• 9 yıldır dibine düştüğüm kazan. bir türlü çıkamıyorum içinden. ne yaptımsa, ne ettimse olmadı. bu meret hastalık, en sonunda sevdirdi kendini. artık onsuz bir hayal kuramaz oldum. nasıl mı?

    mesela normal bir insan; sessizlik, doğa ile içiçe huzurlu bir tatil gibi hayaller kurarken... ben şehrin içinde, çok ses olmayan ama biraz da ses olan yerlerde kuruyorum hayallerimi. biri dinginlikten, sakinlikten mi bahsetti? hemen volümü artıyor çınlamanın. stresten uzak durulması gereken en stresli hastalık bu. lanet olası hastalığa yakalandığı halde, en sessizlik gerektiren mesleği de yapmıyor muyum üstüne? vay halime.

    özetle: tanrı, buda, isa vs. kim varsa yardımcısı olsun bu hastaların.
  • öylesine bir çınlama değil, beş dakika, bir saat değil, her an gürültünün içinde olmak tinnitus. kafamın içinde çalan siren sesini daha az duymak için buzdolabının yanında oturuyorum herkes uyuyorsa, onun sesine konsantre olmaya çalışıyorum. bazen unutuyor gibi olsam da her anım davullu zurnalı düğünden yeni dönmüş de kafası sikilmiş gibi çok afedersiniz.

    bilmeyen insana anlatmak da çok zor. geçenlerde bir arkadaşın annesine söylemiştim tinnitusum var diye, nasıl dedi, anlattım böyle sesler duyuyorum diye, 'dua oku bolca, cevşen tak, bazen böyle görünürler' falan dedi. tövbe tövbee, zaten tırsarım uzatmadım mevzuyu.

    saçma sapan bir hastalık işte özetle, geçeceği de yok gibi.
  • hergun sanki kulagimin icinde bir stadyum dolusu insanin mac baslangicini bekleyen ugultusu gibi gurultu yapan, bazen de tanimlayamadigim bir sekilde tren istasyonlarindaki cinlamaya benzeyen sesler duydugum ve yillardir cektigim semptom.
    caresi yoktur sadece hafifletici terapiler vardir. örnegin ortamin sessizliginde kulak cinlamasi daha cogaldigindan hafif gurultulu ortamlar önerilir. evde radyonun tv nin surekli acik kalmasi gerektigi buna örnektir. gece uykularinda bu tip rahatsizliklar icin hafif muzik yada su sesi veren muzikli yastiklarla uyumak biraz iyi gelebilir. stress kulak cinlamasini daha da yukseltir bu yuzden stresten uzak kalmali mumkun oldugunca tinnitus'u kabul edip onunla birlikte yasamayi ögrenmemiz gercegini uzmanlar önerir.
  • herşeye olduğu gibi kendisine de alışılabilinen rahatsızlık. başladıktan birkaç ay sonra normal şekilde uyuyup uyanmaya, gününüzü geçirmeye başlayabilirsiniz. alışana kadar hayatı zehir eder orası ayrı. altı yıl oldu. bu başlığı gördüğümde olduğu gibi dikkatimi çektiği zamanlar haricinde duymuyorum. tek yan etkisi; fıstıkçı şahap sesleri, çınlama ile aynı frekansta olduğu zaman karşımdaki kişiye söylediğini tekrar ettirmem gerekebiliyor.
  • tıp dilinde tinnitus olarak adlandırılan 3 aydır müdavimi olduğum bir tür işkence şekli.

    sürekli olarak yüksek sesle müzik dinleme ya da yüksek sesli ortamlarda bulunma, kulak zarının delinmesi, orta kulak iltihabı sırasında iç kulağın zarar görmesi gibi sebeplerle ortaya çıkabildiği gibi kolesterol yüksekliği, b12 eksikliği, çeşitli minerallerin eksikliği, folik asit eksikliği gibi sebeplerle ortaya çıkabiliyor. kolesterol gibi sebeplerle ortaya çıktığı zaman, bu sorun çözüldüğünde çınlama da yok olabiliyor. ancak özellikle kulak zarındaki ve iç kulaktaki hasarlar kalıcı olduğu için hayatınız boyunca size eşlik edebilme yeteneğine de sahip.

