• an itibarı ile bir çok gazetenin web sitesinden verdiği haberin başlığı.

    telif hakları ve sinema genel müdürü doç. dr. abdurrahman çelik'in açıklamasına göre yakın zamanda hayata geçecek düzenleme ile "kullanıcıların bilgisayarlarından hangi şarkı, film veya elektronik kitabı indirdikleri dakika dakika tespit edilecek" miş, ki bu kişisel haklara tecavüz etmeden nasıl olacak bilemiyorum. daha sonra bu indirilen dosyaların hangi ip'den indirildiği belirlenecek, indiren kişilere önce uyarı yapılacak, daha sonra para ve hapis cezasına kadar gidecek yaptırımlar uygulanacakmış.

    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/10821799.asp
  • (bkz: #9119077)
  • yurtdışındaki uygulamalara, korsan eseri paylaşana değil indirene ceza yaptırımı nedeniyle benzemeyen uygulamadır.

    hukuki boyutunu bilmiyorum, ancak benim internette gördüğüm herhangi bir dosyayı indirmeden önce, telif haklarını kontrol etmem gerekip gerekmediğinden emin değilim. eğer bir ceza verilecekse, o dosyayı paylaşıma açana verilmesi mantıklı olabilir elbette.

    amerika'da bu tür cezalar genel olarak p2p programlarla indirilen eserler yüzünden oluyor. bu programlarda, bilindiği üzere, dosyayı indirdiğiniz anda, program indirdiğiniz klasörü çoğunlukla paylaşıma açtığından, paylaşmış ve başka kullanıcıların sizden indirmesine izin vermiş oluyorsunuz. ancak bu durum söz konusu olmadığı sürece, dosyayı indirene bir ceza verildiği bir örnek duymadım.
  • 500 gb korsan film arşivimle ne kadar yatacağımı merak ettiğim yasa tasarısıdır.
  • goz korkutma amacli ceza kelimesi sokulmus gazete haberi.
    pratige gecmesi zor uygulama.

    yabanci hit agirlikli gunluk 40k ki$iye hizmet veren bir warez**** icerikli site sahibi olarak*, indirin/indirtin efenim, mininova gibi bi girdaba bile bi$ey olmuyor da; siz evinizde bi film indirdiniz diye mi ceza alacaksiniz?

    (bkz: gaza getirmek)
  • ciddi olarak hayata geçirilecek olursa en az 5 stadyum dolusu denetleyici personel gerektirecek olay. daha biz kendi indirdiklerimizi ayıklayamıyoruz, 4mbit hattı olup günde 15gb indiren birinin bir günde çektiği datayı ayıklamayı bir düşünün?

    edit: hey yavrum hey. yıl 2013 artık günde 200gb indirsem bile normalmiş gibi geliyor. nereden nereye. iddiam hâlâ geçerli bu arada
  • "alacağımız önlemle internet ortamındaki korsan indirimin yüzde 70 oranında önüne geçmeyi hedefliyoruz" denildiğine göre beni bağlamayan tasarıdır. gerçek olduğuna bile inanmamakla birlikte gerçekleşse bile %30 içinde olacağımdan tırıvırı yasa tasarısıdır.
  • korsan dvd satıcılarına yeniden prim yaptıracak uygulamadır. indiremeyen gidip bayılacak bunlara parayı...
hesabın var mı? giriş yap