• müziğiyle her daim dinlenebilen, huzur veren ,mükemmel ses...
  • bir 'abhaz' olan murat yaganın -spirituel- otobiyografisinden etkilenerek night ride across the caucasus adlı muhtesem parcayı besteleyen, bir ara gizlice uzunyaylaya gelerek cerkes kulturunu inceleyen, kanadalı olmasına ragmen kokeni keltlere dayanan, resmi sitesindeki uyelik formunu doldurdugunuzda bulundugunuz ulkeye kadar sample cd sini ve kendi dilinizde acıklamalarını yollayan, cerkesler arasında buyuk sevgi duyulan ipek sesli muzisyen.(bkz: night ride across the caucasus)
  • (bkz: cerkez)
    (bkz: hop cerkez)
  • kendisiyle ilgili başlıkta müziğine "dinlendirici" denilerek hakarete uğramış insan. bu zatın müziğinin ruhunda "gevşeme" dışında bir etki uyandıramadığı kişiler kendilerini veya müziği tanımlayan-niteleyen kelime haznelerini gözden geçirmelidir. the mask and the mirrorda "full circle" adlı parçanın sonundaki vokaller ve çalan "egzotik"* enstrümanın uyumu bir çok şaheser parçası kadar beni etkilemiştir.
  • yaşından beklenmeyecek bir sese sahip insan. hayal kırıklığına uğratmıştı beni ilk olarak gördüğümde.
  • ortaçağ ve irlanda* ezgilerini çok güzel karıştırıp süper müzik yapan kişi. adı elf ismine benziyor ayrıca.
  • 1998'de georgia bay'de bir deniz kazasinda olen nisanlisi hayatinin akisini degistirmistir diyebiliriz. bu olaydan sonra uzunca bir sure muzik dunyasindan uzak kaldi, hatta o siralar muzigi hayatinin sonuna kadar biraktigini acikladi. bu nasil bir ask allahim dedirtti bizlere.. sonralari kendine geldi biraz, 2001 yilinda dante's prayer'i yeniden kaydetmis, dinleyemedim henuz. sanirim 2002 ortalarinda filan da yeniden studyoya girmis, yeni bir album hazirligindaymis kendisi. ah be loreena, kulaklarimizin pasini gider artik.. yeter artik sana hasret kaldigimiz!
  • en guzel sarkilari the visit ve the mask and mirroralbumlerinde toplanmistir. istanbul caz festivali** kapsaminda harbiye acik hava tiyatrosunda santiago ile baslayip marrakesh night market ile bitirdigi enfes bir konser vermistir. konserde bulunanlar o gun bu gundur bir ramazan aksami marrakeshi gormek isterler...*
  • her dinledigimde aklıma elf müziklerini getirir.enfestir.adeta orta dünyanın bozkırlarında dolastırır,dagların tepesinden magralara ucarak bir geziye cıkarır.mükemmeldir.
  • müzik denildiği zaman akla ilk gelen "sanatçı". ruhu dinlendirir, tüylerinizi dikleştirir ve vücudunuzdaki bütün gerginliği teninize kusturur... sonuç çok daha huzurlu dakikalardır...

    benzerleri:
    (bkz: café del mar)
    (bkz: buddha bar)
    (bkz: hed kandi winter chill)
hesabın var mı? giriş yap