• (bkz: cam aç)
  • şu iki örneğine bizzat şahit olduğum yazı bütünü.

    "düşüncesi hakkında en ufak bir fikre sahip olmadığım halde deniz gezmiş'in her ölüm yıldönümünde herhangi bir starbucks şubesinden iphone'umla "devrim bir gemi gibidir. kim bilir kaç yunus görmüş, kaç deniz gezmiş" paylaşımı yaparım."

    " kural gereği arkadaşlarımın feysbuktaki fotoğrafları altına "güzellik, ay ben seni yerim ki -kalp kalp kalp-, bebeğim çok güzelsin" yazarım; onların da simsiyah kaşlara sahip olmama rağmen ısrarla sarıya boyattığım borussia dortmund terk saçlı fotoğraflarıma aynı şeyi yapmalarını beklerim."

    başıma bir şey gelmeyecekse ben bu yazıyı beğendiğimi söyleyebilirim. yazan kişi niçin hunharca linç edilmiş anlayamadım.
  • (bkz: olmuş bu)
  • gunumuzdeki yozlasmayi guzel bir dille ifade eden itiraflar butunudur. herhangi bir cafeye gittigimizde bile bu tarz insanlara rastlamamiz mumkun. masada gram sohbet yok. herkesin elinde bir telefon.
  • merhaba ben yarrak hasan. birinci elden gozlemler ile tespit yaptığımı zannedip, verse nefessiz sikecegim hatunlar ile ilgili ironi dolu yazıları paylaşacak kadar özgüven sahibiyim. sosyal medya uzerimde yaptığım ufak gozlemlerime dayandırdigim bu tespitlerin kaynağı asıl olarak onyargilarimdir.
  • yazı hikayedeki selinsu'nun yakınlaştığı sınıfın saf çocuklarından biri tarafından yazılmıştır. bu arada "saf çocuk" da tabii çocuğun kendisine yakıştırdığı tanımlama.

    yoksa o çocuk aslında, sınıfın popüler kızına gözüne dikmiş, her hareketini takip eden, kültür seviyesini düşük bulan, insanlarla ilişkilerini hiç beğenmeyen ve bunları aşağılamak için paragraflarca yazı yazabilecek kadar malzeme biriktirmiş olmasına rağmen, kızın bir "merhaba" deyip, gülümsemesiyle heyecanlanan, aralarında bir şey olacak diye umutlanacak ve bunun için çaba harcayacak karaktersiz bir çocuk. sonra zaten bildiği üzere selinsu çizgisini hiç bozmayıp onu da önemsemediğinde, "yahu selinsu'nun götü güzel de, karakteri bok gibi, bunu biliyordum, neden boşuna karakterimden ödün verdim?" demek yerine, "kandırıldım. :(" demeyi daha rahatlatıcı bulduğundan "saf çocuk" oluyor.

    bir tane bile de "selinsu" tipli tanıdığım yok, ne paylaşıyorlar da bilmiyorum. çünkü sosyal çevremde böyle insanlara yer vermiyorum. hangi gün ne paylaşmış, kimin fotoğrafını ne zaman beğenmiş, kime ne yorum yapmış otur ezberle. sonra kız alemin derdi olmuşum demek zamanında kötü koymuşum diyince kezban.
  • işte hepimizin bahsettiği klasik türk kızı. (bkz: türk kızı)

    her açıdan değerlendirilip dile getirilmiş objektif ve gerçekçi bir şekilde yansıtılmış. anca bahsedilen kızın kendisi bunu inkar eder.

    ve türkiye'deki kızların tamamına yakınıdır selinsu.
  • ezberlenmiş tespitleri içeren itiraflardır. farklı başlıklarda, farklı entrylerle çok duyduk bu eleştirileri fakat çözüm bulma noktasına hala gelemedik.

    şöyleyiz de, böyleyiz de tamam artık. bizim türk milleti hakkında yapılacak bütün sosyal tespitler yapıldı. çözüm bulalım, yeter! okumaktan midemiz bulandı. cool bir havası kalmadı bu itirafların.
hesabın var mı? giriş yap