• yenibosna güneş kuyumculuk

    edit: dün 10.000 lira gönderdi

    edit: ısrarla kâr payı aldığımızı iddia edenler var, ya okumuyor ya da okuduğunu anlamıyor

    edit: kuyumcunun ismini açıklamam için gelen mesajlar var, saat 14'de açıklayacağım, avukat arkadaşlar bu hususta fikir verirse memnun olurum

    başlık `kuyumcuya emanet edilen altınların geri alınamaması` olarak açılmak istenmiş fakat harf sınırına takılmıştır.

    ablam 2014 yılında evlendiği zaman düğününde takılan takıları evde tutmamak için daha önceden komşumuz olan (bir süre kimliğini açık etmeyeceğim) kuyumcuya emanet olarak 91.29 gram tutarında 3 tane ikili bilezik bırakıyor, 9 yıldır istediği altınları bir türlü alamıyor, kuyumcu 2019'dan beri “hesapların kayıtlı olduğu program bozuk, servis gelecek”, “çocuğum hasta” vs sürekli oyalıyor. ablamın bu konu yüzünden morali çok bozuk, kafaya takmaktan psikolojisi bozulduğu için konuyu 20 gün önce bana devretti, ilk işim mağazalarına gidip durumu bir de onlardan dinlemek oldu, o.g. isimli kuyumcu aklında kalan hesapları söylüyor ve “ablanın 22 gram altını kaldı” diyor, oysa süreç içinde sadece 20 gramlık bir bilezik alınıyor ve kendi el yazısıyla kartvizite kalan bakiye 71,6 gram yazıp veriyor. “bilgisayarcı gelsin programı açsın anlarız” diyor, üzerinden 12 gün geçti, en sonunda kendilerinden programın adını öğrendim, bu firmanın kuyumcukent'teki merkezine giderek durumu anlattım, “sizin yenibosna'da böyle bir müşteriniz var, kendilerinde olan altınlarımızı almaya çalışıyoruz, bizi sürekli programın servisi bakıma gelecek diye oyalıyorlar” dedim ilgili hanım efendi kayıtlı müşterilerinden bakarak, “bu müşterimize en son 4 sene önce servis bakımına gitmişiz, bize servis talebinde bulunmadılar, bulunurlarsa gideriz” dedi, bunun üzerine kuyumcuyu aradım, “sen arıza talebinde bulunmamışsın sadece beni 10 gündür servis gelecek diye oyalıyorsun, programın merkez ofisindeyim, ben buradayken burayı arayıp servis talep et dedim” bunun üzerine bana sedyede yatarken çekilmiş bir fotoğrafını gönderdi :) ısrarla servisi aramayacağını belirtti, en sonunda ikna oldu, servisi arayarak talep etti, bilgisayarı gelip yapmışlar, yukarıdaki fotoğrafta göründüğü gibi kafasına göre almış, vermiş, bize 22 gram kaldı dediği bile programda 27,5 çıktı, oysa bizim ona verdiğimiz 91.29 gram, 30 grama da razı olduk fakat onu da vermiyorlar, sürekli bir oyalama çabasındalar, “savcıya gideceğiz” dediğimizde “nereye gidersen git” diyorlar

    buradan sonra işler çığrından çıkıyor.

    öğreniyoruz ki bunlar bize yaptıklarını bir sürü insana daha yapmış, yine eski oturduğumuz sokaktaki bir komşumuzun 240.000 lira alacağı varmış, 4 senedir alamadığını söyledi.

    bu kuyumcu dükkanını 4 erkek kardeş olarak işletiyorlar, dükkan resmi olarak ç.g. isimli normalde emlakçılık yapan, dükkana da hiç uğramayan kardeşlerinin üzerine, tanıdıklarımızdan öğrendiğimize göre ç.g. isimli bu kardeşleri bir kaç ay önce arabasını ve evini satıp alt daire kiraya geçiyor, kiraya geçtiği daireyi ise eşinin erkek kardeşi satın alıyor :) asıl işi dükkana bakan en küçük kardeş o.g. ve en büyük abileri olan e.g. ile birlikte yapıyorlar. sevgili dostlar aramızda bunu okuyan hakim, savcı vardır, bizim gibi kaç insana bunu yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar bilemiyoruz, sadece çevremizde aynı durumdan muzdarip olan insanlara da yaptıklarını yeni yeni öğreniyoruz, zaman zaman medyaya yansıyan benzer hadiselerden dolayı kamuoyunun vicdanı sızlamıştır, bu şahıslar benzer olaylardaki kişiler gibi her an kaçabilir ve ortadan kaybolabilirler, kendimi de korumak adına buradan isimlerini açıklayamıyorum, yardım istiyorum

