• 7 yaşında ünlenen, almanya’da yasayan ressam çocuk bu çocuk için sevinç duyarken, tanıdığım başka ufak ressamların ülkemde değer görememesine üzülüyorum. yolu açık olsun, sayıları gittikçe artsın.
  • sanat camiasının büyük trolü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. cidden çok ilginç. çocuk çüküne sürdüğü boyaları gözü kapalı şöyle bir iki tuale sürüyor. millet de gidip binlerce euro para ödüyor almak için.
  • babası kendi işini, mesleğini bırakıp oğlunun menajerliğine soyunmuş. çocuk kalabalık ve gürültüden hoşlanmadığını ve arada kaçtığını söylüyor. anne ve babanın çocuğu altın yumurtlayan tavuk gibi gören bir aile olduklarını düşünüyorum. sanırım ufaklık anne ve babasının para hırsıyla çok normal bir çocukluk geçirmeyecek ve ilerde büyük psikolojik sorunlar yaşayacak.
    işin sanatsal boyutuna gelecek olursak... zevk meselesi.
  • cahil gozlerimle gercekten iyi bir ressam olup olmadigini anlayamadigim cocuktur. bilen eden varsa beni yesillendirsin. mikail su anda "abstract art" yaptigini soyluyor fakat resimlerinin hicbiri onun yasindaki bir cocugun yapamayacagi gibi degil. resimlerine soyle bir bakarsaniz, hicbir zaman 2 boyutun onune gecemedigini, surekli ayni figurleri veya boya tekniklerini kullandigini rahatlikla gorebilirsiniz. objeleri 3 boyutlu resmedemeyen bir kisinin sanat dehasi olarak tablolarini binlerce euro'dan satabiliyor olmasi bana cok garip geliyor. mikail'in yaptigi tablolarin, eline sinirsiz boya, tuval ve alet verilen herhangi bir cocuk tarafindan yapabilecegini dusunuyorum.

    kendisinin instagram hesabina buradan ulasabilirsiniz.

    edit: link eklendi.
  • sanat konusunda ya bilgisizim, ya da her zaman olduğu gibi birileri popüler kültürün odağı olarak büyütülmüş.

    gerçekten sanatın geldiği son nokta, hatta o noktayı geçip bir dipsiz kuyuya düşmüş olması beni çok üzüyor. yahu bu gözler, blender ile küp döndürme animasyonunun sanat kisvesi altında 600 dolara satıldığını gördü. yeter yahu!

    çocuğun tabloların gerçekten bir şeyler düşündürdüğünü söyleyen varsa net uyduruyordur. bunun üzerine yemin edebilirim ama ıspatlayamam. çocuğa bir garezim ya da nefretim yok. ailesenede yok. öfkem her şeyi mainstream şişiren tipler.

    yani gerçekten şu durumdan hiç bir farkı yok benim için.

    illa renkli şeylere ilgi duyuyorsanız, leonid afremov'u takip edin efendim. hiç değilse bir durumun renkli dünyada tasviri var.
  • resimlerinin 13.000 euroya kadar alıcı bulduğu belirtilmiş minik ressam. son durumda ne yapıyor bir bakmak lazım.
hesabın var mı? giriş yap