• son dönemlerde adında sıkça söz ettirmeye başlayan japon korku sinemasının en başarılı temsilcilerinden. yazdığı ve yönettiği kyua (1997) ve kairo (2001)un yeniden çevrim hakları çoktan hollywood tarafından satın alındı bile.
  • fritz langesque bir estetigi yediriyor filmlerine ve edgar allan poe'ya bir hayli borclaniyor. filmleri, kan kusan ve ciglik cigliga kacisan yosmalar etrafinda kurgulanmis amerikan yeni korku sinemasindan illallah getirenlerin yuregini ferahlatiyor. kendisi ise uzlasmaci. tez zamanda hollywood yollari gorunebilir kurosawa'ya. video film geleneginden kopmazsa bunu da sindirmek mumkun.
  • japonyadan son zamanlarda cikmis en estetik ve ayni zamanda en surreal yonetmen. filmlerinde onca karanligin icinde yine isik bulup bunu seyirciye gosteren yegane sanatker. filmleri ve de kendiside de bayagi bir misanthrope. ozellikle son filmi bright future da bu bag zaten pek cok guzel sekilde gozukmekte.
  • 1955 doğumlu japon yönetmen.

    şu ana kadar iki filmini (kyua ve kairo) izledim ama sanki yıllardır kendisini tanıyor gibiyim. bundan sonra ismini unutacağımı sanmıyorum.
  • sadece korku filmi yönetmeni olarak görülmesinin, kendisinin oldukça baside indirgenmesine sebep olacağı yeni nesil japon yönetmen. çoğu filmini daha izleyememiş olsamda bir kaç filmi ile genel anlatış biçimi ve yöntemi kavranabilir ve benim anlayabildiğim kadarı ile kendisinin de izleyicileri korkutma gibi bir amacı yok, daha çok düşündürmeyi amaçlıyor gibi, yani günümüz popüler sinemasında es geçilen bir amaç. bunun bir göstergesi olarak filmlerinde sürrealizmi, mistisizmi ve psikolojiyi kullanması gösterebilir. o bu özellikler ile yoğurduğu konusunu sulandırmadan, duru bir sunum ve minimalistik sayılabilecek bir anlatım ile birleştiriyor ve filmleri yaratıyor.
    filmlerinin en sağlam özelliği ve aynı zamanda beni en çok çeken özelliği anlattığı konuların psikolojik ve felsefi temellere dayandırabilmesi, yani filminde olayları ve durumları sunmadan önce araştırma yapmış, düşünmüş ve hazırlıklı olması. bu bir açıdan yönetmenin ne yaptığını bildiğini gösteriyor ve seyircisini de bu sayede etkileyebiliyor. bu özelliği ile bana aynı zamanda yine bu tarz konular ile kendi konularını şekillendiren animeleri de hatırlattı (chiaki konaka animeleri, eva vs.). kendisi bunu deneyen ilk kişi değil ama en iyi yapanlardan biri.
  • asian film awards 2009da tokyo sonata adlı filmiyle en iyi film ve en iyi senaryo ödüllerine layık görüldü.
  • (bkz: rofuto)
    (bkz: korei)
  • akira kuroasawayla akrabalığı var mıdır acaba
  • 2019 yılında yönettiği tabi tabi no owari, sekai no hajimari / to the ends of the earth / dünyanın öbür ucu filmi mubi üzerinden izlenenilen 1955 doğumlu japon yönetmen ve senarist. kendini yaptığı korku filmleri ile zaten ıspatlanmış olan kurosava'nın bu filmi dram tarzında.
    mubi
hesabın var mı? giriş yap