• muş'ta, cebinde mama taşımayan 73 yaşındaki provokatör yaşlı kadın, patili dostlarımızın keyfini kaçırmak için evinden çıkmaya cüret ediyor. tabi ki yapacak bir şeyi kalmayan masum patili dostlarımız tarafından ısırılıyor ve ağır yaralanıyor. yapılan tetkiklerde de kuduz teşhisi konuluyor.
    artık yeter, bu insanların sokaklarda ne işi var? çocuklar ne diye okula gidiyor? patili dostlarımızın keyfini kaçırmaya, onları yormaya ve dişlerini ağrıtmaya ne hakları var? insanları toplaması için belediyeleri göreve davet ediyorum.

    https://twitter.com/…ber/status/1735159505166405772

    edit1: kadın kuduz da değilmiş. o zaman sorun yok. rahat rahat yiyebilirler köpecikler
    istek üzerine edit2: , kuduz aşısı kıtlığına dikkat:

    https://www.birgun.net/…de-kuduz-asisi-kaosu-415617
  • yakala-sahiplendir-takip et-uyut

    çözüm burada. zor zamanlar zor kararlar gerektirir. geçmiş olsun. diyeceğimiz başka bir şey kalmadı.
  • haber kaynağında göremedim kadının şu an durumunu. aşı yapıldı mı acaba yaşlı kadına, kurtulacak mı? umarım tedavi almış ve sağlığına kavuşmuş olur. hastanede tedavisi sürüyor da hemen aşı olunca etki etmez mi?
    artık bir çözüm bulunması şart cidden. bu bir halk sağlığı sorunu!
    oturduğum yer yenişehir-pendik ve her geçen yıl köpek sayısı daha da artıyor maalesef.
    üstüne önceki yıllarda barınaklar kısırlaştırma yapardı artık o da yok. çevrede yavru köpek görüyorum sıklıkla.

    yetkililer inatla neden bu konuda sus pus, neden bir açıklama yapmıyor orası da ayrı bir konu!
    daha buna çözüm bulmayan yönetimden ülkenin refahı adına bir şeyler beklemek saçmalık geliyor artık.
  • şu başlık bu kadar az mı dikkat çekiyor?artık bu ülkede solcu geçinen ama aydınlıkla,bilinçle alakası olmayan kitleden bıktım.imamoğlu hala anket yapsın,izmirin durumu daha vahim...anket bile yok.
  • saldırgan köpeklerin uyutulması fikrine soğuk değilim. zira yapacak bir şey yok. özellikle yaşı ileri köpekleri rehabilite etmek abd'de bile çok fazla uygulanan bir yöntem değil.

    ama bu tür olayları örnek gösterip bütün sokak köpeklerini öldürmek isteyenleri de anlamak mümkün değil. yani bizim sokaklarımızdaki en büyük sorun köpekler mi gerçekten?
  • mama lobisinin kazanması gereken meblağ ne kadarsa, extra vergi falan bir şey çıkartıp denkleştirelim. ya da köpekler olmasa bile yıllık mama alım garantisi verelim. denize dökeriz balıklar yer. yeter artık gerçekten yeter.

    üzüldüğüm yaşlı kadındır. köpek sorunu çözülmelidir.

    edit: sorumsuz sorumluların annesi olsaydı sorun çözülürdü. ama bu sıradan bir kadın.

    https://www.sondakika.com/…rin-saldirdigi-16625640/
  • kuduz salgını başlamak üzere.
  • çok acı ya, gerçekten. iyi kötü 73 yıl bir ömür yaşıyorsun, sonra kuduz gibi korkunç bir illete maruz kalıyorsun. cidden üzüldüm kadın adına.
  • kırsal bölgelerde durum başka arkadaşlar. muş’taki mor saçlı teyzeler değil bu kuduz vakalarının nedeni. çok fazla sayıda hayvan eşek, keçi, köpek, kedi her neyse en ufak planlama olmadan çoğalıyor, bakılamadığı noktada dağlık alanlara, daha uzak yerleşim bölgelerine bırakılıyor ya da uzaklaşıp besin arıyorlar. kuduza karşı vahşi yaşam alanlarında da hiçbir çalışma yapılmadığı için oradan hastalığı taşıyabiliyorlar. bugün “sokak köpeği” sorunu çözülse yine bu kuduz vakası yaşanırdı. kırsalda geniş çaplı önlemler alınmalı. kırsaldan şehirlere bırakılan köpeklerin de önü böylece kesilmeli.

    edit: bu şehirdeki problemleri görmezden gelmek demek değil. ama her sorunun kökenini, çözümünü değerlendirmeden ezbere aynı nefret noktalarına kusmayın.
  • anubis 'e bir kuduz ve yaralı kurban daha, anubis fazlasını istiyor.

    köpek tapıcısı ayininde kurban edilme şerefini yaşamış ne güzel ne kutlu ona.

    (bkz: #159624756)
hesabın var mı? giriş yap