• laz ziyanın açık ara alacağı karşılaşma
  • ramiz dayıdır. laz ziya ise baba
  • ramiz dayı foreva.
  • arkadaşlar ikisi arasında farklar vardır. örneğin, laz ziya arkadan iş çevirmez, arkadan iş çevirenlerin oyununu başlarına yıkar. ramiz dayı oyun kurar ve izler. laz ziya'ya göre raconları şahıslar koymaz, alemde bir racon vardır, şahıslar bu raconu uygular. ramiz dayı bir nevi kaçak güreşir. üstelik laz ziya yanına ezel gibi götü donlu bir bebe alıp, karıyı kızı kullanarak, am üstünde ceviz kırdırmaz. laz ziya orhan ve yahya gibi adamları alır adamın götüne cevizi sokar.

    imlanın anasını bellemiş olabilirim, kusura bakmayın.
  • ramiz dayıyı severim ama laz ziya, kenan birkan ve ramiz dayıya elini öptürür. tabi bir de barona mehmet diye seslenen hüsrev ağa var laz ziya'nın kankası.

    (bkz: ben senin anan mıyım? üstündeki adam mıyım?)
  • birisi eşine ve kızlarına dahi sahip çıkamazken, diğeri tüm mazlumlara sahip çıkar davalarında yardımcı olur.

    birisi karadeniz müziği hayranı öteki sanat müziği müptelası.

    özlüyoruz dayı.
  • ramiz dayı aristodur, laz ziya şenol güneş
  • birisi vur gitsin kafasını karahanlı derken diğeri işini kendi görür
  • laz ziya’nın rahat etmediği yerde ramiz dayı istirahat edemez
  • şöyle bakalım; kenan birkan’ın 2000’li yıllarda ramiz dayıdan baya baya zengin ve güçlü olduğunu düşünecek olursak.

    baron: mehmet karahanlı ( kenan birkan’ı yok etmesi 5 saniye alır, o da üç kere hapşırmadan dolayı gecikme)

    kılıç: kenan birkan’ın bir temmuz’u vardır. kılıç’ın özel yetişmiş temmuz’ları tüm konseyi ve karahanlı’yı korur. ayrıca ramiz dayı ayarındaki babalara doğrudan emir verir.

    testere necmi: değil ezel’de bu topraklarda çekilmiş hiçbir suç-mafya dizisinde bu ayarda bir psikopat yoktur. binlerce adamı vardır. öldüremeyeceği kimse yoktur.

    hüsrev ağa: onbinlerce kişilik aşiretin ağası. uluslararası bağlantıları ve derin bağlantıları var uyuşturucu işinden dolayı. kenan ya da ramiz hasbelkader hüsrev ağaya bulaşsa canlı canlı gömer tüm adamlarıyla birlikte. ayrıca adamı şehmuz’da nah bu kadar var.

    samuel vanunu: adamın öyle kuvvetli bağlantıları var ki. kenan birkan bu adama bulaşsa 1 saat içinde tüm varını yoğunu kaybeder. üstüne mossad gelir kenan birkan’ı öyle bir öldürür ki herkes onun samuel tarafından öldürüldüğünü bilir ama cesedini kimse bulamaz.

    nizamettin güvenç: bu adama bulaşmak ciddi delilik. bu adam nüfuz olarak kenan birkan’ın 100-1000 katı. adamın tüm malına mülküne tmsf’ye el koydurtup beleşe hepsini alır üstüne temiz toplum ayağına kenan’ı ve ramiz’i bir daha gün ışığı göremeyecek hale getirir.

    tombalacı mehmet: ramiz dayı’nın teknik olarak bağlı olduğu adam. kumar işi tamamen tombalacının. ayrıca israil ile olan yakınlığı ve azerbaycan gibi ülkelerdeki etkin. kenan birkan gibi bir adamı yok etmeyi bırak yedi ceddini dünya üzerinden silebilecek silahlı gücü var.

    laz ziya: taşşak kelimesinin vücut bulmuş hali. adamı, parası ve gücü sınırsız. tüm karadeniz bu adamın adamı gibi düşünülebilir. ramiz dayının bir dönem silah işi yaptığı düşünüldüğünde bunun laz ziya’nın izni olmadan yapması bu topraklarda imkansız. ayrıca laz ziya’ya rağmen bu işleri kenan birkan da yapamaz. ikisini de yok edecek kadar güçlü.

    ramiz dayının rakibi kurtlar vadisi’de duran emmi ve seyfo dayıdır.
hesabın var mı? giriş yap