    neyin sebep olduğu bilinmiyor; haliyle resmi bir tedavisi de yok. sadece sebep olabilecek bazı ihtimaller üzerine gidiliyor. uzun süredir bunu yaşayan ve çeşitli yollar denemiş hastalar kök hücre tedavisini bekliyor veya bununla yaşamaya alışıyor.

    3 doktor görmem, çeşitli denemeler sonucunda bazı işe yarar tiyolar:

    tintus formula: içerisinde b12, çinko, ginkgo biloba olan takviye. özellikle ginkgo bilobayı kulak çınlaması için öneren kişiler var. işe yarayanlar da var. ilk ay için buna ben de dahilim.

    vastarel: bir tür damar gevşetici ilaç. damarlarınızı rahatlatarak çınlamayı azaltma işini görüyor. etkisini 20 günden sonra gösterir. o yüzden 3-6 ay arasında kullanımı tavsiye edildi doktor tarafından.

    maden suyu: günlük hayatta içtiğimiz sular mineral yönünden fakir. özellikli arıtma suları. sudan alamadığımız mineralleri almak için günlük 1 tane maden suyu içmek iyidir.

    güneşlenme: kapalı alanlarda fazla kalan biriyseniz camdan giren güneş ışığı fazlasıyla kırıldığı için yeteri kadar d vitamini alamıyor olabilirsiniz. bu yüzden günde 5 dakika güneşlenmek iyi gelebilir.

    sakız çiğnemek: bu hareket östaki borusundan iç kulağınıza hava vererek basınç dengelemede yardımcı oluyor. çiğneyebildiğiniz kadar çiğneyin.

    valsalva manevrası: genelde dalgıçların su altında tercih ettiği bir hareket. sakız çiğnemek gibi basınç dengelemek için yapılıyor. burnunuzu tıkayıp yine burundan hava vermeye çalışıyorsunuz. hava kulağa gidiyor ve basınç dengelemeye yardımcı oluyor. ancak doktor sakız çiğnemeyi tercih etmemi söyledi. çok sağlıklı olmayabilir.

    düzenli uyku: iyi dinlendiğinizde çınlama azalıyor.

    kabullenme: kulak çınlaması için en etkili şey. psikolojik olarak onu yenebilirsiniz.
  • 11.11.2013 saat 11:00'de hayatıma giren ve o gün bu gündür devam eden illet. tarihi yazınca fark ettim ki bu iste bi bit yeniği var.
    ertesi gün hemen doktora gittim, akşamında 12 gün süren tedavi başkadı hastaneye yatış ve kortizonun her tarzda alınanı, en son kulak zarına kortizon ilacı bile enjekte edildi. benim ki ani işitme kaybıyla ortaya çıkan bir çınlama. artık zarar görmüş orta kulak hücrelerinin duymayan kısmı çınlama olarak geri dönüyormuş. sağ kulağım tedaviye yanıt verdi duyma sorunu çözüm buldu ama çınlama kaldı, gitmedi ben;
    hep bi umut geçer diye bekledim ama sanırım artık kabullenmem gerek. zira kimseye anlatamadığınız bir psikoloji haline sokuyor.
    kitap okuyamıyorsunuz, sessizliğe hasretsiniz, sürekli çınlama sesinden baş ağrısı çekersiniz, müzik dinlemek eskisi gibi değildir, sinirli bir ruh haline bürünürsünüz. ama dışarıdan görünen bir hastalık olmadığı için çevreniz sizi dikkate almaz, önemsemez, abartıyor olursunuz. son 10 gündür ciddi ciddi kendimle psikolojik savaş veriyorum.
    sadece düşünün 24 saat aralıksız kulağınızdan gitmeyen bir ses, sadece siz duyuyorsunuz en sessiz ortamda bile o ses kulağınızda
    hani derler ya allah düşmanıma bile vermesin öyle lanet bi hastalık, çözümü yok. yaşamayı öğrenmekten başka.

