• domestic yunan ırkı küçük bir köpek cinsidir.yunanistan da dahi,bir çok yerde rastlanmasına rağmen temiz bir ırk olduğu pek bilinmez.yaklaşık 5-8 kilo olur,gövdesini uzunluğu yüksekliğine göre dah büyüktür,hafif uzun burunlu üçgen bir kafa yapısı vardır,biraz tilkiyi andırır,gözleri büyükçe genellikl kahverengi ve bademdir.kulakları üçgen ,uçlarını öne doğru düşüktür.her türlü renkte olabilir.vücudu ve ön taraf tüyleri normal uzunlukta olup arka bacakları uzun tüylüdür,kuyruğu tüylü ve kıvrık olur.
    her türlü iklime ayak uyduran ,çok uysal ,çocuklarla çok iyi geçinen ,evde veya bahçede yaşayabilen ve bekçiliklte yapabilen mükemmel bir köpek ırkıdır.özellikle ilk defa köpek edinecekler için çok doğru bir seçimdir.sevginizden başka sizden başka hiç bir beklentisi olmayan ,şımarık olmayan bir türdür kısacası bence bir defa kokoni sahibi olan biri başka bir ırk bakmak istemez,alışkanlık yapan bir köpektir.
    muhtemelen türkiyede de örnekleri olan bir cins olduğunu düşünüyorum ama çoğu kişi bunun bir ırk olduğunu bilmiıyor,bir araştırın derim.
  • galiba bilmeden sahiplendigim kopekcik... zamanla bu entry kendini yenileyecektir...
  • arkadaşım sokağa terk edilmiş olarak bulmuş ve bakamayacağını söyledi bana, kıyamadığım içini sahiplenmek üzere olduğum köpek. umarım mutlu oluruz. bilgisi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
hesabın var mı? giriş yap