• adalet o kadar geniş bir kavram ki, memleketim'i bir baştan başa hak yoluyla donatmaya kimsenin ömrü yetmeyecek galiba.

    bu akşam bilinçli seçmen'de gözüme çarpan bir adalet manzarasını aktarayım akmerkez yakınlarından:
    kucaklarında bebeleri dilenen kadınlar,
    bmw marka otomobillerde
    kırmızı ışıkta duran adamlara el açar.
    kadir abi * bunlara bakar.
    kadir abi şaklabanmış bana ne?
    mutluluğun resmini yapamazmış,
    sana ne...
    çok başarılı bir sazan avcısı olmuş çıkmış,
    memleketin çivisi çıkmış, daha ne...

    nazım olmadı ama olduğu kadar bu kadar işte... bu manzara da idarenize...
  • bir şehit babasının oğlunun cenaze töreninde sarfettiği kelimeler sonucu yaklaşık 1 sene hapis cezasına çarptırılması memleketimin adalet anlayışını özetlemektedir.

    http://www.2023haber.com/…_detay.php?haberid=123057
  • "olmayan delili bulmaya çalışıyorlar!

    gazeteci felat bozarslan hakkında “cinsel istismara saygın tutum indirimi” haberi nedeniyle açılan davanın karar duruşması 2. asliye mahkemesi’nde görüldü. bozarslan beraat etmeyi beklerken duruşma hakimi davayı 20 kasım’a erteledi.
    bozarslan bugün görülen duruşmayla ilgili şunları söyledi: “duruşmaya çıktık, dosyada beni suçlayacakları delil yok. yani savcı öyle bir soruşturma yapmış ki hakkımdaki tek delil olan yaptığım haberi dosyaya koymamış. düşünün, devlet sizi bir şeyle suçluyor ve suçladığı delili dosyaya koymuyor… hakim de bunu kendine dert etmiş… illa ben o delili bulacağım diyor ve haliyle somut delil olmadığı için, delil yetersizliğinden beraat etmem gereken duruşma, 20 kasım’a ertelendi. yani kısacası, beraat etmem gereken davada hakim, olmayan delili bulabilmek için duruşmayı 20 kasım’a erteledi."

    http://www.gazeteduvar.com.tr/…si-kasima-ertelendi/
  • "10 hak savunucusundan 6'sı 'bilinmeyen' terör örgütüne yardımdan tutuklandı"

    http://t24.com.tr/…tune-yardimdan-tutuklandi,415094
  • tahliye talebi reddedilen ve kanser hastası olan tutuklu eski yargıtay üyesi mustafa erdoğan'ın cezaevinde bilinci kapandıktan 9 gün sonra serbest bırakıldı. doktorların en fazla 2 yıl yaşar dediği erdoğan, tahliye edildikten birkaç gün sonra hayatını kaybetti.

    http://t24.com.tr/…y-uyesi-hayatini-kaybetti,424721
  • zaman gazetesi yazarları davasını ele alan sedat ergin şöyle yazmış;

    "...savcılık makamı, iddianamenin sonunda “şüpheli yazarların gerek suç unsuru ihtiva ettiği tespit edilen yazılarıyla, gerek tek başına suç unsuru olduğu belirlenememekle birlikte örgütsel hedef ve amacı tamamlayan yazılarla, fetö-pdy terör örgütü hiyerarşisi içerisindeki görevlerini yerine getirdiklerini” ileri sürüyor.

    bu ifadeyle “suç unsuru içeren yazılara” ek olarak “tek başına suç unsuru olduğu belirlenemeyen” yazıların da bulunduğu savcılık makamı tarafından teslim ediliyor. ama suç unsuru olmasa da sanıkların bu yazılarla “örgütsel hedef ve amacı tamamladıkları” ileri sürülüyor.

    bu nasıl oluyor, doğrusu pek anlamadım. görüşlerine başvurduğum tanınmış ceza hukukçusu prof. köksal bayraktar’dan şu yanıtı aldım:

    “bugüne kadar okuduğum en vahim iddianamelerde bile böyle bir niteleme görmedim. savcı delilin olmadığını açıkça söylüyor. ceza hukukunda suç olmayan şey delil olmaz. bu kadar açıktır. bu, tamamen belirsizliğin hâkim olduğu son derece müphem bir suçlamadır. bir amaca hizmet etmekten söz edilirken, bu amaca nasıl hizmet ettiği gerekçelendirilmeyerek bu belirsizlik adeta delil yokluğu seviyesine indiriliyor. dolayısıyla delil yokluğu ikinci kez suçun olmadığını ortaya koyuyor.”

