gerçekten çok üzücü. 3 yıldır gece gündüz bu helikopter için uğraşmış ve hayali helikopter üreten bir firma kurmakmış bu öğrencinin. idealleri ve hayalleriyle birlikte gömülüp gitti...

    edit: +18 uyarısı eklenmelı dedim diye altına mı işedin, kaç yaşındasın falan gibi mesajlar alıyorum. bu ergenleri direk engelliyorum. uyarıyı ekleyen başlık sahibine de ayrıca teşekküre derim.
  • ben daha uyduruk tahta bir paletin etrafına 4 motor takmış drone gibi bir şey yapmış beklerken epey daha ileri bir makine yapmış olduğunu gördüm.
    ama çok yüksek rpmli havaleli şeyler aşırı tehlikeli oluyor. keşke buna dikkat etseymiş. akıllı çocukmuş, çok üzüldüm.
  • bir teselli olarak düşünürsek, en azından çok acı çekmemiştir, çok ani olmuş gibi gözüküyor. ne olduğunu anlamamıştır bile.

    hepimizin gideceği yer aynı, r.i.p. güzel bir insanmış.
  • o devirde dönecek pal'in malzemesini ona göre hesaplamak lazım. yoksa kopar gider. “o ona çarpar oda ona çarpar öteki de gelir kafana vurur o yüzden kask tak” desek ama paranoyaksın derler ama buyur işte.

    zamanının çok gerisinde araştırmalar yapıyor olsa bile yine de üzücü bir kayıptır. bu bitince kimbilir neler yapacaktı.
  • mühendis değilim ama ben bile o alete kapısı, emniyet kemeri, kask olmadan binmezdim amk. bunu bile akıl edememiş mi. önce güvenliğini sağlarsın bir ihtimal gözden kaçan bir şey olur yine zarar görebilirsin ama resmen ölüm aleti yapmış kendine çevrede insanlar bile zarar görebilirdi.
  • pervane parçası kafasına isabet etmeseydi yarın bir gün yerçekimi devreye girecekti yine ölecekti..
    yüksek mühendislik isteyen şeyleri evin arka bahçesinde yaparsan olacağı bu yani..
hesabın var mı? giriş yap