• neden diye sorulandır. fırtına var kasırga var çok pis kar yağacak meteor düşecek diye fetva verip verip hepsinde yanılan bir kurum neden hesap vermez anlamak zor.

    edit: açılın başlık sahibi geldi. evvela yazım hatası için özür dilerim. yönetim tarafından düzeltilirse sevinirim. hesap vermeli görüşüm devam ediyor. bir kurumsan bir bütçeyi idare ediyor ve insanları tahminlerinle yönlendiriyorsan hesapta vermelisin. küreli falcı bacılardan bir farkınız olsun.
  • liyakat yönteminin kullanılmadığına delalettir.
  • tek savunması : allah bilir.
  • hesap vermeleri gerekir. hava tahminleri bugün eğitimden, ekonomiye pek çok konuyu direkt etkiliyor. siz bile iki üç site gezip onlardan daha doğru tahmin yapabiliyorsanız hesap vermeleri gerekir.

    iş yerinde üst yönetimin isteğiyle analiz yapıp yıl sonu satışları ile ilgili bir tahmin raporu hazırladınız. bütün strateji buna göre yapıldı ve ciddi anlamda yanıldığınız için şirket zarar etti. ne olur? adı üstünde tahmin bu diyip maaşınıza zam mı yaparlar?
  • liyakat sahibi olmamalarından kaynaklıdır.
    işe alınırken bacak romatizma hassasiyeti, sinüzit hassasiyeti, parmakla havayı koklama ve koca karı takvim okuma becerisi aranmamaktadır !
  • tahminlerinin sonuna ytd yazarlarsa tum sorumluluklari bitecek oysa.
    cozumu kolaydir.
  • ülkede hava durumu bile doğru tahmin edilemiyor, var mı ötesi?
  • ülkedeki bütün kurumların içinde bulunduğu sorumsuzluk durumudur.
    hesap vermek yerine suçu doğaya atılarak geçiştirilecektir.

    edit: @cumulonimbuz isimli meteoroloji mühendisi yazarın küçük bilgilendirmesini ekiyorum; “öncelikle bizim yaptığımız tahminlerin dayanağı, çeşitli cihazlarla atmosferin basınç, sıcaklık, nem vs gibi ölçümlerin yapılıp, bu bilgilerin sayısal modellerle işlenerek oluşturulan haritalar ve meteogramlardır. yani sanılanın aksine havaya bakıp tahmin yapamıyoruz maalesef. zaten adı üstünde yaptığımız iş bir tahmin işi. bütün modeller yağış gösterirken biz çıkıp da yok yağmur yağmaz diyemeyiz. modeller niye yanlış gösteriyor derseniz eğer, bu modeller ülkemiz için özel olarak üretilmiş modeller değil. yanlış hatırlamıyorsam wmo'ya birçok ülkeyle beraber belirli bir ücret verilerek ortak yaptırılan modeller ve ayrıca atmosferde dinamik bir yapıda olduğu için tahminler maalesef bazen tutmayabiliyor.”
  • adı üstünde tahmin
  • kesinlikle katıldığım önerme. tahminleri sürekli yalan yanlış çıkıyor meteorolojinin. hava durumunu son zamanlarda accuweather dan takip ediyorum, çok daha tutarlı sonuçları var.
hesabın var mı? giriş yap