• 2009'da adından sık sık söz ettirecek ingiliz ikili.
  • senenin "sıçış at the disco" ödülünün en ciddi adayı.

    http://www.resetmagazine.net/…tsayi31/muzik/la.html
  • in the for kill ve bulletproof gibi son zamanlarda duyduğum en mükemmel şarkıların sahibi ingiliz grup. solistleri elly jackson dünyadaki en güzel ve en mükemmel saçlı 88 doğumlu insan olup annesi the bill dizisinde oynamaktadır.
  • abim colourless colour şarkılarını göndermiş, "ratatat yeni albüm çıkartana kadar bunu dinlersin" diye. acayip beğendim. hemen hype machine'den diğer şarkılarını remixlerini şunlarını bunları dinledim. baktım debut albümleri (onun da adı la roux) çıkmış, hemen rapidshare'den indirdim. günlerdir döndüre döndüre dinliyorum. gerçekten çok güzel. ratatat yeni albüm çıkartsa bile la roux'u dinlemeye devam ederim.

    biraz da araştırma yaptım, wikipedia'da ingiliz ikili diye geçiyor bu arkadaşlar. solist kızcağız (elly jackson'mış adı) ve altyapıyı halleden synthesizer üstadı bir abi daha. onu pek ortalarda görmüyoruz. kliplerde mliplerde kız tek başına takılıyor. youtube'da canlı kayıtlarına falan baktım sahnede üç kişi oluyorlar. solistin arkasında iki synthesizer, birini bizim abi diğerini başka bir hatun çalıyor. ayrıca moog kullanıyorlar (bravo!). canlı da çok güzeller.

    yalnız şöyle bir durum var: şarkıları söyleyen, hep göz önündeki kız daha 20 yaşındaymış. öyle olduğu gibi daha da küçük gösteriyor. bir kaç tören görüntüsü, sahne arkası çekimi, canlı kayıt falan gördüm youtube'da; sahne dışındaki hali tavrı, konuşması çocuk gibi. şimdi şarkıları dinlerken aklımdan çıkmıyor. şu "bir şarkısın sen" yarışması var ya, o yarışmadaki çocukları dinler gibi oluyorum. bir kaç şarkılarını dinleyip hemen bu yaz nerelerde konser veriyorlar diye araştırdım, abime ağustos'ta washington dc'ye geliyorlarmış mutlaka git diye haber saldım. şimdi yanlış bir şey yapmışım gibi kötü hissediyorum.

    onun dışında diyecek hiç bir şeyim yok, bağımlılık yaratacak kadar iyi bir ilk albümleri var.
  • self titled albümleriyle synthpop camiasına kafalama giriş yapmış ingiliz dans ikilisi. fever ray'le birlikte 2009 yılında müzik dünyasına kazandırılmış bir diğer harika proje. colourless colour, tigerlily, in for the kill ve bulletproof gibi bir grubu bir albümle fazlasıyla meşhur edecek şarkılara sahipler. son olarak vokalin saçlarının ayrıca hastasıyız. yolunuz açık olsun çocuklar.. *
  • sıçış at the disco ödülüyle alakası yok, solisti de gayet güzel. yılın en iyi çıkışlarından birini yaptı bu grup ve kesinlikle daha da yükselecek. bekleyin ve görün. beklerken de colourles colour'ı dinleyin, özümseyin.
  • freak kızın dışındaki diğer grup elemanı vince clarke çıkarsa hiç şaşırmayacağım grup
  • ''bu grup iyi grup aga. dinleyin bunları''

    -newcastle kaavehanelerinde müzik üzerine derinlemesine incelemeler- kitabından.
hesabın var mı? giriş yap