    edit: sözlükten çok mesaj aldım, geçti mi diye..
    hayır geçmedi, 11.11.2013 'den bugüne değin kulağım 7 gün/ 24 saat çınlıyor. çınlama ile yaşamayı öğrendim aksi pek mümkün değil delirmemek işten değil. yaşıyorsanız bunu kabullenmeyi öğrendikten sonra hayat daha çekilebilir oluyor. günlük, sosyal hayatımı etkilemiyor. sadece sessizliği çok özledim hepsi bu.
    şimdi umut ediyorum bir gün nasıl aniden başladıysa, aniden bitecek diye.

    eğer bu durumu yaşıyorsanız paniklemeyin, hayatta herşey insan için

    1 yıl sonra gelen edit: evet bugün tam bir yıl geçti üzerinden değişti mi?
    hayır, alıştım mı ? çoğu zaman evet

    uzun zaman sonra gelen edit: herkese merhaba çok fazla mesaj alıyorum, benim çınlamam devam ediyor sadecee ben hayatımın içine dahil etmeyi başarabildiğim için benim sosyal hayatımı etkilemiyor artık benim bir parçam gibi bu ses.
    ama tabii ki yeni gelişmeleri takip ediyorum;
    eğer sizlerde tedavi ile ilgili yeni güzel habarler almak istiyorsanız sizlere; tintinus talk forum sayfasını öneriyorum.

    ve burada paylaşılan ve faz 2 aşamasında olan `oto-313` adlı ilaçtan bahsediyor. 2022 yılında sonuçlanması öngörülen ve deneklerden başarılı geri bildirim alınan bir çalışma. dilerim bu bizim hikayenin mutlu bitmesine sebep olur.
  • ön edit: eğer kulağınız yeni çınlamaya başladıysa hemen odyoloğu bulunan bir hastanenin kbb bölümüne gidin zaman bu konuda çok önemli. eğer hafta sonuysa acil bir şekilde ecazane bulup vastarel mr ve b12 benexol alın ve ne olursa olsun kendizi yüksek seslerden uzak tutun.

    öncelikle tinnitus başlığını kulak çınlaması başlığına taşıyan modun cehaletine sokayım.

    tıpta ki adıyla tinnitus, kulakta algılanan gürültü, çınlama olarak nitelendirilir. psikolojiden tutun dolaşım sistemi bozukluklarına, işitme kaybına kadar bilinen bir çok sebebi bulunmaktadır. hepsinin tedaviside farklıdır. bu yüzden doktora gidip tehşis koydurmanız sizin için en yararlı şey olacaktır.

