• kurtlar vadisi'nin yakında ortaya çıkacak olan karakteri. muhtemelen danny trejo'dan çok daha ağır olacak. bana kalsa vito carleone ayarında olsun ama konspti bozar haliyle.
  • kirvelik muessesi dogu anadoluda ve özellikle alevi vatandaşlarımız arasında oldukca onemli bir sosyal bağ kurma aracı iken, aksine yezidilik dininde müslümanlar ile kurulan sosyal bağın, tanışıklığın kız alıp verme boyutuna gelmemesi için kullanılan ilginç bir muessesdir.. bir nevi koruma görevi görür, kirve ile evlenmek yazidilik inancına yapılabilecek en buyuk hakaretlerden biridir bir yezidi için.. bu konu hakkında şiwan perver in yaktıgı bir ağıt kürt folklorü içerisinde önemli bir yer tutar..
  • sunnet olan cocugu o esnada kollarindan tutan kisidir. kol sayisiyla sinirli oldugu icin en fazla iki kisi olabilir. aile ve akraba disi insanlardir ve erkektirler. sunnetten sonra cocugun kirveleri olarak aileye dahil olurlar, cocuk kirvelerine ailenin diger yetiskin uyelerine gosterdigi saygiyi gostermekle yukumludur.
  • mezarin ustundeki gulun yanina bir adet mermi firlatarak bi nevi guns n roses tandansi yakalamistir. ayyyt.
  • tarafsızdır. gerekirse rusları kendi tarafına çeker.* * *
  • amca veya dayi olur genelde.
  • (bkz: #6417565)
  • 2 senedir her bölümünü merakla izlediğimiz , uğruna rtuk'e kafa tuttuğumuz, türkiye'de yaşanmış gerçek olayları aynen bizlere aktaran baştacı dizimiz kurtlar vadisine yeni eklenmiş potansiyel atraksyon adamı...zaten biz böyle bir şey bekliyorduk, polat alemdar'dan kat kat daha güzel rol yapan pala ve adamları öldü, ölünce ne oldu ? polat'ın düşmanı kalmadı dizide, şimdi polat kimi öldürecek ? kimin kafasına mermi sıkacak, kimi kaçıracak ?...
    yarı mafya , yarı psikopat karışımı bir karakter olan kirve gibilerini çok gördü bu dizi, neler gördü geçirdi zaten... şevko, cerrahpaşalı'lar , tombalacı , testere, pala... polat alemdar'ın öldürmediği babayiğit kalmadı alemde, hem ne farkeder 5-6 bölüm de kirve ile idare ederiz, sonra kirve'nin infazı gerçekleştirilir, bu sefer de topal remzi , sansar cevdet gibi tiplemeler çıkar. gerçi çıksın polat abimiz onları da ayıklar, racon kesmiyorum kafa kesiyorum deyip kelle bırakmaz...
  • isminin ilk anıldığı hüsrev ağa ile yaptığı telefon konuşmasında biz böyle tanımamıştık kirve'yi.

    pala'yı ve ekibini "gölgende serinlemek isterler ağam" diye takdim ederken daha çok bir emir eri hüviyetindeydi. şimdi ise hüsrev ağa'nın da arkasındaki isim olarak görüyoruz kendisini.

    osman sınav zamanında diziye bu şekilde katılacağını hesap etmemiş galiba.
  • (bkz: alevilik)

    (bkz: ikrar)
hesabın var mı? giriş yap