    http://t24.com.tr/…tiyor-kimler-yanilmadi-ki,444869
  • "göz doktorundan dönen öğretmen ve ressam fatoş irven’in bindiği otobüs, polis ile göstericilerin arasında kalıyor. kardeşi niyazi irven'in anlatımına göre şoför kapıları açıp, “buradan öteye gidemem” deyince diğer yolcularla birlikte fatoş irven de iniyor otobüsten ve o kargaşada gözaltına alınıyor. hakkında dava açılıyor. yaklaşık 4 yıl devam eden dava, bir gizli tanığın ifadesi dikkate alınarak, irven’in mahkumiyetiyle sonuçlanıyor..."

    işte bu memleketde hapse girmek bu kadar basit

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…ifadesiyle-hapiste/
  • "hdp pm üyesi abdurrahman doğar hakkında 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde bitlis’in ahlat ilçesinde belediye başkan adayı olarak katıldığı bir etkinlik nedeniyle açılan dava sonuçlandı. ahlat asliye ceza mahkemesi’nde 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanunu’na muhalefet etmek suçlamasıyla yargılanan doğar hakkında 1 yıl hapis cezası verdi. hdp pm üyesi abdurrahman doğar, belediye başkan adayı olduğu ahlat’ta seçim çalışması yürüttüklerini, polisin kendilerine müdahalede bulunduğu sırada yaralandığını belirterek, olayların polisin orantısız güç kullanmasından kaynaklandığını ifade etti. konuya ilişkin emniyete ifade verdiğini ancak mahkemeye çıkarılmadığını kaydeden doğar, “tek bir duruşmaya dahi çağrılmadan hakkımda 1 yıl hapis cezası kararı verildi. bir mahkeme nasıl duruşma gerçekleşmeden ve suçlanan kişinin ifadesini dahi almadan ceza verebilir. bu skandal bir karardır” diye konuştu"

    memleketde adalet bu, bu kadar basit, mahkemeye bile çıkmadan hapis cezası alıyorsun

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…sine-bir-yil-hapis/
  • (bkz: rasim karakullukçu)
    bu da memleketimden bir başka adalet manzarası, fetöcü olduğu ispatlanmış savcı beraat etti, skandal kararda şu yazıyor;"elde edilen delillerle sanığın söz konusu terör örgütü ile iltisaklı olduğu anlaşılmakta ise de, sanığın söz konusu terör örgütüne üye olduğuna ilişkin her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatine, sanığın beraat kararı ile birlikte tahliyesine karar verilmesi yönünde beyan ve talepte bulunulmuştur."

    karara bakar mısınız, adam fetöcü olduğunu itiraf etmiş, bu karara girmiş ama mahkeme gene de adamı beraat ettiriyor, neden? terör örgütüne üye olduğı ispatlanamadı diye, ee peki hani sizin meşhur "terör örgütü üyesi olmadığı halde terör örgütüne yardım etmek" diye icat ettiğiniz dünyanın sekizinci harikası bir kanunuz vardı, bu arkadaşa neden uygulanmıyor bu kanun?, adama sormazlar mı sadece muhaliflere mi uygulanıyor bu kanun?

    acaba bu durumun karakullukçu'nun zamanın erzincan cumhuriyet başsavcısı ilhan cihaner'i, gözaltına aldıran adam olması ile bir ilişkisi olmasın

    http://t24.com.tr/…sakli-oldugu-anlasilsa-da,460742
  • (bkz: çağlar sarı)

    gün geçmiyor ki isminde adalet olan bir partinin yönettiği ülkede "bağımsız" yargıçlar yeni yeni adalet destanı yazmasınlar, okuyalım;

    "...evrensel'den cansu pişkin'in haberine göre, evrensel gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü çağrı sarı’ya, evrensel’de 30 ocak 2017’de yayımlanan “kardeşçe, barış içinde, hürce yaşamak için ‘hayır’ diyelim” başlıklı mektupta yer alan ifadeler nedeniyle “cumhurbaşkanı erdoğan’a hakaret” suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması bakırköy 2. asliye ceza mahkemesi’nde görüldü. kararını açıklayan mahkeme sarı’nın, mektupta yer alan “kur’an-ı kerim eline alıp sokağa inen cumhurbaşkanı, ailesini bile seçim malzemesi yapmaktan çekinmemiştir. 7 haziran seçimlerinden sonra hükümeti kurdurtmadı”ve “15 temmuz recep tayip erdoğan ve sermaye darbesiyle 97 bin kişi işinden edildi” ifadeleri nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. mahkeme, sarı’nın daha önce kasıtlı suçtan mahkum edilmemiş olması ve yargılama sürecinde gösterdiği iyi hal nedeniyle hükmedilen cezanın teciline ve 1 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi."

    http://www.cumhuriyet.com.tr/…_cezasi_verildi.html#
hesabın var mı? giriş yap