• iyi parti genel başkanı meral akşener, 3 kasım 2019'dan 24 haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. hdp'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı selahattin demirtaş 'ın seçim kampanyasını kendileriyle eşit koşullarda yapmasını arzu ettiğini belirten akşener, "demirtaş henüz bir sanık, hakkında bir hüküm verilmedi. dolayısıyla diyelim ki seçimler bitti, aradan üç ay geçti ve kendisi beraat etti. peki o aradaki seçim kampanyasındaki rekabet eşitsizliğini türkiye nasıl izah edecek?" dedi.
    yüksek seçim kurulu'nun (ysk) demirtaş'ın adaylığını resmen tescil ettiğini hatırlatan akşener, "biz hukukun herkes için eşit, tarafsız ve objektif işlemesi gayreti içindeyiz. siyasetçilerin, aydınların, gazetecilerin tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. aday gösterilmiş bir kişinin de kampanyasını rahatlıkla bizlerle eşit koşullarda yapmasını isterim" dedi.

    hdp, 24 haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin adayı olan demirtaş'ın tahliye edilmesi talebiyle bugün ankara 19. ağır ceza mahkemesi'ne başvurdu. demirtaş kasım 2016'dan bu yana edirne cezaevinde tutuklu bulunuyor.

    akşener, geçmişte içişleri bakanlığı görevi yapması nedeniyle kürt seçmenlerden oy alıp alamayacağının sorulması üzerine de şunları söyledi:

    "ben sadece sekiz ay içişleri bakanlığı yaptım, ama beş yıl bakan olduğum sanılıyor. o nedenle bahsedilen olayların yansıtıldığı kişi ben değilim aslında. sahada da bunu görebilirsiniz. türkiye'de herkes son derece dikkatli ve sağduyuludur. yani benimle ilgili kürtlerin oy vermeyeceği iddiası bir şehir efsanesi. bütün güneydoğu'yu dolaştım, elim hiç havada kalmadı."

    akşener, susurluk kazası sonrası içişleri bakanlığı görevinden istifa eden mehmet ağar'ın yerine 3 kasım 1996'da bu görevi üstlenerek türkiye'nin ilk kadın içişleri bakanı olmuştu. akşener'in görev süresi 28 şubat sürecinin yaşanması ve hükümetin dağılmasıyla haziran 1997'de sona ermişti.

    kürtlerin anadilde eğitim hakkı talebi ile ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine ise akşener, anadile herkesin saygı duyması gerektiğini ifade ederek, bunu sadece bugün değil her zaman söylediğini belirtti.

    kendisini ‘24 yıldır türkiye'de aktif politikada sağ kalan tek kadın' olarak tanımlayan akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "türkiye'de şöyle bir tartışma var; o da şudur: insanlar ana dilini elbette öğrenmeli ama aynı anda devletin iki ya da üç resmi dili olmasını doğru bulmuyoruz. öncelikli işimiz vatandaşların demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne uygun birinci sınıf eğitim alacakları bir eğitim sistemini ortaya çıkarmak olmalı. insanların dilini öğrenmesinde de sorun yok bizim açımızdan."

    kaynak: t24.com
  • çok normal bir açıklamadır.

    aslında tersinin haber değeri taşıması lazımdı ama ülkeyi öyle ayrıştırdılar ki, gayet normal ve yerinde bir açıklama bile nasıl garip karşılanıyor...

    insanlar gerçekten bıktı, sıkıldı artık yeter ya, germeyin amk şu ülkeyi yeter bi nefes alalım artık 16 sene oldu yaa!
  • enfes buldugum aciklama. ayrica habur rezili oslo haini ak itlerin zoruna giden aciklama oldugunu da soylemeden edemeyecegim.

    heriflerin parti kurmasina izin ver, aday olmalarina izin ver, meclise sok, milyonlarca lira yardim parasini ver, teskilatlanmalarini okuz trene bakar gibi izle sonra osuruktan teyyare sebeplerle yok iceri tikalim yok yargiya mudahale edelim diye ciyakla. yahu hdp kuruldugundan beri ayni hdp, oyunun ortasinda kurallarin degistigi nerede gorulmus? mal misiniz? neyle besliyorlar sizi acaba?

    hak hukuk adalet herkese lazim. bu saatten sonra verilen haklar ve siyasi tavizler zor geri alinir. bunca taviz verip meclise parti olarak bile soktuysan artik donusu olmaz, babayi aldiginla kalirsin. uyan sabah oldu.

    bir suc varsa o suc akape iktidarinindir. bosuna mi onca sene beraber yuruduler bu yollarda.
    herifleri turlu bahanelerle hapse tikinca isledikleri gunahlar yok olmuyor yani.
  • zamanında pkk açılımı yapıp, teröristi haburda davul zurna ile karşılayanlar, gecekondu mahkemelerde yalandan yargılayıp salıverenler şimdi kürt siyasetçilere bile tahammül edemiyor.
    ümmet de reisin dönme hızına yetişiyor artık.
  • hdp’nin terörden hüküm giymiş birini aday göstermesi zaten baş kaldırıydı. muhalefet yapacağım oy kazanacağım diye böyle bir olayın vuku bulması akşener’in taraftarlarını üzecektir
  • ya en baştan cumhurbaşkanı adayı olmasına izin vermeyeceksin ya da izin veriyorsan da diğer adaylar ile eşit şartlarda yarışmasına izin vereceksin.
  • kanunlarımıza göre demirtaş serbest kalmalı. buradan sonrasını konuşmaya gerek yok. suçlu ise suçu kanıtlanır, kanıtlar masaya konur biz de görürüz, hakim de kararını verir. böyle bir süreç oldu mu tutukluluk halinde? olmadı. bu neyin goygoyu amk yerinde o zaman?

    kanunlar herkese lazım olur. siyasetçilere de. size de. yarın bir gün onları da, sizi de içeride böyle kanunsuz tutarlar. bu nedenle demirtaş için serbest kalsın çağrısı romantik bir çağrı değil kanunsal bir çağrıdır. kimse kimseden iyilik beklememektedir. kanun kural ne ise o.
    tabii bunların nedeni akp'nin demirtaş'ı seçim kozu olarak içeride tuttuğudur, seçimlerin kaderini hdp belirleyeceğinden böylesi bir koz son çareleridir, bunu bilmeyen de anadan doğma süzme yoğurt olsa gerek.
  • kendisi ve partisi adına oy kaybı olacağını düşündüğüm açıklama
  • hak verdiğim açıklamadır.
    hdp’nin elindeki belediyelerin alınması ne kadar doğruysa bu adamın içeri alınması o kadar yanlıştı. kendisinin bulunduğu makam devlet için herhangi bir sakınca teşkil etmiyordu. tamamen siyasi sebeplerle içeri alındı.

    not: demirtaş’tan zerre haz etmem.
  • helal olsun dedirten açıklamadır.
    gerçek bir ülkücü bu ülkedeki her türk vatandaşının hakkını savunur.
    selahattin demirtaş'ın da cebinde t.c. kimliği vardır.
    .
hesabın var mı? giriş yap