• başlığın tamamı, mansur yavaş'ın ilk mesai gününde ulusta bulunan atatürk heykelini temizletmesi olacak. kuş pisliğinden görünmez hale gelen, yıllarca üzerinde kirliliği görmemezlikten gelen heykeli temizletmiş. ilk gün bunu yapması, uzun zamandır bu durumu düşündüğü ve üzüldüğünü gösteriyor. kendisini tebrik ediyorum. kaynak:

    https://odatv.com/…is-alacak-icraat-10041902_m.html
  • hilal kaplan ve türevlerini oldukça rahatsız edecek şık harekettir.
    5 yıl boyunca kudurmaktan (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek) başlığına yazmaya başlamaları olasıdır.
  • cansın mansur yavaş , daha çok işin var kolay gele . bir de sakın eğme boynunu dik dur, seninleyiz.
  • göze sokulmadan, icraat odaklı bir şekilde yapılmıştır.

    önceki belediye başkanları gibi, trafik akarken yol kenarına çekilen sulama aracı gibi, yağmurlu havada çiçek sulama bahanesiyle reklam yapma amacıyla yapılmamıştır.
  • tüm kötülükleri kazımasının ilk güzel adımı.
  • devamında, atatürk'ten, atatürkçülük'ten ve atatürk heykellerinden tiksinenleri ve rahatsız olanları da temizlese, dediğim olay.
  • darısı atatürk'ün üzerini kapatmaya çalışan diğer toz ve kir öbeklerinin ve asalak hayvanların başına. onlara da şöyle kocaman bir hortum tutabilsek ne rahatlarız ülkecek. teşekkürler mansur başkan.
  • 200 km öteden gelip boşuna oy vermediğimi bu hareketiyle bana göstermiştir. zaten emindik ama olsun görmesi de güzel oluyor.

    ulus bile isteye iğrenç bir yer haline getirildi. hal civarı, posta caddesi, anafartalar çarşısı özellikle kaderine terk edildi.
  • alışık değiliz böyle hareketlere. zamanında yaldızlı altın sarısına boyanmıştı. tepkiler üzerine eski haline getirildi.
    hürriyet link
    ilk icraat olarak hitit güneşini geri istemiştik ama bu da olumlu. estetik ve zevkten yoksun insanların elinden çok çektik.
    ankara yaşanır bir yer olacak mansur yavaş sayesinde.
  • yönteminin doğruluğundan şüphelerimin olduğu temizlik. sonuçta tarihi statüdeki heykeller basınçlı suyla temizlenir mi uzmanı olan varsa bilgilendirsin lütfen.

    vakti zamanında alman çeşmesinin içindeki moziklere bir salak belediye çalışanı basınçlı su tutup içine etmişti güzelim tarihi eserin.

    heykel o kadar nazik olmayabilir ama yine de daha kibar bir yöntem daha uygun olurdu gibi geliyor bana.

    bir arkadaş uyardı (biz de öğrenmiş olduk) :

    metalik heykeller basincli su ile yikanir. (saf altindan heykel yaparsak bir gun o ayri).
    uzerinde boya, kaplama vs olan hassas heykeller daha hassas yontemlerle yikanir.

    ataturk heykellerinin benim bildigim kadariyla hepsi bronz tarzi metaller. basincli su herhangi bir etki yapmaz
hesabın var mı? giriş yap