• honda'da benzer bir sorunu geçen ay yaşamış birisi olarak; aradaki farkı garanti süresince ücretsiz parça değişimiyle kapatıp savuştururlar, satın, alman japon amerikan grubundan gerekirse ikinci el başka bir araç alın.
  • rezalet puanım 0/10, sebepleri şöyle:

    1. hava borusu yarıldıysa araç neden susuz kalmış? hava borusu yarılan araç abuk sabuk çalışır ama stop etmez, öyle böyle gider. su borusu gitmiş ki su kaybetmiş. arabaya binen insan az buçuk bir şeylere hakim olmalı. puanın birazını cahillikten kırdım.

    2. araba o kadar stop edecek kadar susuz kaldıysa, harareti de uçmuştur muhtemelen. araba sürerken hararet göstergesine arada bir göz atılır, burdan da puan kırdım. bu yazar 10 yaşında bir araç sürseydi mazallah kalp krizinden ölebilirdi.

    3. adamlar motoru değiştirmişler daha ne yapsınlar? aracın ikinci el piyasası onu üreten adamın sorumluluk alanı değil. motordan kaynaklı bir problemden dolayı motoru değişmişler ki çoğu firma değişmez bile, rektefiye çakar geçer. üstüne bir de motor suyunu ve harareti kontrol etmemişsiniz deyip kullanıcı hatasından 10 bin lira faturayı gözünüze sokar.

    kia'ya karşı karaktersiz araçları olduğundan ve biraz dandik gördüğümden daima soğuk olmuşumdur. ama bu hareketleri ile gözüme girdiler.

    edit: bi bitmedi başına gelirse görürsüncüler :) yıllarca araba sürdüm amk en sonunda sıkılıp sattım.

    edit 2: başlık sahibi kaçmış
  • rezalet puanım 10/10
    rezalet derken motoru sıfırıyla değiştirilmesine rağmen ağlayan kişiyi kastediyorum. yanlış anlaşılmasın.

    ayrica bir şeyi şikayet etmeden önce gıcık gıcık yanlış kelimeler yazıp milleti sinir etmemek gerekir. istop istetme vs. gibi.

    konuya gelecek olursak en azından sıfır motor takmaları ve kia markası gayet normal duruyor.

    edit: rezalet puanı ekleme ve konu dışı gereksiz yorumun çıkarılması.
  • kia'yı tebrik ediyorum, mağduriyet yaratmaksızın sorunu üstlenip zorluk çıkartmadıkları için, eminim ki tedarik araç da sağlamışlardır.

    hangi markanın garanti şartlarında 'arıza durumunda araç yenisiyle değiştirilecektir' diye bir madde var merak etmekle birlikte geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

    rp: 0/10
  • istop ediyorsa sıkıntı stop olmasın o.
    geçmiş olsun. soğutma suyu azaldığında akış sensörü uyarı vermesi gerekiyor. naçizane tavsiyen bundan sonra araç kullandığınızda gösterge paneline (hani şu direksiyonun arkasında olan ışıklı kısma) daha sık aralıklarla bakarsanız iyi olur.
    galiba biraz acemi şöför
  • motoru değiştirmişler, kazası belası yok 0 km gibi olmuş araba adam gelmiş burada rezalet başlığı açıyor. şaka gibi. 0/10.
  • benim aklım aldı. siz devam edin. rezalet değil talihsizliktir başınıza gelen

    rezalet puanım 1/10
  • kia firmasını tebrik ediyorum. arabanın motorunu değişmişler, ayrıca motoru değişen arabanın değer kaybı olmaz, aksine daha da değerli olur. aracın kasasındaki hasar kaydı ile karıştırmayın..
    boş bir ağlama, boş bir başlık..
  • bir sahtekarlık görmediğim durum. adamlar bedelsiz motoru değiştiriyor, daha ne yapsın?

    bakımdan yeni çıkmış bir aracın böyle bir arıza vermesi tabii ki büyük rezalettir ama yazarın vurgulamak istediği nokta bu değilmiş gibi geldi.

    motor değiştiği için aracın ikinci el fiyatının düşecek olması kia'nın kontrolünde olan bir durum değil. bu daha çok, türkiye'nin pazar dinamikleriyle ilgili bir durum. o yüzden kia'yı bağlayan bir şey olduğunu düşünmüyorum.
  • kullanıcı dikkatsizliğinin ana sebep olduğu, üretici firmanın hiç uğraştırmadan aracın motorunu sıfırlaması ile sonuçlanan ve olmayan sahtekarlıktır. motoru yetkili serviste sıfırdan değiştirilmiş ikinci el araç, benim gözümde her türlü alınır. ama para lazım :)
    verdikleri servis hizmeti sebebi ile ''bravo'' dediğim kia gelecekte alacağım araç olabilir.
    ama para lazım :)
hesabın var mı? giriş yap