• hdp'nin resmi açıklaması.

    "bugün lozan antlaşmasının 100. yılı! 24 temmuz 1923 lozan antlaşması, halkımız için karanlığın, sonu gelmeyen baskı, soykırım ve zulümlerin adıdır. halkımızın temsil edilmediği ve iradesinin yok sayıldığı lozan antlaşması’nı ve bu antlaşmayı imzalayıp uygulayanları şiddetle kınıyoruz."
    kaynak

    chp'nin türk siyasetindeki varlığını önemli bulduğu ve kapatılmasına karşı çıktığı hdp'nin açıklaması. chp'nin adayına oy veren 25 milyon memnundur bu açıklamadan.
  • yalnız "şiddet" kısmı sıkıntılı, o şiddetin sonu muhtelif yırtıklara sebep olmasın sonra diye endişe ettiğim açıklama..

    (bkz: şiddetle ıkınıyorum)
  • son yıllarda cok açıkça belli oldu ki lozan antlaşması bu ülkedeki en güvenilir turnusol kağıdı. hangi sebeple olursa olsun bu anlaşmanın karşısında duranların bir şekilde bu milletle bir derdi oluyor.
  • mal mı bunlar ya?
  • bu ülke her konuda uç noktada olmak zorunda mı? vatanseveri de vatan haini de uç noktada. bu topraklarda yaşayıp bu milletin bir parçası olup lozan'a laf etmek, hainliğin kaçıncı seviyesi?
  • ne yapsalardi? lozan anlasmasini imzalamayip, butun osmanli topraklarini geri mi isteselerdi?
  • şeriatçı siyasal islamcı tayfanın,
    yunan ve ermeni işbirlikçilerinin,
    kürt ırkçılarının,

    ortak mutabakat metni başlığı olabilecek ifade.

    evet tarafını seç güzel kardeşim, yoldaşların bunlar. lozan'da o da olur muydu şu nasıl olurdu tartışmak ayrı konu, ama bu tartışmalar lozan'ın zafer niteliğini ve anadolu'ya asırlar sonra tekrar vurulan türk mührünü gölgeleyemez.
    kutlu olsun.
  • sonra biz hdp destekçileri vatan hainidir dediğimizde suçlu oluyoruz, faşist oluyoruz, ayrıştırıcı oluyoruz...

    siktirin gidin ordan.

    tanım: aziz vatanın bağımsızlık aktine dil uzatma cüreti gösteren on numara bölücü açıklamalardır. gereği yapılmalıdır.
  • biz de sevr antlaşmasını imzalayanları şiddetle kınıyoruz ama,
    aslında lozan antlaşmasını imzalamayıp sizleri; ingilizlerin elinde, yarısında seyyid rıza'nın yarısında da şeyh sait'in hüküm sürdüğü topraklarda ağalık, aşiret, kabile, tarikat, berdel, kan davası kültürünüzle başbaşa bırakmak daha doğru olurmuş.

    tanım: itiraf gibi beyan.

    not: kk'nın yeni bir skandal açıklamasını şimdi okudum. düşünsenize en iyi olasılıkla kk gibi bir cumhurbaşkanınız olurdu. ister misiniz verelim size? arkasından su dökmeyiz ama.

    edit: ek.
  • söyleyen hdp olunca tepki gösteriliyor ama aynı ağzı "bir başka" partiden birileri ve o partinin destekçileri de söyleyince hiç ses çıkmıyor.

    hdp yi kapatmayan da aynı parti bu arada.. seçimden önce sesleri çok çıkıyor ama seçimi kazandıktan sonra bu partinin kapatılması burada bu söylemleri yapanların hadlerinin bildirilmesi için hiçbir şey yapılmıyor nedense.
hesabın var mı? giriş yap