    benim hikayem:
    5 ay önce kafamda steel series siberia 800'üm arkadaşlarla apex legends oynuyorum. o zamana kadar umrumda olmamış senelerdir kulaklık 100% volumedan bi tık altını 99%'u görmemiş. önüme havoc geldi (silah adı) aldım 1-2-3-4-5 kill derken 6. killi almak için taramaya başladım ve pat, sol kulağımda garip bir basınç hissetmemle beraber, sesler canımı yakmaya başladı, kulaklığı çıkardım ayağa kalktım bi baktım başım dönüyor. oturdum oyunu alt-tab'a alıp google amcaya "my ear is fucked" şeklinde şeyler yazarak ani işitme kaybı yaşadığım tehşisimi koydum. mantıklı olarak o gece bir daha kulaklık takmadım. sonraki gün kbb'ciye gittim ve tehşisimi onaylattırdım. beni odyometriye sevk etti oradan işitme testimi aldım 2000hz'lerde ufak bir sorun tespit edildi. doktor vastarel mr ve b12 dayadı 10 gün sonraya randevu verdi.
    10 gün hiç kulaklık takmadım hiç sese maruz bırakmadım kendimi sonra geri geldim çınlama filan her şey devam ediyor test yapıldı tekrar 100% iyileşme sağlamışım doktor dediki o çınlama geçer duyman iyileştiğine göre dedi ama geçmedi. bu olaydan 2-3 hafta sonra sağ kulağımdada aynı çınlamayı işitmeye başladım. geceleri çok zor oluyor be sözlük, sessizlikte daha bi duyuluyor çınlama, kafamdaki karanlık düşünceler o çınlamayla ortaya çıkıyor, bi ümitsizlik, bi geri dönüp o kulaklığı %60 a indirme istediği. kendime çok kızıyorum nasıl hiç düşünmeden full ses müzik dinlemişim oyun oynamışım. bazen kendimi kandırmaya çalışıyorum o çınlama değil odadaki elektronik bi aleti duyuyorum filan diye iyi geliyor. hala bilgisayar oynuyorum ama artık 60% volume'dan yukarı çıkmamaya gayret gösteriyorum. gürültülü mekanlara gittiğimde kulak tıkacı kullanıyorum ( bar, konser vs) çünkü forumlarda o kadar çok insan gördüm ki, adamda çınlama zaten var yüksek sesli bi mekana gidiyor, içiyor, sabah bi uyanıyor çınlaması 5 kat artmış ve geçmiyor. bizim kulaklar artık bir kere hasar almış o yüzden hasar alması daha kolaylaşıyor ve bildiğiniz gibi kulaktaki tüycükler kendini iyileştiremiyor. o yüzden çok daha dikkatli olmamız lazım.

    tedavi araştırmaları genelde tinnitusun işitme bozukluklarıyla ilgili kısmında yapılıyor. insanların aksine yüksek sese maruz kalmış kuşlar 100% işitme kaybı yaşasalar bile biolojileri gereği kulaklarındaki işitmeyi sağlayan tüğcükler kendini iyileştirebiliyor. araştırmalarda kuşları inceleyerek insan hücrelerini " hacklemeyi " ve insanların kulaklarındaki tüğcüklerindeki regenerasyon özelliğini aktive etmeye çalışıyorlar.

    tinnitus forumlarında bazı insanlar lazer tedavisinin iyi geldiğini söylüyorlar. ama lazer tedavisi klinik testlerde çok efektif olmadığı kanıtlandı. istanbul'da tedavi olmaya çalışıp iyileşme sağlayan insanlar yeşillendirirse sevinirim.

    takipte olduğum geliştirilmekte olan tedaviler:

    neuromod manyetik stimulasyon kullanarak işitsel sistemi sakinleştirmeyi amaçlayan cihaz.

    lycrex-1 bunun hakkında doktor ile görüşüp bilgi almak lazım ama tüylü hücreleri iyileştirdiği için işitme kaybına bağlı tinnitusada iyi gelecektir diye düşünüyorum.

    radarıma yeni takılan çok ama çok süper şeyler vaat eden çalışma : fx:322 2020 eylülde bitmesi planlanıyor deneylerin ve büyük bir olasılık bizi tedavi edecek şey bu olacak gibi.

    ümidinizi yitirmeyin, unutmayın ki bugün, eskiden iyileştirilemez denilen hastalıkları tedavi edebiliyoruz. ben en az 5 sene içinde tedavi olabileceğime inanıyorum.
    ayrıca bu illet kendiliğindende geçebiliyor. tinnitus forumlarında "bu sabah uyandım ve artık çınlamıyor" diyen bir sürü insan var. bunlardan biri de benim annem kendisinde ben 3 yaşımdayken kulak çınlaması başlamış ve bir kaç yıl sonra kesilmiş.

