• milliyetçi geçiniyorsunuz ama hakikaten bu ülkeyi hiç tanımıyorsunuz. milliyetci insan ülkesini seven insandır, ülkesindeki vatandaşları sevendir, siz sevmeyi geçtim haberiniz bile yok ülkenizin vatandaşlarından, onların dertlerinden, sorunlarından. tayyip bundan kazaniyor işte 20 yildir, sadece kendi sesinizi duyuyorsunuz ve kendiniz gibilerin. milliyetçi olacaksanız yine olun ama gerçek milliyetçi, öyle kulaktan dolma bilgilerle dağdeviren çakma neo-faşist değil. biraz ülkenizi ve bu toprakların insanını sevin

    mesela; nakşi cemaati mensubu erzurumlular'in alevi bir adaya oy vermeyecekleri gibi, hdp'ye oy veren kürtler de ülkücü bir adaya oy vermezler. vermeyecekler. 'benim kürt arkadaşlarım var, mansur'u çok seviyor' dediğinizi duyuyorum. ama maalesef öyle olmuyor işler. erdoğan gibi bir siyaset cambazı popülist siyasetçi karşısinda, daha kürt bile diyemeyen tipik milliyetçi birinin şansı olduğuna inanıyor musunuz? ben inandığıniza inanmıyorum. mansur bey son 3 yılda milliyetçi kesimin oyunu almak için bayağı bir hamle yaptı. belediyedeki görevlendirmelerden tut, nihal atsız, türkeş, muhsin yazicioglu anmalarına, açtığı kültür merkezlerine verdiği isimlerden tut, türkeş ailesiyle ilişkilere kadar pek çok adım attı. hatta bahçeli'yi rahatsız edecek kadar ülkücülerle yakinlasti. ama kürtler'in oyunu almak için tek bir adım atmadı. twitter'da maşallah hayatını kaybetmiş ne kadar eski ülkücü varsa ilk anma mesajını atan o oldu ama mesela deniz gezmiş gibi bir solcuyu bir kez anmadi ya da erdal eren'i. peki aleviler'den oy almak için ne yaptı mansur bey? hiçbir şey. sivas katliamini bile anmadi, bir kere başınız sağ olsun canlar demedi alevilere. sanki ülkede ülkücüden başka kimse yok gibi davranarak nereye varılabilir, bilmiyorum.

    bence hdp'nin yüzde 10-12 arası oyundan mansur bey'in alabilecegi oy 1 puan bile değil. türk solundan ve chp içindeki solculardan bahsetmiyorum bile. ama tabii mansur'un seçilmek için hdp seçmeninin oyuna ihtiyacı yok diyorsanız, o zaman başka. hayal görmeye devam edin derim. mansur bey'in adayligi böyle düşünülürse ikinci muharrem vakası olur.

    hadi son seçimde hdp'ye oy veren 7 milyon seçmeni sildik. peki devletçi kurtlerden oy alabilir mi? yoğunlukla akp'ye oy veren son zamanlarda bir kısmı chp'ye yönelen, hdp'ye kesinlikle oy vermeyen, işinde gücünde muhafazakar kurtler içerisinde bir karşılığı var mi mansur bey'in? mesela chp'nin oyu bu kesimde yükseliyor, chp'nin bölgedeki oyu yüzde 1'lerden yüzde 12-14'e kadar yükseldi, yükselme eğilimi devam ediyor. bunlarin bir de buyuksehirlerin varoşlarinda yaşayan versiyonu var. esenyurt, kucukcekmece bağcılar'da yaşayan kurtler erdogan yerine mansur'u niye tercih etsin? vaadi ne mansur bey'in? mansur chpli diye tercih edeceklerse imamoglu da chpli kemal bey de. bu seçmeni mansur için sandığa nasıl götüreceksin? var mı planınız? birak hdplileri bu hdp'ye oy vermeyen eski dyp anap çizgisindeki kürtlerin oluşturduğu kesim için bile bir lafı yok ki, bunlardan oy almak için herhangi bir çabası yok ki. secmen davranışını ekonomi etkiler ama tek faktör ekonomi değildir. akp'nin yüzde 30'un altına düşmeyen oylarından bunu anlamalıydınız.

