• laboratuvar balığı olduğu da söylenen bir cüce vatoz türü. akvaryumda güzel durur.
  • yavruları aşırı derece tatlı bir balık türü. özellikle siyah kumda çok güzel görünür.
    vatoz ailesi klip
  • longfin ve shortfin olmak üzere iki form varyetesi

    super red, siyah, marble, lda, green dragon vs. gibi bir çok renk varyetesi olan balık türü.

    kedi balıkları grubuna mensup vatoz türüdür. genellikle akvaryumun dibinde gezerler. üretimi kolay denilebilir fakat yavru bakımı bir hayli zor olan bir tür. sabır gerektirmektedir.

    benim de akvaryumumda besleyip yavru aldığım bir türdür ayrıca.

    https://eksiup.com/effad0ab1840
  • bu balık türü beslenirken haftada bir muhakkak haşlanmış sebze verilmelidir. verilebilecek sebzeler haşlanmış olarak ıspanak, kabak, havuçtur. çiğ olarak verilebilecekler ise, kırmızı kapya biberi, salatalıktır. türkiye'de pek tercih edilmese de özellikle amerikalı akvaristleri tarafından konserve yeşil fasulye yada haşlanmış taze fasulye ile beslenilmektedir. bu sebzeler eğer dibe batmıyorsa bir çatalı batırıp onunla atabilirsiniz. ancak attığınız sebzenin iki saatten fazla suda kalmamasına özen gösteriniz. aksi takdirde suyun rengini baya bir bulandıracaktır.
  • ancistrus dolichopterus olarak bilinen cüce vatoz türünden, laboratuvar ortamında üretilmiş bir varyetedir. albinodur ve kendi içerisinde longfin ve shortfin olmak üzere ikiye ayrılır. son derece barışçıl canlılardır.

    amatör akvaristler için bakımı ilk başta biraz zor olabilir. zira ideal su şartlarını oluşturmak öyle kolay değildir.
    benim sizlere tavsiyem mutlaka dinlenmiş musluk suyu kullanmanız. damacana suların ph değerleri bu canlılar için hiç ama hiç uygun değil. (dediğimi dinleyin. bazı acı tecrübelerim oldu. true story)

    artık akvaristliği biraz olsun çözdüğünüzü ve tankın suyunu tamamen değiştirmek yerine! belli periyotlarda suyun 1/3 yada 1/4 kadarını değiştirdiğinizi varsayarak söylüyorum; değişim yapacağınız miktarda suyu bir hafta kadar dinlendirerek tanka ekleyin.

    bir diğer husus catappa yaprağı. öyle pata küte eklemeyin tanka. önce bir yıkayın, temizleyin. daha sonra bir miktar kaynamış suyun içine yaprağı atın ve 15-20 dakika kadar bekleyin. yaprağın demi çıksın. daha sonra yaprağı ve çıkarmış olduğumuz demi tanka ekleyebiliriz.

    her ne kadar üreticiler protein ağırlıklı besliyor olsalar da, %30 protein %70 bitkisel olarak beslemekte fayda var. fizyolojileri gereği mükemmel bir sindirim sistemleri yok. dolayısıyla fazla protein tüketimi kabızlık başta olmak üzere, sonu ölümle sonuçlanabilecek bir çok hastalığa sebebiyet vermekte.

    yukarıdaki arkadaşımızın (bkz: #96311866) bahsettiği sebzelere ilaveten haftada en az bir kere spirulina tablet vermenizi şiddetle tavsiye ederim.
  • güney amerika ve panama'daki tatlı su habitatlarına özgü siluriformes takımının loricariidae familyasındaki tatlı su balıklarının bir cinsi olan ancistrus için kullanılan bir ifadedir. yüzgeç yapılarına göre shortfin, longfin; renk ve desenlerine göre albino, super red, green dragon gibi varyeteleri mevcuttur. bitkili akvaryumların vazgeçilmezlerindendir. üretilmesi oldukça kolay olmasına rağmen yavruları hayatta tutabilmek gayret ister.
  • sıkılıkla bayağı cüce vatozun albinosu zannedilen tür. cüce vatozun albinosu kırmızı gözlü olur ve üzerinde belli belirsiz noktalar bulunur. l144'lerde bu tip noktalar bulunmaz. düz krem renktir ve gözleri mavidir. l144'ün de albinosu olur, onu da kırmızı gözlü olmasından anlarsınız.
  • cüce vatoz türü. akvaryum balığı
  • kendisi yıllardır vazgeçemediğim en güzel hobimdir.
    tatlı su canlıları arasında üretimi en zor olanı diyebiliriz. fiyat olarak artık 5 haneli rakamlara çıkmış ve her geçen gün besleyeni artmaktadır.

    hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz onlarca video var fakat herkesin çeşmesinden akan su değeri farklı olduğu için gözlemlemek bu hayvan için en önemli etkendir.

    değerinin yüksek olmasının sebebi damızlık boya gelmesi 1 yılı bulur ve çok fazla yavru kaybı yaşanır. görsel
hesabın var mı? giriş yap