    alın şuanda aktif olarak tinnitus tedavisi üzerine yapılan klinik deneylerin listesi.

    edit1: etkili geçici bir çözüm buldum. bu websitesi sayesinde geçicide olsa bağıran kulağınızı susturabiliyorsunuz. kulaklık kullanmanızı öneririm ancak %60 dan yüksek volume kullanmanız kulağınız için pek iyi olmayacaktır ( ben böyle tinnitus sahibi oldum) başlamadan önce sitedeki volume barınıda %20 gibi duyabileceğiniz fakat kulağınızı rahatsız etmeyecek bir seviyeye getirin. frekansı 1000den başlayıp 5000 e kadar yavaş yavaş kulakçınlamanızın frekansıyla örtüşene kadar 100'er 100'er arttırın. tam frekansı bulduğunuzda artık sesi kulak çınlamanızdan biraz daha yüksek olacak şekilde ayarlayıp "sequence" butonuna basın ve unutun bilgisayarda ne yapıyorsanız onu yapın. 2 dakika sonra bile kulaklığı çıkarınca sessizliği tadabilirsiniz malesef çınlama geri geliyor ancak uzun süre kullananlar kulak çınlamasının tonunu değiştirdiği ve genel anlamda sesini kıstığını söylüyorlar. bu tedavi neuromodulation tedavisi olarak adlandırılmaktadır ve her hastanede yoktur. alın size diy neuromodulation tedavisi. yalnız gerçekten volume'e dikkat edin sonra azmasın çınlamanız. bu video'yu izlerseniz bu seslerin nasıl işe yaradığını anlamada yardımcı olur. birde böyle bir şey var arada bu da iyi geliyor.

    yeni edit: şimdilerde kulak çınlamasının başıma gelen en iyi şey olduğunu düşünmeye başladım. çınlamayla yaşamayı öğrendiğimden beri kendimle çok daha barışığım, mutluyum. artık çınlamaya odaklanınca kötü düşüncelerin açığa çıkması, "hasiktir bir ömür böylemi geçecek" demelerimin yerini daha pozitif şeyler aldı.
    çınlama eskiden tüm konsantrasyonumu bozarken artık sanki odaklanmama yardım ediyor. meditasyon yaparken insanlar nefese odaklanır nefeslerini dinlerler. ben meditasyon yapmadığım halde sürekli duyabildiğim ve dikkatimi çekip alan bir şeye sahip olduğumu farkettim. eskiden çınlamadan kaçmaya, onu duymamaya çalışırken artık çınlamama odaklanıyorum. zaman yavaşlıyor, zamanın daha çok farkına varıyorum çünkü sürekli algıladığım bir uyaran var. rüyalarımda bile çınlama duymadığımı farkedip bu gerçek değil diyebiliyorum. eskiden çınlamayı duyup ölmek istiyorum derken artık çınlamayı duyup yaşıyorum diyebiliyorum. o yüzden bence kaçmayın yüzleşin gerçekten iyi geliyor. + yaşadığım bu gelişim sonrasında en az bi 10db azaldı çınlamam. üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. sanırım ben odaklandıkça o kaçıyor artık :d

    2021 editi: hala çınlıyor ama artık ortam sesi gibi geliyor bana beynim öyle alıştıki çoğu zaman duymuyorum bile. sadece geceleri yorgun olduğumda çığlık atarcasına oluyor "aa iyi yorulmuşum bugün" deyip umursamıyorum bile öyle bir ilişkimiz var.
  • gece yarısında yayını bitince kafa sikme kipine geçen bir televizyon kanalının sesi gibi ve hiç bitmeyen bir "tinnnnn" nedeniyle 2 yılı aşkın bir süredir yaşamımda sessizlik diye bir şey yok. özellikle herhangi bir ortam sesinin olmadığı durumlarda sevgili çınlama "ben buradayım heyoooo!" diye bağırmaya başlıyor. "white noise" adı verilen gürültü veya doğa sesi, vb. kayıtlar çınlamayı örtse bile bunları uzun süre dinlemek dayanılır gibi değil ve bu tür sesleri dinlemeyi bıraktığım anda çınlama daha beter üstüme çullanıyor. bu nedenle özellikle bir işle uğraşırken düşüncelerimi bir noktada toplayabilmek ve bu uğurda sinirden kendimi sikmemek için saatlerce müzik dinlemek zorunda kalıyorum.

