• öncelikle; https://www.59saniye.com/…sabanda-ldp-propagandasi/

    hdp idi, chp idi, hdp idi, chp idi derken yunusa basmaktır.
  • genel başkanı cem toker olduğu sürece yapmayacağım eylemdir. egemen bağış gibi biriyle kanka muhabbeti yapmasını "karşıt görüşten arkadaş" seviyesine indirgemek doğru değil.
  • kişinin kendi bileceği tercihtir lakin üç gram zekaları ile millete gerizekalı, mal diyen adamlar oy vererek gerçekten ülke yönetimini belirlediğini sanıyorlar ya işte orada insan çığrından çıkıyor.

    şimdi bunlar ülkeyi tayyipten kurtarıyor ya, bir sorun bakalım seçim sistemini değiştirip tayyipin seçim yasağını kaldıran parti hangisiymiş. kodumun malları geçmişinden bir haber, insanları buralarda yaftalıyorlar. asıl malın kendileri olduğundan da bi haberler.

    not: oy kullanmayan ama kullansa ldp ye oy atacak birisi.

    (bkz: oy kullanmayan insanlar/@uuykaf)
  • simdi trt'e konusmalarinda en mantikli konusan parti lideri/temsilcine sahipler, 10% baraji olmasa oylar ldp'ye derdim.
  • yapamadığım eylem. kapitalistim ama gidip siktiri boktan vaatleri olan, paranı alıp fakire vericem diyen robin hood kılıklı devletçi chpye verdim oyumu. neymiş oylar bölünmesinmiş. neymiş boşa giden oylar akpyi iktidar yapıyormuş. yunus ulan yunus . özgürlüğümü seviyorum, devletçiliğinizi değil
  • ana akım partilere oy vermeyerek sistemi protesto ettiğini düşünen kişilerin yapabileceği bir davranış.sistemi protesto ettiğini zannederek sistemin en büyük destekçisi olurlar.seçimden sonra da (bkz: dağdaki çoban ile benim oyum bir değil)
  • "akp'nin gitmesini isteyen herkesin yapmasi gereken sey chp/mhp'ye oy vermek, gercekten istediginiz partiye oy vermenin bir anlami yok" diyorlar. ama bunu 15 yildir diyorlar. her secimde "bu seferlik akp'yi devirmek icin suna oy verin" diyorlar. dusunsenize adamlar 15 yildir kendilerine en yakin partiye degil, sadece akp'ye karsi oldugu icin baska bir partiye oy veriyor.

    peki 15 yildir bu stratejiyi uyguluyoruz da ne degisti? akp'yi devirebildik mi? belki de suursuzca bir partiye "tatava yapmadan basmak" yerine gercekten istedigimiz, gercekten bu ulke icin iyi seyler yapacagini dusundugumuz bir partiye vermeliyiz oyumuzu. belki 15 sene once bunu yapsaydik birseyler degisirdi. chp ilk secimde guc kaybederdi belki ama sonradan daha guclu bir muhalefet partisi gelebilirdi. akp'ye karsi daha iyi muhalefet yapacak bir parti cikarabilirdik. ama biz hep en kolay yolu seciyoruz, "chp bas gec, akp gitsin" diyoruz. yeterince uzun bir zamandir bu sacmaligi yutturdular bize ama yeter.

    artik herkes kendi gorusune, ekonomik ve sosyal durumuna en uygun partiye oy versin. baraj maraj dusunmesin. oyum bosa gidicek diye dusunmesin. o oylar bosa gitmiyor cunku, gelecege yonelik umut oluyor o partiler adina. siyasi gorusume en yakin parti ldp oldugu icin, secimde oy kullanabilseydim ldp'ye verirdim oyumu. en azindan icim rahat olurdu, aklima en yatkin partiye verdim diyebilirdim.
  • bunu beğenmeyenler 2009 yılında ankara büyükşehir belediye başkanlığı için mansur yavaş'a oy verenleri de beğenmediler. "melih gökçek bir daha seçilirse ankara batacak, karayalçın'a oy vermeyenler maldır." dediler. mansur yavaş bir sonraki seçimde chp'den, onları dinlemeyenler sayesinde aday olabildi. o sayede yoluna yılmadan devam edip düşüncelerini daha geniş kitlelere ulaştırabildi. ankara'nın karayalçın'dan başka bir şansı olabileceğini o sayede gösterebildi.

    hiç kimse mükemmel değildir ve inandığı bir iş uğruna çabalayan insanlar arada sırada yorulurlar. kendilerine cesaret verecek, iyi gittiklerini hatırlatacak küçük iteklemelere ihtiyaç duyarlar. barajı geçemeyeceği belli olan partilere oy veren insanlar da onlara bu yüzden, gelecekte daha güzel şeyler olsun diye oy veriyorlar. salak olduklarından değil.
hesabın var mı? giriş yap