• aslında medeniyetin göstergesi olan bir durumu mağara adamları nasıl "muz cumhuriyeti" uygulaması olarak algılıyor aklım almıyor. senin zaten dağda bir mağara bulup orada yaşaman gerek, apartmanda oturmak senin neyine gerek?

    bu gözler erzurum'da oturup alt, üst ve yan komşusu yakıyor diye kombi yakmayan adamlar gördü. neymiş ev sıcakmış da yakmaya gerek duymuyormuş. ee be pezevenk sen yakmıyorsun diye onlar daha fazla fatura ödüyor, tam tersi durumda onlar yakmasa sen üşümemek için sike sike yakacaksın. bir yerde komşudan asalak şekilde ısınıyorsun. şark kurnazlığı dediğimiz şey tam olarak bu.
  • geçtiğimiz sene bu konu ilgili dava açtım. alt komşumun kombiyi yakmaması sonucu hastalandım. influenza a oldum ve 1 hafta full hastanede yattım. 1350 tl hastane ücreti çıktı.

    kombiyi yakmaması zaten aramızda tartışma konusu olmuştu. hatta bir ara kapıya polis dayanmıştı. gerekçeye polisler çok gülmüş, bizi eve göndermişlerdi.

    adam tek yaşıyor ve battaniye ile ısındığını, masraf olmamasını istediğini beyan etmişti.

    neyse velhasıl kelam ben hastalandıktan sonra hastanedeki her saniye gün gibi geldi bana. bir an önce dönüp, ağzını burnunu kırmak istedim elemanın. hastaneye ziyaretime avukat olan bir arkadaşım geldi ve beni dava açabileceğim yönünde bilgilendirdi. ben de kaba kuvvet yerine, dava yoluna gittim.

    hastanede ödediğim ücret, iş görmezlik günlerim, avukat vekalet ücretlerini geri dönük faiziyle 5672tl olarak geri aldım. ödemeyince haciz yoluyla, maaşından kesilmek suretiyle her ay ödüyor şimdi. kombiyi açsa daha az doğalgaz faturası öderdi keriz. şimdi site aidatı gibi yaz kış bana para ödüyor.

    beter olsun ibne. bu haberdeki adam zaten benim davayı emsal göstermişti. işe bak.

    edit1: özelden evin büyüklüğü soruluyor. 215 metre kare 4+1 evde yaşıyorum. farketmez kardeşim o kombiyi açması lazım. türkiye bir hukuk devletidir. hakkı yenmiş tek bir adam gösteremezsiniz bu ülkede. bu olayda da hak yerini buldu!

    edit2: insanlar bu konuda bile küfür edilebiliyorlar. şimdi de “türkiye bir hukuk devletidir” sözüm için laf edenler var. öyle değil mi? ben mi yanlış biliyorum. hukuk var işte bu ülkede. haksızlığa uğrayan mı var ben mi göremiyorum. her şey tıkır tıkır işliyor gördüğüm kadarıyla.
  • her mülk özel mülkiyet olduğundan kendi içinde bağımsızdır. yan evin ısısından etkilenmek istemiyorsan evine yalıtım yapman gerekir. mahkeme ya da herhangi bir güç seni evini ısıtıp sogutmana karışamaz.
  • haklarınızı bilin,
    mevzuat
    madde 5/6 ..
    merkezi sistemle bireysel kontrole bağlı ısınan binalarda min 15 derece de ısıtma zorunluluğu var.
    benim alt katım boş bir daire.
    bir de üstelik ev havalansın diye camı da açık bırakıp gitmek gibi bencillik yapmış..
    bu madde ile yönetime gittim.
    haklı bulundu ve daire hala boş olmasına rağmen 3 aydır 15 derecede ısıtılıyor..
    ekleme;
    bu tip yapılarda daire sahibi; yaksa da yakmasa da 15derece karşılığı ne ise ödüyor.. bu bir kanun..! kul hakkı falan denmiş.. toplu yaşamı öğrenmekte fayda var..!
    ...
    ekleme 2:
    mesajlarınızla küfür etseydiniz?
    yönetmeliği ben yazmadım.. ancak haklarımı da kullanmayı bilirim.
    zira devlete ödeyecek ve ödetecek fazladan 5tl çıkmaz benden..
    yasa açık;
    pay ölçer denen merkezi sistem büyük sitelerde uygulanır ve ekonomik sayılır..
    gerçi bu sistemde saatlerin dönüş hızı da daire bazında birbirini tutmuyor.. yandaş bir kaç firmaya kazandırmak için binlerce dairede komple sistemi değiştirdiler ve ortaya denetimi olmayan, tutarsız ancak yömetmeliği olan bir sistem çıktı..
    işin espirisi ise; yaktığın kadar ödersin..
    yakmazsan da ben senden 15derece yakmışsın gibi ödemesini alırım..
    ..
    haricinde, bodrumda 8 dairelik bir apartman düşünelim. 7 yazlıkçı biri ise yaz/kış kalıyor.. bir kişi için 7 daire bu apartmanı ısıtmak zorunda değil..
    ama sistemleri pay ölçer olsa idi; aylık 80-200tl arası bir yakıt ödemeleri olurdu..
    ..
  • ben şimdi en alt dairede oturuyorum ve yakmıyorum. benim bir altımda yakacak birisi yok.
    diyelim bana dava açıldı, ben kime dava açacağım?
  • yüzsüzlük müzsüzlük değildir; asıl yüzsüzlük komşunun ısıttığı duvardan faydalanıp faturayı minimuma indirmenin hesabını yapmaktır.

    sen de yaksan, ben de yaksam, ikimiz de 350'şer tl'ye ısınabilecekken; sen 150 tl ödemek için bana 500 tl ödetiyorsan, bu kul hakkıdır.
  • amına koyayım ben belki vampirim, edward cullen'ım, manitamı kurt adamlarla paylaşıyorum.

    komşuyu ısıtmak zorunda mıyım?
  • ben üşümem, üşüyenin ta anasını seveyim.
    tanım: haksız davadır.
  • benim gibi bir manyak da çıkıp "alt kattaki, kombisini yakarak benim klima çalıştırıp soğuttuğum evimin ısınmasına sebep oluyor" diye dava açarsa nolcak acaba. ben belki sibirya'dan göçtüm, ne hakkınız var evimin konfor şartlarını bozmaya.
  • var böyleleri altı, üstü yakıyor diye yakmazlar, bütün kış öyle geçinir giderler. tüm apartmanın ısı zincirini kırarak enerji kaybına sebep olurlar. altta üstte cayır cayır yakıp yüzlerce lira fatura öderken, bir de bizi keriz gibi görüp içten içe keyiflenirler. çok hoşuma gitti, bir arada yaşamanın yazısız kuralları diye kitap olsa içinde yer alacak bir konu.
hesabın var mı? giriş yap