• genelde en çok mizah yapma gayreti de bunlarda bulunur..devamlı bir hevesle komik olduğuna inandıkları olayları-lafları sizinle paylaşır,size nezaketen "ehi ehi" yaptırana kadar rehin alırlar..
    bunlara gülseniz gaza gekip daha çok espri yaparlar,gülmezseniz de güldürene kadar yılmazlar..yani insanı kaosa sürükler bunlar,en iyisi ilişkiyi tümden kesmektir..
  • babamın bana "şişş zayıf", "sen salak değilmişsin ehehe" gibi takılmalarından ötürü benim isyan ettiğim dönemde (ergeniz ya illa ki bir isyan durumu var); "sense of humour kızım, sense of humour" diyerek 15-16 yaşlarımda olduğum söylenen insan türü. ki sadece ben değil, çoğu ergen kız çevredekilerin dış görünüşleriyle ilgili yaptığı espriler sonucu mizah duygusu olmayan insandır o dönem.
    (bkz: ergenlik)
  • espri olduğunu bile anlamadığı espriyi detaylı olarak açıkladığınızda öylesine "haa! heh heh" diye olayı geçiştiriveren insandır. ayrı dünyaların insanıyız diyesiniz geliverir.
  • her yaptığınız espriyi ciddiye alıp üzerinde saatlerce konuşup sizi mizahtan soğutan insan modelidir.
  • hosgoruden uzak bir insan türüdür. fanatizmin engin sularında bogulmaya mahkum oldugu da kesindir. bu insanın hayatindaki hersey cok dramatik ve asiri ciddir. hele ki bazı degerleri varsa o degerleri bas taci eder ve ne kendisi onlarla ilgili espri yapar ne de baskasinin yapmasına tahammul eder.

    ornegin bu kisi escinselse asla kendine "cok ibneyim aslinda" gibi bir espri yapma zekasi gosteremez. ya da bu kisi mizah duygusundan yoksun bir islamciysa "bu hocayı dinleyen cemaat, dinlerken hep agliyor, kapida selpak satsam koseyi donerim" gibi bir espri yapmasını beklemeyin ondan.

    ya da yine mizah duygusundan yoksun olan bir feministkadın , esinin kendisine espri için söyledigi "ya feministler de hep cirkin kadınlardan cikiyor, sen taş gibi hatunsun niye feministsin bir türlü anlamıyorum" gibi bir mizahi sözü ciddiye alıp cingar cikarabilir.

    son olarak da ferhan sensoy un diyarbakirdaki bir oyunda "bankaların kredi kartlarıyla yaptıkları teror pkk teröründen daha beter" lafini duyan bazi kürt izleyicilerin protestosuna neden oldu. (bkz: ferhan sensoy un diyarbakir oyunu). oysa ferhan sensoy, tüm kürtleri terörist gören yaklasımı elestirerek asıl büyük terörün büyük sermaye tarafindan yapıldıgını espriyle soylemek istemistir. ama mizah duygusundan yoksun olan seyirci, kahkaha atip alkısı basmak yerine salonu terketmistir.

    can sıkıcı insan tiplemesidir özetle mizah duygusu olmayan insan.
  • mizah duygusu, kendisini yargilayan kisi ile uyusmayan sahsiyettir kendileri!

    (bkz: algida secicilik)
  • karikatür dergisi okurken yanına gelip "ne anlıyosun la bunlardan" şeklinde konuşup umursamaz bir tavır takınan kişidir.
  • t: hayatın sillesini yerken, nefes alabileceği pencereleri örten insandır.

    ruhen hangi şartlar altında olursa olsun, içinde bulunduğu durumdan ufak da bir mizah çıkarabilmek, kendine ve etrafındaki insanlara bunu geçirebilmek ruhunu besliyor bence.

    tam tersi çevrendekiler; hele de en yakın dostlarının mizahi yönü zayıfsa ruhunu aşağıya çeker. birazcık gündem, sosyal medyayı takip edenlerin çok kolay anlayıp güleceği esprileri yaptıgında ( muhatabını küçük düşürücü sözler değil ) her sefer tek tek açıklamak, insanın mizah yönünü de baltalıyor doğrusu
hesabın var mı? giriş yap