    ben mansur bey'e tabii ki oy veririm, iyi bir cumhurbaşkanı olacağına da inanıyorum orası ayrı. ama turkiye gerçekleri mansur kazanamaz diyor, aday olursa umarım yanılırım. ayrıca milliyetçi islamci sağ seçmene ne vaad ediyor mansur bey, neden onlar erdoğan'dan bahceli'den vazgeçip mansur bey'e oluk oluk oy versinler. ak partililer mansur bey'e yazılmış haberimiz mi yok. mansur'a oy verecek atatürkçü zaten muhalefetin diğer olası adaylarına da oy verir. karşı taraftan oy alacak hangi hamleyi yaptı mansur bey, haberim olmadı. ben siyasi konulara girmeyen eski ülkücü tayfayı yanına toplayıp iyi belediye başkanlığı yapmaya çalışan birini görüyorum mansur bey'de.

    şu lafa bak, tavuk 65 lira olmuş ekonomik gerekçelerle kürtler, mansur'a oy verecekmiş, kim çıkarsa tayyip'i karşısına oy verirlermiş zaten. eee o halde ille de mansur mutlaka mansur olmasına gerek yokmuş demek ki muhalefet adayının, zaten kim olursa olsun oy vereceklermiş. ben de onu diyorum zaten, adayın adayın kimliği değil, ne vaat ettiği önemli nasil bir siyaset yaptığı, vatandaşa nasil bir ülke vaat ettigi mühim. peki bu yangın niye o halde? tek kazanacak aday mansur gerisi ajan terörist pkkli fetocu mevzuu nereden çıktı? hakkaten tam teşekkullu bir oksimoron'sunuz gençler.

    edit: tabii ki tüm ülke oldugu gibi hdpliler de ekonomiden rahatsız ama erdoğan bu halde bile yüzde 40 alıyor. ekmek alamayıp elektrik faturasını ödeyemeyen milyonlar erdoğan'dan bir türlü vazgeçmiyor. seçmen davranışlarını incelemek lazım biraz. yani kimsenin 'ille de x aday olsun' deme gibi bir lüksü yok. 'benim istediğim kişi aday yapılmazsa muhalefet karşı tarafa çalışıyor demektir' diyenleri görüyorum, hakkaten şaşkınlık içerisindeyim.
    bu zaten giden tek adamın yerine yeni bizden bir tek adam gelsin demek olmuyor mu?

    mansur bey 2019'da kendi memleketi, belediye başkanlığı yaptigi beypazarinda bile özhaseki'nin gerisinde kaldı. cankaya seçmeni yüzde 80'in üzerinde oy vermese kazanamıyordu. cankaya seçmeni çok sevdiğinden değil chp'nin adayı diye oy verdi mansur bey'e.

    alevileri yok say kurtleri yok say, sonra ekonomi kötü hepsi mecbur oy verecek de. eee o zaman nasıl muhteşem bir aday oluyor mansur yavaş. en azindan ımamoglu daha geçen gün cemevi açtı beylikduzunde, hacibektaş'taki cemevine tamir etti, alevi haftası düzenliyor istanbul'da. deniyor bir şeyler.

    çünkü insanlar oy verirken 'bu aday bize ne verebilir' diye bakıyor. 'derdimi ne kadar anlar' 'ne kadar benim gibi' vs. hepimiz erdogan bize bir şey vermediği, özgürlükleri kısıtladigi ve bizim gibi olmadigi ve bizi anlamak istemediği için başka adaylara oy vermek istiyoruz. diyarbakır'daki hdp'liye mansur'un sunacağı vizyon, erdoğan'in gerisinde maalesef.

