• lgbti olmuş onun kısaltması, intersexleri de eklediler yeni, önce onu bir düzeltelim. * onun dışında, gökkuşağı güzelliktir, gökkuşağı umuttur. herhangi bir özgürlük mücadelesine rahatça uyarlanabilir, son dönemlerde sadece onlarınki biraz daha yüksek sesli oldu.

    utanmayın, kullanın, varsa bir özgürlük derdiniz, "o bizim, kullanmayın" yapacak bir lgbti olduğunu sanmıyorum, o da beraber gelir bayrak sallar hatta.

    anekdot: bugün bir arkadaşım gay dememek için otuz çeşit yol denedi, şöyle böyle dedi, o biçim dedi, ibnetor dedi en son da rahat etti. utanmayın lan adamlar onur yürüyüşü yapıyorlar, sizin gay demenizin zararı yok, alınmazlar. gay hakkı savunucusu ya da en azından kabul eden biri olunca kimse sizin götünüzü de parmaklamaz, ondan da korkmanıza gerek yok. siz yine kullanın gökkuşağını, ibne sanan ibne sansın, öyle yaftalayacak adamı zaten siktir edip bakın keyfinize.
  • benim tahminim gökkuşağının altından geçenin cinsiyetinin değişmesi efsanesine(hurafesine) atıfta bulunmak. böyle bir film izlemiştim herhalde.
  • bir kez daha, türk insanının en büyük probleminin elalem ne der korkusu olduğunu görmüş olduk. çünkü bunun dışındaki her bahane aslında bu bahane için bir ön hazırlık. yani şöyle açıklayayım; mesela bu başlık özelinde arkadaş aslında daha en başta "gökkuşağımla rahat edemiyorum, yanaklarını mıncıramıyorum, biri görür de ipne der dye çk krkyrm bbacm çk krkyrm" demek istiyor. fakat öyle yapmıyor tabi ki. onun yerine kulağa mantıklı gelebilecek birkaç bahane bulup elalem ne der in öncesine ekliyor.

    halbuki hiç gerek yok böyle şeylere arkadaşlar, dökün içinizdekileri olduğu gibi. "bu milletin işi gücü yok mu böyle aptal şeylere kafa yorup apır sapır yorumlar yapıyorlar" demeyin ama. onun yerine "ben böyle böyle birşey yapıyorum ama bunlar çıkıp yine konuşur mu acaba ya?" deyin. deyin ki bu sistem hiç bozulmasın; herşey olduğu gibi sürüp gitsin.

    son olarak, homofobik olmayan biri zaten sırf gökkuşağı görünce sevindi diye kendisine gay imasında bulunan bir gerizekalıyı kafasına takmaz. hatta homofobik olmayan insanların çoğunun etrafında böyle tipler bulunmaz zaten. hayır sebebi eşeğin zikinden dolayı değil; bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim'den dolayı.

    başarılı bir çökme. al bu da tanım. haa çok pardon lan al deyince aklınız başka yerlere gitmesin, elalem ipne falan der sonra.
    alma sen; oku. :)
  • dün arkadaş beşiktaşta gökkuşağına boyanmış merdivenlerde fotoğraf çekecekti. sonradan yanlış anlaşılmayayım diye vazgeçti.

    eşcinsel arkadaşlar eğlenceli oluyor genelde.

    benden size gelsin o zaman

    rainbow in the dark
  • -s!-
    gökkuşağı bayrağının eşcinsel toplum tarafından ilk kullanımı 1978 yılında san francisco gay ve lezbiyen özgürlük günü yürüyüşü’ne rastlar. hippi hareketinin ve zenci yurttaşlık hakları gruplarının simgeselliğinden esinlenen san francisco’lu sanatçı gilbert baker, eşcinseller tarafından her yıl kullanılabilecek bir simge arayışı içinde gökkuşağı bayrağını tasarladı. baker ve otuz gönüllü, yürüyüş için iki dev prototip bayrağı elle dikip boyadılar. bayrakların, her biri farklı renkte, sekiz şeridi vardı, her renk eşcinsel toplumun farklı bir bileşenini temsil ediyordu: cart pembe cinselliği, kırmızı yaşamı, turuncu iyileşmeyi ve gelişmeyi, sarı güneşi, yeşil doğayı, cam göbeği sanatı, çivit mavisi uyumu ve mor maneviyatı. bir sonraki yıl baker, bayrağın 1979 yürüyüşünde kullanılmak üzere seri üretimi için san francisco paramount bayrak şirketi’ne başvurdu. üretimdeki bazı kısıtlamalar yüzünden (cart pembe boyanın piyasada fazla bulunmaması gibi) pembe ve cam göbeği tasarımdan çıkartıldı, çivit mavisi yerine de çini mavisi konuldu. altı renkli bu tasarım san francisco’dan diğer kentlere de sıçradı ve kısa süre içinde eşcinsel bilincinin ve çeşitliliğinin dünyaca tanınan simgesi oldu. hattâ, uluslararası bayrak yapımcıları kongresi tarafından da resmen tanındı. "
    -s!-
    memba

    gökkuşağı renklerini kullanmaları, gökkuşağının tapusunu lgbti bireylere vermese de sembolleri olmuştur renkler.

    anarşistler siyah bayrak kullanıyor diye gece de onların mı oldu?
  • (bkz: ömer seyfettin)

    (bkz: eleğimsağma)*

    aradaki ilişkinin araştırılması lazım.
  • sadece gökkuşağına değil çok haklı bir mücadele olan siyahi direnişe de çökmüş durumdalar. konu hakkında güzel bir tartışma için link;

    https://youtu.be/mbpu_mwxytm
  • görsel sanatlar öğretmeni arkadaşım demişti çocuklar artık gökkuşağı yapmıyorlar akarsu etrafına diye. eheh.
hesabın var mı? giriş yap