• klaritromisin etken maddesini içeren ilaç ismi.diğer muadilleri(aklıma gelenler) klacid, klaromin...
    geniş spektrumlu bir antibiyotiktir.üst solunum yolu, alt solunum yolu enfeksiyonları, sinuzit , otit gibi durumlarda bolca reçete edilir. günde 2 doz kullanılır.250 mg.lık ve 500mg.lık tablet formları ve çocuklar için 125 ve 250 mg.lık süspansiyon formları mevcuttur.
  • kişisel deneyimdir.üretici firmayı-ki adını bile bilmiyorum- karalama amacı taşımamaktadır.

    --- spoiler ---

    bu ilacın 500 mglık versiyonunu akut faranjit tedavisi için kullandım,üçüncü dozun alımından yaklaşık 9-10 saat sonra acile karın ağrısı ve gaz sancısı ile gittiğimde doktor ilacı yasakladı.
    bu yan etkiyi özellikle aleve ile beraber kullanıldıgıda gozlendigini soyledi.

    --- spoiler ---
  • hep reçetelerde "bir arkadaşın arkadaşı, adını biliyorum ama bir türlü tanışamadıydık" olarak kalacak değildi ya, ben de bizzat tanışma fırsatı buldum kendisiyle. şu ana kadar gördüğüm tadı en güzel tablet sanırım. insan ilaç saatini iple çeker mi arkadaş? çekiyormuş. teşekkür ederim atipik pnömoni, sen olmasan tanışamazdık. etkenine, ve annesine, en derin sevgi ve selamlarımı ilet.

    yanlış anlaşılmadan şiddetle kaçınma adına: klaritromisin'ciğim*, hiç kuşkum yok ki bu güzel tat senin eserindir. sen her şeyi bilen ve iyileştirensindir*. yoksa ilaç şirketiymiş, briketten eviymiş... yalan.
  • soluk borusu iltihabi sebebiyle icmeye basladigim ama mide bulantisindan hastaneye zor yetismeme sebep olan antibiyotik bozuntusudur.
  • ağızda bıraktığı o nalet tat 1 gün boyunca geçmez. farkettikçe bi mutsuz eder insanı. kısacası hiçbir ilaçtan bu kadar nefret etmemiştim..
  • içtikten üç saat kadar sonra bi kafa yapıyor adamı, beni ve zamanında kardeşimi diyeyim veya, yürürken sendeliyorum falan. böyle bi baş dönmesi, dil dolanması yok.
    bi de çocuk kandırır gibi dışını tatlandırıcıyla mı ne kaplamışlar eksik olmayın te allam ya.
  • dünden beri ağzımın içine resmen eden antibiyotiktir. mide bulantısı, baş dönmesi, şiddetli mide ağrısının yanında geceden beri ağzımın içindeki o iğrenç, zehirimsi tadı anamı ağlatmaktadır. mide ağrısını geçiyorum ama o nasıl bir tattır arkadaşım! aseton içsem tadı bu kadar iğrenç gelemez herhalde. kendimden tiksindim resmen!

    edit: kelime değişikliği yapılmıştır.
  • 3 gun suren ates ve geceleri oksuruk nedenıyle koydukları yalancı bogmaca teshısı ıle 9 aylık bebegıme yazdılar bunu, her kaşıktan nefret ettı, agladı cırpındı, ama antıbıyotık dusmanı/pensıılın alerjısınden tüm hayatını klacıdden içi bulana bulana gecırmıs annesının elınden kurtulamadı zavallıcık. ilacı yazarken surup demıstı sayın doktorumuz, alınca anladık antıbıyotık oldugunu telefon actık, bu hastalıgın tedavısı bununla yapılır, zaten bız bunu antıbıyotık dıye bıle saymayız deyıp kestırıp attı. 5. gun gene ateslendı. ılacı yazan doktorda aldık solugu. dedı kı dozunu ıyı ayarlayamıyorsunuzdur, hafıfe almayalım lutfen bu ılac zaturre tedavısınde kullandıgımız bır ılactır, zaten vucut hala savasıyor vırusle demek kı 7 degıl 10 gun kullanacagız, bır de ıgne yazayım" dedı. işte orada benım gecelerı uykusuzluktan durmus kafa yenıden calıstı " e ama bebegın cıgerlerı, kulagı, bogazı temız dıyorsunuz, sadece balgamlı okusuruyor bu alt solunum yolları enfeksıyonu mudur yanı?" " yok" dedı sayın doktorumuz" genzı akıntısından oluyor oksuruk" kafama dank ettı ama baslamısız bı kere en azından 7 gunluk kuru tamamlamak gerek. tamamlayalım barı ıcım kahrola kahrola. antıbıyotıgın son gunu bebek hala oksurmekte ama artık o ılk 3 gun ve 5. gunden sonraki ates fılan yok. oksuruk de sabahları bır krız gelıp gecıyor. burnu da akıyor . baska bır doktora gıttık. ates dısten dedı, oksuruk de antıbıyotık fılan gerektırmeyecek turden. kafamı duvarlara vurmak ıstedım.

    velhasıl bebeğımız dogdugundan berı goturdugumuz doktorunu bırakmamıza sebep olmuş ilactır, minicik bebegımın bedenıme kuvvetle muhtemel gereksız yere, üstelik kendı elımle zerkettıgım, zar zor aldırdıgımız 600 gramı 4 gunde gerı vermesıne de neden olan ıstahsızlıkla bogusturan......

    tamamen sahsı gorusumdur kucuk bebegınız varsa ve recetesıne yazıldı ıse, gereklılıgıne dair guvenı yazan doktoruna bırakmayın.
  • kalp çarpıntısı yaptığından şüphelendiğim ilaç.
  • doktor dahil herkesin "ağzında metal tadı yapar" dediği ancak bende hiç metal tadı yapmayıp midemin ağzına sıçan antibiyotik.
hesabın var mı? giriş yap