    bu noktada aksener'in adaylıktan vazgeçmesini düşünun biraz. sosyal medyada çok popüler olmasına rağmen vazgeçti adaylıktan, çünkü seçimi kazanmak için durduğu noktayı değiştirmesi gerekiyordu. ama akşener yatırımını seçim sonrasına yaptı, hdp'den uzak durup seçimde akp'nin muhtemel maglubiyetiyle merkez sağdaki büyük milliyetçi parti olmayi seçti. akp'nin islamci merkez sag partisinin yerine geçecek milliyetçi sağ parti olmayı umuyor, çünkü bu denklemde seçilmesi sadece hdp oyuyla mümkün ve o hamleler gelecekte başını ağrıtacagindan vazgecti. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. en azından nasil oy alirim sorusunun cevabını düşünüyor aksener.

    imamoglu'nun kayyum atanan diyarbakir belediyesine ziyaretini, eşinin demirtaş'in eşiyle görüşmesini düşünün. bunlar küçük hamleler ama hamle neticede. ya da kılıçdaroğlu'nun son diyarbakir ve urfa ziyaretleri. kazanması için gerekeni yapıyor kemal bey. sagcilarla ittifakı bir arada tut, solcuları ve kürtleri çok kızdırma, ulusalcıları cephe gerisinde ama yakınında tut.

    ulusalci tuncay özkan kemal bey'in başdanışmanı, solcu canan hanim istanbul il baskani, sezgin tanrikulu hapishane hapishane gezip solcularla hdpliler ile temasta, oguz kaan salici kuzey irak'a bile gitti, özgür özel tv tv gezip laiklik atatürk anlatıyor, cihangir islam ile abdullatif sener cemaatlere chp'nin ozgurlukculugunu anlatiyor, khk'lilarla her ay toplantı yapıyor bu arada chp milletvekilleri, trakyalı faik bey ile cumhuriyetçi selin hanım şehir şehir gezip ekonomi anlatıyor, konyali mütedeyyin aileden gelen birini gençlik kolları başkanı yaptılar, kemik chp'li oyları tutmak için aylin hanım'ı partiye geri alıp kadın kolları başkanı yaptı. mansur bey sayesinde ankara belediyesinde ülkücülerin milliyetçilerin hoşuna gidecek pek çok hamle yapılıyor. her kesime bir şeyler verme peşinde kısacası. muharrem kendini ıskartaya çıkarmasa fonksiyonel olabilirdi. yeter mi bilmiyorum ama bir çaba var. helallesecegiz diyor bir yandan diğer yandan hesap soracağız diyor,köprüleri devletlestirecegiz diyor, çünkü herkes karşısındaki adayın kim olduğunu anladı, geç oldu ama anladılar.

    tayyip bey 1989'da beyoglu belediye seçimi adaylığında genelevden birahaneye kadar her yere gidip oy istemiş bir siyasetçi. 2002'de seçimi kazandığında entellektuellerle bir olup sistemin içinde yer tutmaya çalıştı ama işi bitince bu tiplerin kıçına tekmeyi vurmakta tereddüt etmedi. nerede şimdi ahmet inseller, hasan cemaller, altan brothers falan. bir ara başbakanlık uçağından çıkmıyorlar, tv tv gezip tayyip bey'in demokratligini anlatıyorlardı. aynı şeyi fethullahcilara da yaptı, askeri ve hukuk bürokrasisine de. çözum sureci diyip hdp sayesinde seçim kazandı sonra simdi hepsini hapse attırdı. diyarbakır'a gidip 'milliyetçilikgi ayaklarimin altına aldım' dedi, ertesi gün yozgat'a gidip 'tek bayrak tek millet' dedi ve iki tarafında oyunu aldı.

    arın mhp'ye de aynisini yapabilir ama hamle sayısı azalıyor, metal yorgunluğu var, yaşlanıyor. ama mhp ile ittifaktan ayrılıp çözüm süreci diyip hapisteki üç beş kürt siyasetciyi serbest bırakabilir. secimden sonra yine isine geleni yapar ama secilene kadar her yol mübah. siz ise bu siyaset cambazinin karşısına hiç siyaset yapmayan veya yapamayan mansur bey'i koyalım, o aday yapılmazsa herkes akp ajani demektir diyorsunuz. şaşırıyorum bazen yazdıklarınıza. biraz siyaset okuması yapın, hayat tiktok'tan ibaret değil. siyaset playstation değil. kafa yormak lazım.

