• neredeyse hayatını lord of the rings evrenine adamış olan murat sönmez abimiz de tolkien'in evrenlerinde "zenci" bir ırk olmadığını söylüyor.

    video linki

    tolkien vakfının acilen dava açması gereken durum.

    geri gerizekalılar, adam kendi oluşturduğu evrene koymamış siyahi bir karakter siz kim oluyosunuz amk. her bokta popülistlik yapmak zorunda mısınız lan? bir şeyi de düzgün yapın. dizi başlamadan 3 puanını bu rezillikten dolayı kırdım.

    ulan elfler lan... tenleri bembeyaz parlayan elfi nasıl zenci yaparsınız? o kadar merakınız varsa orkları vs. yapaydınız.

    tanım: çok büyük rezillik

    rezil dizi görseli

    edit: aga hala ırkçılık diyenler var. ulan elfler bembeyaz parlıyorlar lan sjwliğinizi cücelere, orklara vs. kullansaydınız bari. bir şeyin de aslına sadık kalın her şeyin boku çıkartılmamalı bence.

    anti ırkçı editi: sarışınlara sarışın diyorsak zencilere de zenci diyoruz. ırkçılıkla bir gram alakası yok burayı amerika ile karıştırmayın.

    anti ırkçı edit 2: arkadaşlar hala daha zenci lafına takılan yarım akıllı şahıslar için aynen bırakıyorum.

    " zenci sözcüğü arapçadan geçmiştir.
    arapça zenc sözcüğü "siyah" anlamına, zenci sözcüğü "siyahî" anlamına gelir. "

    edit: farsça diyenler de var. bilmiyrem altan
  • la sjw falan değilim de, bu da düpedüz ırkçılık be kardeşim.

    adam kitaplardan uyarlama yapıyor, telifini ödemiş, öyle bir yorumda bulunmuş. bu uyarlamada elflerin ışıl ışıl parlayan tenleri varmış işte. ne fark eder beyazmış, siyahmış. adı üzerinde fantastik edebiyat.

    kaldı ki elfler tolkien’in tekelinde değil. noel babanın elfleri de götten bacaklı, yeşil giyinen çirkin yaratıklar… her yazan çizen kendine göre yorumluyor işte. nedir bu muhafazakarlık?

    edit: aşağıda biri de elfler sarışın olur yazmış. tolkien’in hangi eserinde yazıyor amkyum elfler sarışın olur diye! o hitler’in fantezisi, tolkien’in değil.*
  • aynı durumu zaman çarkı dizisinde perrin aybara'da görmedik mi? kafamızda kurduğumuz güzelim dünyadan soğutmasalar olmaz. mevzu ırkçılık da değil burda.
    bir benzerini de j. k. rowling bir röportajında; "ben size hermione granger'ın siyahi olmadığından bahsetmedim ki" demesiyle yaşamadık mı?
    sizin yapacağınız işe.. püüü
  • eserin bizzat kendisini okudum sevdim, eğlendim, bir daha okudum, yine eğlendim. yani, esrin orjinalinden alınacak bütün keyfi aldım. bu nokta itibariyle, eser hakkında yapılan bütün diğer film, dizi vs. yapımları yalnızca sevdiğim bir eserin üzerine türetilen, olsa da olur, olmasa da olur çerçevesinde yapımlar olarak algılıyorum ve kendi içinde ayrı bir mantıkla değerlendiriyorum. kısaca zenci elf, lgbti+ cüce filan beni pek de ilgilendirmiyor. zira seyrettiğim şeyi hiçbir noktada orjinal eserle ne bağdaştırmaya, ne de yarıştırmaya ihtiyaç duymuyorum. orijinalle uyumluluğuna siz çok takılıyorsanız, olmazsa olmazınızsa, izlemeyin aq ya. ya da yüzüklerin efendisi uyarlaması diye izlemeyin. başka bir fantazi dünyası diye izleyin. zaten %100 uyumluluğun tolkien vakfının sandığınız kadar zikinde olduğunu sanmıyorum. zira vakıf tolkien'in tüm eserlerinin kullanım haklarını 2 milyar usd'ye satışa çıkardı. alan firma zaten ileride gönlünce mına koyabilecek. o sebeple siz de çok dert etmeyin.
  • (bkz: effa)

    sauronu da yılmaz vural canlandıracakmış.
  • ırkçılık yapmıyoruz düşüncesini aktarabilmek için böyle saçmalamalar yapılması iyice irite etti artık.
    tamam kardeş biz de ırkçı veya homofobik değiliz. yeter artık her filmde illa siyahi veya eşcinsel karakter koyma zorunluluğu.
    bence asıl amaç ne kadar alakasız ve konu bazında gereksiz de olsa, bir siyahi veya eşcinsel karakter koyup o izleyici kitlesini kendine çekmek ve filmin güzel olup olmadığını sorgulamadan destek vermesini sağlamak.
  • gay olduğunu önümüzdeki bölümde öğreneceğimiz sjw karakterdir.
  • adı arondir'dir.
hesabın var mı? giriş yap