• ancak, meni üreten mekanizmayla ziyadesiyle ilişkili diyet hazırlığındaki bünyeler tarafından merak edilebilecek bir konudur.
    ukteciye not : temiz midir bilinmez ama (bkz: yenilir yutulur şey değil)
  • eski bir arkadaşın özel olarak yapmış olduğu bir araştırmadan aktardığına göre bol haftalık protein ihtiyacını karşılayabilmekteymiş. ayrıca hareketliliğini de içerdiği bol miktardaki yağa borçluymuş.
  • efendim er kişinin beslenme alışkanlıklarına göre farklı besin değerlerine sahiptir meni (ersuyu denir galiba buna). neyse; misal adamımız ballı börekle besleniyorsa misal, çok enerji veren insanı duvarlara tırmandıran bir besin değerine sahiptir bu meret. yok adamımız hamburger kola çocuğu ise (kızılkayalarcılar dikkat!), yatıştırıcı etkisi olur. pek bir besin değeri yoktur, gıdanızı uykudan aldırır (uyusun da büyüsün). efendim sürekli suşi yiyen bir bünyeden alacağınız meninin besin değeri süper olabilir. kelebekte rekorlara doğru yüzdüğünüzü görür gibiyiz, evet. bunun etlisi var, sütlüsü var, tahıllısı var, var allah da var (ver allahım ver). uzun lafın kısası sayın besiye çekilecek şahıs, sizi şuraya alalım:
    (bkz: you are what you eat)

    çok önemle edit: meni cilde iyi gelir. ağız yoluyla tüketemiyorsanız, yüzünüze sürün. gece kremine para vermenin alemi yok. (devir hesap devri) unutmayın: bir bebeğe can veren meni en taze, en kıymetli bir kozmetik dostunuzdur. sürün, sürün, sürünün...
  • içeriği (çoğunlukla) aşağıdaki gibidir:

    şeker (fruktoz, sorbitol, inositol), proteinler ve amino asitler (glutathione, dna, kreatin), mineraller (fosfor, çinko, magnezyum, kalsiyum, potasyum), vitaminler (c vitamini, b12 vitamini, j vitamini), hormonlar (testosteron, prostaglandin) ve diğer yan ürünler (laktik asit, üre, ürik asit, nitrojen).

    bir çay kaşığının 5 kalori içerdiği, bir batında ortalama 15 kalorilik (1 yemek kaşığı) çıkarıldığı hesaplanmış. protein oranı karbonhidrat, şeker ve yağ oranından kat kat fazla. kısaca aşırı tüketildiğinde (ne kadar aşırı tüketebilirsiniz ayrıca?) şişmanlatmaz, ancak alternatif besin kaynağı olarak kullanılması tıp çevrelerince önerilmez. (bkz: meni yutmak)
  • ortalama 5 kaloridir.
  • protein shake'in icine katildiginda muthis sonuclar veren degerlerdir. hemde organik.
  • benimki sahsen 0 kalori ayrica cilekli cheesecake tadinda. deneyin farki gorun.

    (bkz: paylastikca artan tat)
hesabın var mı? giriş yap