• evlilikte ve boşanma ile eşlerden birinin vefatı durumunda da önemli hale gelen yasal mal paylaşım ilkeleri. 2001'de medeni kanun'da yapılan değişiklikle, eski mal ayriligi prensibi (sanırım 1926 tarihli kanuna istinadendi bu) yerine "evlilikte edinilmiş malların paylaşımı" ilkesi getirildi. yeni mal rejimi, evlenen çiftlere seçenek sunarak rejimlerden birini kabul etme hakkı tanımakta. fazlasıyla tartışılmış olan mal rejimi konusu biraz kafa karıştırıcı olmakla birlikte, basite indirgendiğinde "aşk başka şey, para ve mal başka" demektedir. çiftler evlenirken geleceklerini de düşünerek kendilerine en uygun modeli seçerek ya tüm mallarını ortak paylaştıklarını ya da herkesin kendi aldığı malın sahibi olacağı ve diğer tarafın bu mallarda hak talep edemeyeceğini beyan etmektedirler.

    yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce evlenmiş çiftlerde ise, bu tarihten sonra edinilmiş mallara uygulanıyor ve bu tarihten önce edinilmiş mallar eski mal ayrılığı prensibinde değerlendiriliyor.
  • turkiye nin yonetim $ekli...
  • bira içmeyi keserek kilo vermeye çalışmak mesela...
  • kim ne derse desin bence evliliğin temelinin en başından sarsıldığının göstergesidir.şirket mi kuruluyor,dernek mi açılıyor?!iki hayat birleştiriliyor.zaten amacı mükemmel olduğu halde şeklinden dolayı * boktan olan evliliği iyice bombok eden bi durumdur.
  • (bkz: medeni hukuk)
    (bkz: aile hukuku)
  • dava açma süresi 10 yıldan 1 yıla indirilmiş.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24980433/
  • başımın belası, allahın cezası konu. hayattan soğumama neden olan tanımların (artık değer, denkleştirme, edinilmiş mal, kişisel mal) bir arada geçtiği, anlamak için uzunca bir süre kafa yormak gereken baş belası konu.
  • hesaplama anlamında en feci olanı, medeni kanun'a göre aksi eşlerce tercih edilmediği müddetçe tüm evlilik akitlerine uygulanmakta olan "edinilmiş mallara katılma" rejimidir. sanıyorum erkekleri, avukatları, hakimleri ve bilirkişileri bezdirmek suretiyle kadının haklarını koruma yolunu tercih etmiştir kanun koyucu. an itibariyle davayı uzatmaktan başka bir işe yaramıyor, aynı kapıya çıkan daha kolay bir formül bulunması muhakkak mümkündür, niye olabildiğince karmaşıklaştırmışlar anlamıyorum. sırf bu nedenle başka bir mal rejimi tercih edin muhakkak. kazancı kendisine yeten kadının veya erkeğin mal rejimi tercihi, evlilik içinde eş yük ve görev dağılımı varsa mal ayrılığı olmalıdır, sonra saçma sapan tasfiye işlemleriyle uğraşılmasın, ne gereği var.
hesabın var mı? giriş yap