• kendisi ile bir aydır haşır neşir olduğum dönemde, bana ruby on railsi hatırlatan synthax yapısı, bundleları ve irc kanalı ile oldukça başarılı bulduğum bana tekrar php denemeye karar verdiren framework. şu an 3.2.8 sürümü ortada olsa da, her an dördüncü sürümü kısa süre içinde piyasaya sürülecektir.
  • taylor otwell tarafından geliştirilen, temiz ve anlaşılır dökümantasyona sahip, sloganı "a framework for web artisans" olan şahane bir php framework.

    http://laravel.com/
  • (bkz: scabbia framework) (bkz: codeigniter) (bkz: cakephp) (bkz: fuelphp)
  • yapısal olarak codeigniter'a göz kırpan ancak alakası olmayan bir php framework'ü. bir çok codeigniter kullanıcısı laravel'e taşınıyor -forumlardan okuduğum kadarıyla-. eloquent denen bir orm'si vardır ki tadından yenmez. öğrenmek için 4-5 saatinizi ayırmanız yeterli.
  • 22-23 şubat tarihlerinde kullanıcıları için, ilk konferansını washington d.c.'de gerçekleştirecek php framework.
  • codeigniter'ın geliştirilmesinde yardımcı olan ekibin bir kısmı ve aktif kullanıcılarının geçiş yaptığı php framework. forumlarda ve kişisel yorumlarda geçiş yapan kullanıcıların büyük çoğunluğu doğru bir karar verdiklerini belirtip, sürekli tavsiyede bulunuyorlar.
  • senelerdir codeigniter kullanan beni vaz geçirtmiş über framework. eloquent orm yapısı tek kelime ile muhteşem, ayrıca blade adı verilen template engine'i ile de kodları front-end'e giydirmek çok daha basit ve zevkli.

    öğrenmek istiyorsanız ve video ders izlerim derseniz nettuts üzerinde jeffrey wayin hazırladığı laravel essentials adlı dersleri izleyerek aslında herhangi bir frameworkü kullanarak bile ne kadar amelelik yaptığınızı daha iyi anlayacak ve de muhtemelen diğer frameworklerden vaz geçeceksiniz.
  • kullanmayanın kaybedeceği framework.

    bir kere deneyenin beğenmeme ihtimali yok. ha nedir senin ihtiyacın başkadır, olabilir.

    adamlar resmen php'de rönesans yapmış. eloquent'in meseleyi ne kadar basite indirdiğini görünce gözünüzden yaşlar falan akabilir, bunca yıldır ne kadar amelelik yapıyormuşum diye. bunun yanına bootstrap'i yada foundation. ı aldın mı, akıp gidersin.
  • 4. sürümü hala beta olan, ancak 1 mayıs 2013 'te 4.0 sürümünün sunulacağı framework. ayrıca yakında amsterdam'da yapılması planlanan bir konferans haberi müjdelenmiştir. developer olmayan beni bile zevkle kodlar hale getirmiştir.
  • 4. sürümünde, önceki sürümlerde olan bundle denen kavram ortadan kalkmıştır. artık tüm composer paketleri laravel için birer bundledir diyebiliriz.
    ancak 4. sürümünde, forumlarda tartışılan bir konu vardır ki, bu da framework'ün boyutu. composer ile yükleme yaptıktan sonra framework 91 mb'lik bir boyuta ulaşıyor. şu anda bir çözüm yok -ki yapımcılar bunu bir sorun olarak bile görmüyorlar. ancak şöyle düşünelim. open source bir proje yaptınız ve boyutu 100mb. bunu kuracak adam 2 kere düşünür. compiled, tiny vs sürümleri de çıkıyor laravel 4'ün ama ne kadar başarılı olacak bilinmiyor.
hesabın var mı? giriş yap