• jason alexander'ın* başrolunü oynamış olduğu, şubat ayında cnbc-e'de yayınlanmaya başlayacak olan dizi.
  • cosbynin oğlu teonun da (bkz: malcom jamal warner) rol aldığı dizi.
  • jason alexander'ın seinfeld'den bu yana ne kadar kilo aldığını görmemizi sağlayan dizi..
  • cok iyi bir oasis b-side'i. cigarettes and alcohol'un arka yuzunde bulunur.
  • pek olmamış. seinfeld daki george costanzayı beklememek gerekir. biraz sıradan bir dizi ama yine de gülünebilir belki...
  • su an yapacak bir isim olmamasi dolayisi ile gece tekrarini da izledigim dizi.
    acikcasi pek hosuma gitmedi, pek basarili bir dizi olmamis.

    nedenlerine gelince :
    dizi orjinal degil herseyden once... yani ozgun bir fikir ya da siradisi bir konudan cok uzak. kel ve sisman aile babasi, iletisim sorunlari oldugu ama tabii ki cok sevdigi ailesi, is cevresi... bu kadar.
    diger ve yegane neden ise, kesinlikle george costanza! bu kadarini seinfeld'i izleyen seven herkes gibi ben de tahmin etmistim ama soz konusu costanza hissini bu kadar baskin yasayacagimi bilemezdim. her an eski george'u bekliyor insan, gozler gayri ihtiyari olarak ariyor onu.
    guclu bir tezat ogesi ise su ki, hemen her sit-com'da oldugu gibi listen up'ta da bolum sonunda sevgi temali kisim goze batiyor. yani "butun bolum didistik, laf ettik birbirimize, uzduk herkesi ama herseye ragmen seviyoruz biz ailemizi, mutluluk yumagiyiz biz sevgi kelebekleriyiz" kismi.
    seinfeld'i izleyenler bilirler (ki seinfeldi farkli yapan en onemli ogelerden biridir) seinfeld'de boyle sahneler asla olmazdi. cunku ne kadar iyi arkadas da olsalar basroldeki dortlumuz* bunu gosterme geregi hissetmezlerdi. ve herseye karsi tamamen umursamaz bir tutum icerisindeydiler.

    sonuc olarak sadece bir (sayiyla 1) bolum izleyerek nasil bu kadar cok yargiya varabildim bu kadar sey nasil yazabildim? orneklerini gordugum icin. julia louis dreyfus'un* dizisinde* de ayni sey olmustu, dizi tutmamisti.
    michael richards'in* dizisi de duydugum kadariyla ayni akibete ugruyormus asagi yukari.

    zaten bir kere sonuc dedim, o yuzden son soz olarak sunlari soyleyeyim.
    dizi yeni bir seyler vermiyor.
    (bkz: amma dolmusum be yeter)
    ve hatta bu sefer kat'i suretle en son olarak tek kelimeyle:
    orjinal degil*
  • jason alexander olsun çamurdan olsun diyerek izlediğim ve izleyeceğim bir dizi. açıkçası sıkıcı olsa da, jason'ın mimiklerini izlemek bile yetiyor benim için. ha bir de, dizide tony'nin kızını "meghan"ı oynayan kızımız, ilerde adını daha çok duyuracağa benzer.
  • jason alexander'in george costanza gibi oynadigi, ancak etrafindakiler bir jerry seinfeld, bir cosmo kramer ve bir elaine benes olmadigi icin seinfeld tadi kesinlikle vermeyen, yine de bo$ zamanlarda izlenebilecek eglencelik dizi.
  • jason alexanderın george costanza rolünden sıyrılabilmek için değişik mimikler ve tonlamalar denediği dizi. yine de üzerindeki bu etiketten sıyrılması ve izleyicinin de onu başka bir gözle izlemesi kolay değil. biz ondan her an i am losing it diye bağırmasını beklerken onun bizi başka bir karaktere inandırması kolay bir iş değil. zaten dizinin konsepti de bu konuda ona pek yardımcı olmuyor...
  • seinfeld dört ayrı sinir bozucu tipin biraraya gelmesinden espri çıkaran bir dizi idi. senaryo ve konsept ne olursa olsun bu diziden ayrılan bir karakterin tek başına yapacağı bir dizi imkanı yok tutmaz. ancak dördü biraraya gelince katlanılabilir halde oluyorlar. çok kesin konuşuyorum dikkat ettiyseniz. keza (bkz: watching ellie)
hesabın var mı? giriş yap