    sessizliği huzurla özdeşleştirdiğim günleri özlüyorum lan!
  • efendim bu başlığa girdiğim ilk entry'den sonra hiç güncelleme, kamu hizmeti yapmamış olduğumu farkettim. velhasılı kelam mesaj yeşilinden, pek çok yazar dosta yardımcı olmaya çalıştım. şimdi geri döndüm ve sizlerle deneyimimi paylaşmak, sizlere bir nebze de olsa umut olabilmek istiyorum.

    merak edenler, işbu başlığa girdiğim ilk entry'e baksınlar efendim.

    bu olay vuku bulduğunda, 4 adet kulak-burun-boğaz uzmanı ve 2 adet kalp-damar cerrahına muayene oldum. doktorların çok büyük bölümü, beni bununla yaşamaya alışmak, sebebinin bulunamayacak olması gibi konularda iknaya çalıştı. hatta bir tanesi, "biliyor musun o tinnitus hastalarından biri şu an karşında duruyor..." dedi ve beni müzikle daha haşır neşir olmaya, enstürman çalmaya başlamaya davet etti. ağlayarak ayrıldım odasından. sayısız işitme testine girdim ve hepsinden tam puan aldım.

    film izleyemiyor, uyuyamıyor, sessiz kalamıyor, meditasyon yapamıyordum yahu! sürekli bir uğuldama sol kulağımda. yalnız bir tespit yapmıştım, boynumun sol yanında pıt pıt atan damara baskı uyguladığımda, ses ortadan kalkıyordu. bunu söylememe rağmen doktorlar yine beni pışpışlayıp göndermeye devam ediyorlardı. bildiğin depresyona girmiştim.facebook'ta tinnitus'la ilgili gruplara üye olmuş, yerli-yabancı her kaynaktan bu illeti okur hale gelmiştim.

    derken, ikinci gittiğim kalp damar cerrahı, beyin mr'i istedi benden. gittik çektirdik. bir dönem beynimde ciddi basınç oluştuğunu fakat şimdi kalmadığını, bunun kulak çınlamasına etki etmeyeceğini düşündüğünü söyleyerek, çok güvendiği bir kbb uzmanına yolladı beni.

    hayatın değiştiği anlar vardır ya hani... o kbb uzmanının kapısından girdiğim an, benim için o anmış; sonradan anladım. sabrı, bilgisi, nezaketi, ilgisi... on numara beş yıldız bu doktor, pek çok tetkikin ve detaylı bir muayenenin ardından, "strese bağlı basınç artışı yaşıyorsun. nedir bu önündeki önemli değişiklik?" dedi... dedim üç ay sonra evleneceğim. gülümsedi ve, "geçecek, bana güven. ama ilaçlarına devam" dedi.

    dedim buyur bu da beni başından savdı. velhasıl kelam ilaçlara devam ettim. o esnada evlendim v.s. yok anam bu illet devam ediyor.

    nikahın üç ay sonrası, ses yavaş yavaş azalmaya başladı. önce ümitlenmek istemedim. daha önce de defalarca geçti sandığım halde yine hortlamıştı şerefsiz. fakat geçti arkadaşlar... vallahi de billahi de bir gün geçti.

    kamu hizmetini tam yapabilmek adına, size o dönem kullandığım ilaçları ve yöntemlerimi öneriler halinde yazacağım:

    1- betaserc: bu konuda verilen en meşhur ilaç. etkisi nedir bilemiyorum, plasebo diyenler var. ben de kullandım, iyi geldi mi hiç bilmiyorum.
    2- vastarel: özellikle basınçla seyreden çınlamalarda, basıncı düşüren, gerçekten çınlamayı da azaltan bir ilaç. ancak tam geçirmiyor.
    3- diazomid: bu ilaç esasen vücut basıncını düşüren, daha çok vertigo için kullanılan bir ilaç. bunu kullanıyorsunuz ama dünyanız şaşıyor öyle söyleyeyim. ağzınızın tadı berbat şekilde bozuluyor, bir mayışma hali geliyor. korkunç bir ilaç bence. ama kulaktaki o dolgunluk hissini bir nebze alıyor.
    4- tintus formula: bin bir umut kullanılmakla beraber, sanırım en etki etmeyen ilaç aralarında bu. vitaminden müteşekkil bir takviye kendisi.
    5- saf çinko: bunun bana faydasını alenen gördüm. gerçekten çınlamada ciddi azalma sağladı. fakat ömür boyu çinko alıp yaşamak mümkün olmadığından ve çinko fazlası da zararlı olduğundan, doğrudan tedavi için önerilmesi pek mümkün değil.
    6- lipo flavanoid plus: bunu ancak amerikadan tedarik edebiliyoruz ne yazık ki. fakat etkisi gerçekten kulak ardı edilemeyecek kadar fazla. allah muhafaza bugün çınlamam geri dönse, ilk alacağım takviye bu olur.
    7- bu dönemde fazla sessiz yerlerde kalmayın. arka planda genelde müzik tercih edin.
    8- sese takılı kalmayın. bu, daha çok duymanızı sağlayacak.
    9-uyuyamıyorsanız, telefon uygulamaları var. tinnitus relief, tinnitus voice gibi... bu programlarda şelale, su, gökgörültüsü, yağmur gibi birtakım seçenekler var. çınlamanıza en yakın sesi, telefonu yastığın altına koymak suretiyle dinleyerek uyuyun. faydasını göreceksiniz.
    10- ümidinizi kaybetmeyin. milyonlarca insanın bu dertten muzdarip olduğunu bilin. facebook gruplarında çokça paylaşımlar da var. bunlardan uzak kalmanız yararınıza. bu illetten dolayı intihar edenler filan var, moralinizi daha fazla bozmanın alemi yok.
    11- ben artık çözülmeyeceğine inandığım noktada, lan en azından kalbim var ve atıyor bin şükür, onun sesini duyuyorum kulağımda. atmasa daha mı iyi, allah sağlık versin diye avunur olmuştum. kendinizi avutun. stres yapmayın.

    dediğim gibi sekiz ay çektim ama geçti.
    umarım sizlere bir nebze faydam olmuştur.

    her tür sorunuz için bir mesaj yeşili uzağınızdayım.
    çok geçmiş olsun.
  • sinir sisteminden kaynaklanan ve dış ses uyaranı olmadan kulakta kendisini çınlama veya hışırtı olarak belli eden durumdur. duyulan çınlama hafif* olabileceği gibi, dış ortamdan gelen sesleri bastıracak kadar yüksek perdeden olabilir.

    pekçok nedenle oluşabilir:

    - yüksek ani sese maruziyet
    - kronik yüksek ses maruziyet
    - kafa travması ( özellikle kafa kaide kırıkları sonrasında)
    - aspirin, kinin, bazı antibiyotik* ve diüretik kullanımı sonucu
    - orta kulak iltihabı*
    - işitme siniri tümörleri*
    - meniere hastalığı
    - hipertansiyon
    - stres ve depresyon*

    tinnitus sıkıntısı olanların önce iyi bir kulak burun boğaz uzmanı, sonra da gerekirse iyi bir nörolog muayenesine girmesi önerilir.

    edit: hariçten gazel okumak kolaymış. başa gelmeden anlaşılmıyor.
hesabın var mı? giriş yap