• 10 yıl önce ölen liderleri kim jong-il'i anma etkinlikleri kapsamında hükümet yetkililerinin, halka 11 gün boyunca herhangi bir mutluluk belirtisi göstermemelerini emretmesi garabetiyle gerçekleşen trajikomik olay.

    kaynak

    edit: dünya şu gülüşten de mahrum kalacak.
  • (bkz: türk halkının gülmeyi kendiliğinden bırakması)

    edit: bu gün bir kez daha, kaygısız, dolu dolu, neşe içinde gülmelerimizi bıraktık. arada gülümsüyorsak da, güleriz ağlanacak halimize de ondan.
  • osbir'i yasaklamadıkları sürece sorun değil.
  • (bkz: ateizm çok güzel sen de gelsene)

    buyurun, bazılarının sürekli reklamını yaptığı ateizm ile yönetilen, dinin yasak olduğu ülkenin hali. bunun birde büyük abisi var: vahşet, vicdansızlık, insan hakları ihlalleri denilince tüm dünyanın aklına ilk gelen ilk ülke olan ateist çin.

    tabi bu kesin kara propagandadır değil mi? yanına hatıra olarak sadece duvardaki bir afişi aldığı için işkence gören, 15 yıl hapis ve ağır iş cezasına çarptırılan amerikalı öğrenci. yoğun baskılar sonucu bu öğrenci ülkesine iade edildi ama bu iade sırasında kuzey kore'de gördüğü işkenceler nedeniyle koma halindeydi ve kısa süre sonra öldü.

    edit1: bazı şaşkınlar "kara propaganda, yalan, gidip vlog çekenlere bakın" gibi şeyler saçmalamışlar. evet, yerli yabancı kuzey kore vloglarını izleyin. hepsinin anlattığı: kuzey kore'ye özel izinle giriliyor, ülkeye girdiğiniz anda yanınızda görevliler olmadan sokağa çıkmanız, halkla konuşmanız, fotoğraf ve video çekmeniz yasak, gezdiğiniz alanlar film seti gibi önceden dizayn edilmiş yerler, görevliler özel eğitilmiş, gördüğünüz halk aslında halk değil rol yapan oyuncular. bir örnek mesela. yerli, yabancı kuzey kore'ye gidip gören herkes aynı şeyi anlatıyor.

    ateizm ile yönetilen ülkelerde liderler tanrıcılık oynar ve örneklerde görüldüğü gibi en dindar geçinen ülkeler bile bu ateist ülkelerden çok daha özgürlükçüdür. sadece kuzey kore ve çin değil, yakın geçmişte sovyet rusya, kamboçya, küba'da böyleydi.

    edit2: bazıları "bunun ateizmle ilgisi yok" demişler. gerçek ise hiçte öyle değil. bu yaşananların ateizmle doğrudan ilgisi var. çin ve kuzey kore'nin en büyük probleminin "ateizm" olmasının nedeni insanlara bunun zorla kabul ettirilmesidir. bu uğurda insanlara büyük bir devlet zulmü uygulanıyor. çin'in son 10 yılda kaç tane cami yıktığından haberiniz var mı? batılı devletlere göstermelik olarak merkezi yerlerde birkaç cami bıraktılar onunla şov yapıyorlar. inanmayan, "yok öyle değil" diyen buyursun çin'de bir kaç kişiye din öğretmeye, tebliğ yapmaya kalksın bakalım başına neler gelecek? yakın geçmişte sovyet rusya'da böyleydi, 80 yıl bu zulmü uyguladılar peki sonra ne oldu? sovyetler ortadan kalktığı anda rusya'da devlet başkanları incil'e el basıp yemin eder hale geldi, daha düne kadar katlettikleri din adamlarını görünce ayağa kalkıp önlerini ilikliyorlar. siz ayakta rüya görmeyi bırakın artık, dinin karşısında hiç bir güç duramaz.
  • ee liderleri espri yapınca da gülmücekler mi ?
    kim : bilin bakalım ben kimim
    halk : liderimiz kim'sininiz siz
    kim : onu diyorum kimim ben
    halk : evet kimsiniz liderimiz
    kim : kihkihkih ivit kimim
  • belirli saç kesimi modellerinin olması, kim'in eski sevgilisini idamı, kim'in enistesini idami... falan filan gibi birçok kara propaganda gibi bu da fazlasıyla saçma ve yalan bir haberdir. abd'nin proje ülkesi olarak yarattığı güney kore karşısında kuzey kore, uğraşılmak için biçilmiş kaftan çünkü. birçok insan gitti, birçok insan vlog çekti. boktan boktan propaganda kanallarını ve sitelerini takip edeceğinize oralara da bakın.
    edit: "git orada yaşa" diyen andavallar için açıklama: orada yaşamak için yazmadım, sizin gibi "oooo haberi bak kuzey kore şöyle ya" diye gezinen ve ilk duyduğu her şeye inanan aptallar için yazdım.
  • demek ki kuzey kore’de halkın gülebildiğini gösteren yasak.

    öyle şaşırdım ki, biz 20 yıldır çoktan unutmuştuk gülmeyi…
  • murat kekilli
    zamcıkta ben asgari ücrette sen gel gelebilirsen. bu yaşam koşulları gülmeyi oto yasaklıyor
  • sıçmakta yasahmı gurban?
hesabın var mı? giriş yap