    topladıkları altınlarla kaçan kuyumcuların olduğu başka bir olay

    başka benzer bir olay

    yine topladıkları altınlarla kaçan kuyumcuların olduğu başka bir olay

    edit: sevgili arkadaşlar soğuk su içmeyi biliyoruz, bu sıcakta ılık su içecek de değiliz, tavsiyeniz için teşekkür ederiz

    edit: kâr payı yok arkadaşlar, ne verildiyse o alınması şartıyla verildi
  • standart geyiktir bu mahalle arası bankerleri. 91 gram altını kuyumcuya bir insan neden verir ki? kaybolmasın falan diye değil bırakın bu işleri. işletmek için verilir sonra da böyle olur işte. minimal çiftlik bank.
  • hakan kardeş. bunca sabrınızın sebebi neydi acaba?
    somut bir belge olmadan şahitle falan ispatlaması zor.
    buradan akıl sormak yerine bir tanıdık avukat bulsanız?
    çünkü birazdan: üstüne bir bardak su iç diyen çıkabilir.
    ...
    edit: tahminim doğru çıkmış. hem de soğuk su tavsiye edilmiş. :)
  • 91 gram altını babamın öz evladına vermem, insanlar nerelere teslim ediyor akıl alacak gibi değil. hani çok şuursuz bir gün yapsam, o günün gecesi uyuyamam o derece.
  • burdaki ekran görüntüsüne göre 1 çeyrek ve daha sonrasında da 21,18 ve 40,00 bileziğinizi bozup paranızı aldığınız gözüküyor ama. bu tllerin o tarihlerde alınmadığından emin miyiz?

    not: kuyumcuyum
  • ya serin hikaye veya konuda ismi geçenler aşırı enayi.
  • ortada yazılı veya imzalı kanıt yoksa soğuk su malesef.
  • kuyumcuya altın emanet edilmesi eski usul bir iştir. malesef içinde bulunduğumuz düzende usûlsuzluk bir usul haline gelmiş. senetsiz sepetsiz bu tarz emanetlere girilmemesi, mümkünse senetle bile girilmemesi gerek. banka altın hesapları daha makul.

    çözüme gelirsek, 27 ya da 32 gram her ne kadarsa, borcunu kabul ettiğine dair bir whatsapp konuşması varsa:

    yargıtay 13. hukuk dairesi tarafından 2017/1014 esas ve 2020/4488 karar sayılı verilen karara göre delil sayılabilir.

    gelen bazı mesajlar sonrası,
    edit1: 2023 itibari ile banka hesaplarınızdaki paranın 400.000 tl'ye kadar olan kısmı sigortalıdır. banka batsa bile fon size paranızı öder.

    edit2: whatsapp konuşmalarının ekran görüntüleri güçlü bir delil değildir. konuşmaları telefonunuzdan silmemeniz sizin lehinize olacaktır.

    edit3: sizin evinize hırsız girebilir evet ama kuyumcu da batabilir. ahlaksız biri olabilir. siz tedbirinizi almaya bakınız.

    edit4: kuyumcunun kimliğini açıklamanızın hukuki sonuçları olabilir. açıklamamanızı tavsiye ederim.
  • üstüne bir bardak soğuk su iç sonra güzel bir kahve yap yak bir sigara çık balkona bir daha yapmayacağım diye kendine telkin de bulun.

    tanım: aile harici kimseye hele hele kuyumcuya altın emanet edilmemesi gerektiğini gösteren durum.
  • yazılı bir belge veya makbuz vs. olmadan alınamaz bence. hatta anlattığın senaryoya göre kuyumcunun altınları geri verme niyeti sıfır. bilgisayarın bozuk olduğunu söylemesi, servis gelmiyor demesi, servisin 4 yıl önce en son yapıldığını söylemesi, başkalarının da parasına çökmesi, dükkanın başkasının üzerinde olması vs. bunlar hepsi kuyumcunun niyetinin kötü olduğunun işaretleri. vakit kaybetmeden diğer mağdurlarla birlikte hemen aksiyon alın. hukuki yollardan tabi ki. adam kaçacak belli.

    fiziki altın alıyorsan ya evde saklayacaksın, ya da takı olarak kendin takacaksın. neden kuyumcuya teslim edersin ki? bu fiziki de değil, kaydi bile değil.

    illa da birine emanet edeceğim diyorsan, bankadan al ve orada kaydi olarak dursun. ya da kur korumalı olarak koy bankaya. hatta fiziki altını belli kuyumcular vasıtasıyla bankaya bile aktarabiliyorsun.

    ya da bankada kasa kiralayıp orada da saklayabilirsin.

    kim bilir kuyumcu ne vaatlerle milletin parasını topladı.
hesabın var mı? giriş yap