• istanbuldaki video ve dvdcilerde bulunmasi olasiligi dusuk olan dupeduz yasami anlatan film
  • yönetmen van dormael'in kardeşinin film müziklerini yapması, kızlarının daniel auteuil'ün kızları rolünde oynaması, filmin ilginç özelliklerinden.
    bir sahnesinde georges, harry'ye kızar :
    - eşek, hayvan, aptal, mongol !
    - hop, orada dur, mongol olan sensin.
    - hahahaha... mongol georges, mongol georges'un arkadaşı harry...
    - hahaha...
  • güzel filmdir çok... rain man'in fransiz versiyonu, ama daha saf olani...
    (bkz: le huitieme jour)
  • tek kelimeyle 'harikulade' bir film... 1996 yapımı bu film televizyonlarımızda çok az gösterilmektedir zira televizyon kanallarımızın 'kalite'ye olan yabaniliği malumdur... pascal duquenne - ki gördüğüm en tatlı mongoldur kendisi- filmde inanılmaz bir performans sergiler; havuzdaki dans sahnesi gözlerimizi faltaşı gibi açmamıza akabinde de kahkalarımızı koyvermemize sebep olmuştur... daniel auteuil ve pascal duquenne filmdeki performanslarıyla 1996'daki cannes film festivali'nde 'en iyi erkek oyuncu' ödülüne layık görüldüler... kendi kulvarında yarıştığı filmlerden* farklı 'son'uyla ayrılmaktadır... izlemekten bıkmayacağım, ruh'u olan samimi filmlerden...
  • mongol olan georges, annesini kaybetmistir, fakat hala annesini gormektedir hayallerinde ve annesi hala koruyup kollamaktadır onu.. bi de luis magabot diye bi sarkıcı vardı filmde, georges hep onun sarkı soyledigini duymakta ve izlemektedir. maman la plus belle du monde.. diye bi sarkı vardı hatta, cok cok guzledi..
  • fazla bilinmeyen ama izleyen kişilerin de unutamayacağı kadar etkileyici ve duygusal bir film.
  • down sendromlu georges ile hayati berbat bir durumda olan harry'nin iliskisini anlatan mukemmel fransiz filmi. basrolunde hayatinin performansini ortaya koyan daniel auteuil var. bir sahnesi aklimdan cikmaz.
    --- spoiler ---
    harry cocuklarini gormeye gitmek icin georges ile yola cikar. eski karisinin evine vardiklarinda, kadin cocuklari gostermek istemez ve kavga etmeye baslarlar. harry kadina saldirir, onu sakinlestiren, engelleyen ise georges'dur. roller degismistir yani. soyle bir sozle biter film "sekizinci gunde george vardi ve cok guzeldi."
    --- spoiler ---
  • insanin kalbiyle aklı arasindaki yolu, muhtesem bir duyarlilikla islemis olan film. george gözlüğünü çıkarana kadar kimse acıtarak bakmaz ona.
  • her izlediğimde hıçkıra hıçkıra gözyaşlarına boğulduğum *** , odamdaki küçük afişine bakınca bile içimde birşeyler cız ettiren hayatımda izlediğim en güzel duygusal filmlerden biri.
  • kendimce dünyanın en iyi filmi olan film.
    intenetten alışverişte bırakın vcd,dvdsini
    almanca vhssini bile bulmak çok zordur.
hesabın var mı? giriş yap