• böyle bir başlık açayım dedim. bildiğimiz gibi kadromuzda ve milli takıma alınabilecek oyuncular içinde gercekten bir çok oyuncu var milli takımda oynayabilecek. şimdiye kadar merih-çağlar ikilisiyle gittik ama yedek ve kadroya alınamayan elemanlar bile çok iyi stoperler.

    merih demiral
    çağlar söyüncü
    ozan kabak
    kaan ayhan
    ertuğrul ersoy
    mert çetin
    hüseyin türkmen

    hepsi gelişime çok açık ve iyi oyuncular. stoperlerin tarzlarını düşünerek, potansiyellerine bakarak gelecek 10-13 senenin stoper tandemi belirlenebilir. o kadar iyi ki hepsi kimi oynatsan oynatamadığına üzülüyorsun.

    benim tandemim ozan kabak-çağlar söyüncü.

    şu ilk yıllar merih cağlar iyi bi ikili ozan pişene kadar tabi. bu isimlerin içinde en acayip potansiyeli ozan kabakta görüyorum ben. hava toplarında etkili, ayağı normalin üzerinde, güclü ve hızlı. üstelik bu cocugu 18 yasında gs de oynadığı 10-11 maçta direk kaptılar. nasıl bi potansiyeli olduğunu siz düsünün. “ulan bi sezonu bitirsin bakalım istikrarlı mı” diye düşünmediler bile.

    çağlar ise tam bi premier league stoperi. savunma lideri olabilecek bir oyuncu, merihtede bu özellikler var ama merih hataya daha musait gibi geliyor (hırsından dolayı) çağlara takım kaptanlığını verebilirsiniz 5 sene sonra mesela.

    evet sözlük, sizin görüşleriniz neler merak ediyorum.
  • merih çağlar tandemi devam etmeli. sonuçta merih'i de juventus kaptı. savunma konusunda italyanlara daha çok güvenirim. çağlar'ı tartışmaya gerek yok. seneye manu alırsa şaşırmam.
  • seçenekleri okuduktan sonra yedili savunma hattı çık aklımdan dediğim durum
  • (bkz: merih demiral)
    (bkz: çağlar söyüncü)

    ve tabiki seri rotasyon karşim kaan ayhan’ın boğazı yandı.
  • merih juventus gibi şampiyonlar ligini kazanmaya odaklanmış bir takımda forma şansı bulamıyor diye kötü oynadığını düşünenler kaan falan demiş.
    şu sıralar sakat olan chiellini’yi mi kessin, bugün çizgiden top çıkarmış italya stoperi bonucci’yi mi yoksa sansasyonel rakama büyük ümitlerle transfer edilen de ligt‘i mi kessin?
    zamanla sarri ona şans verecektir. henüz yaşı oldukça genç ve bugün çizgiden çıkardığı topu eminim sarri de görecektir.
    büyük futbolcular zamanı genişletir, kısa zamanda önemli ve doğru kararı alanlar büyük futbolcu olabilir, en takoz dediğiniz futbolcu bile elastico gibi ronaldinho’nun sahada yaptığı hareketleri rahatlıkla yapar, ama halısahadayken.
    tribünler dolu avrupa kupası bileti alınacak maçta çizgiden topu çıkaran adamı da juventus scoutları keşfedip kadroya katar.
    raphael varane real madrid kulübesinde senelerce yedek bekledi.
    çağlar da tam anlamıyla rakibi bezdiren bir stoper fakat hava toplarında merih daha iyi, buna karşı çağlar da birebirde daha iyi.
    o da premier lig şampiyonluğu yaşamış, uzakdoğulu iş adamının para akıttığı leicester city’de oynuyor, oranın bursasporu.
    liverpool, man city (kısmen) gibi hem tarihi hem de parası olan takımlara karşı elbette şampiyonluk iddaası var ama, sadece iddaa’da kalacak gibi duruyor 3.4. sırayı hedefleyen bir takım gibi daha çok.
    çağlar daha büyük takımlara transfer olacaktır mutlaka, şampiyonlar ligini kazanmaya oynayan takımlardan biri avrupa kupasında merihle beraber parladıktan sonra kapısını çalacaktır.
  • (bkz: tandem)
    (bkz: kim)
hesabın var mı? giriş yap