    chp geleneksel çizgisinin dışına çıkıp taban genişletmeye çalışıyor. iktidari ürküten hamleler bunlar. o yüzden sabah akşam karalama kampanyası artarak devam ediyor. seçimi kazanmak istiyorsan rasyonel siyaset yapilmasi lazım. esneklik lazım, her yere girip çıkmak herkesle konuşabilmek lazım. mansur bey bence ya aday olmak istemiyor ya da siyaseti okuyamıyor ya da kendisine verilen görevi çok iyi yapma derdinde biri. ben durduğum yerde durayım, kendi belirlenmis sınırımı aşmayayım, ama insanlar bana oy versin, ülkenin bu konjonktüründe mümkün değil.
  • hdp ye oy verenlerin hepsi kürt milliyetçisi diyorsun yani
  • hdp seçmeni de bizim gibi bir kg ete 160, 1 kg domatese 30, 1 kg tavuğa 65, 1 kg muza 35, 1 kg hıyara 40, 1 tek maydanoza 10 tl veriyorsa daha doğrusu veremiyorsa mansur yavaş' a oy verir. çünkü artık iş siyaseti, ideolojiyi, kimlik bunalımını falan çoktan aştı. iş artık hayatta kalmak veya kalamamak seviyesinde.
  • bir tarafta tayyip erdoğan, diğer tarafta chp ankara belediye başkanı mansur yavaş.
    hdp'liler mansur yavaşa oy vermeyip erdoğana verecek diyorsan boşuna uzun uzun yazmışsın.

    madalyonun diğer tarafından bak, mansur yavaş mı kemal kılıçtaroğlu mu sağ kesimden daha fazla oy alır?

    mansur yavaş nereden bakılırsa bakılsın en doğru aday gibi görünüyor. ben partizanlığı sevmem icraate bakarım, ankaralı mutluysa bu mutluluğu ülkecek yaşamak hepimizin hakkıdır.
  • vermezlerse,
    oy tercihlerini mansur başgandan yana kullanmadıkları sonucuna ulaşılır.

    ekleme: verirlerse de kendileri bilir, vermezlerse de kendileri bilir.
  • eğer mansur aday olursa hdpye ihtiyacı olmadan kazanacak. sağ kesim çat diye oyunu verir. hdp den de akpye oy gitmeyeceği için mansura oy gelir. yeter ki mansur hdp yi yalamasın. gelsin kararsız akp seçmenini ve gençleri ikna etsin gerisi kolay.
  • hdp seçmeninin hassasiyetleri çok önemli, dokunulmaz, karar almamızda tek ölçüt, onlar beğenmediği adaya oy vermemekte özgürler, buna hakları var ama milliyetçi, atatürkçü, cumhuriyetçi seçmen bizim gütmemize muhtaç söz hakkı, tercih hakkı olmayan tıpış tıpış sandığa gitmek zorunda olan bir sürü düşüncesinin yansıması başlık.
  • vermezse vermesin ne seçmenmiş ona bakarsanız iyi parti artı mhp seçmeni %23 yapıyor ve türk milliyetçileri ikinci büyük siyasal güçtür bu ülkede. siktirin gidin megri megri ile ittifak yapın.
  • imralı kafasına bak hdp’li fantezisi yapıyor sen git apo’nun kucağında oy kullan.
  • 90'larda kalmış apocu kafalar elbette mansur yavaş'a oy vermez. çünkü onların kafasındaki hadep, dep, dehap ve niceleri aslında mhp'nin 90'lardaki karşılıklarından farksız. ancak 2000'lerden sonra doğan nesilin hiç umurunda dahi değil mansur yavaş'ın mhp kökenli olması.
    yıl 2022, insanların kaygıları çok farklı artık. uyanın.
hesabın var mı? giriş yap