• soğuk havada sigara eşliğinde yapılır. o hortumdan fışkıran su otobüs camına değdikçe o soğuğu üstünüzde daha fazla hissedersiniz. sigaranız biter, otobüsün yıkanması da biter. içeri geçer sıcacık koltuğa kıvrılır ve benim gibi, yolculuklarda uyuyamayan bir insansanız sıkıcı ve uykusuz yolculuğunuza devam edersiniz.
  • inşaat seyretmekten sıkılınca yapılacabilecek alternatiflerden biri. tespih bu etkinliği yaparken yine önemli aksesuarlardan.
  • insanı sakinleştiren değişik bir hissi vardır. öğrencilik günlerinde pek çok kez yapılmış olması muhtemel aktivitedir. özellikle gece seferlerinin molasında sabaha karşı yapardım. o serin hava ciğerleri tazelerdi. kendine has güzelliği olan günlermiş. şu an otobüsten inip o serinlikte düşüncelere dalarak yıkanan otobüsü izleyenlere selam olsun. güzellikle kalın .
  • benim gibi halasının yazlığına tek başına giden gariban bir yeğenseniz, cebinizde para kısıtlıysa ve yeni türkiye'de her yabancıdan korkmanız gerektiğini biliyorsanız yapacağınız hadisedir. bir çay alınır, bir sigara yakılır*, güzel bir noktada oturulur* ve bir şaheserin doğuşu izlenir!
  • otobüs yıkanışını izlerken bir yandan mercimek çorbasını kaşıklar. çorba içerek içini ısıtırken otobüsten gelen su sesi ve su buharı ile tenini soğutur. soğuk fazla gelir, kapşonunun fermuarını sonuna kadar çeker. böyle böyle vücut sıcaklığını dengeler, bir şekilde 36.5 dereceye sabitler. kurnazdır.
  • dram/psikolojik, imdb: 8.3
  • yalnizligi en yogun hissettigin anlardan birisidir. ıstanbul-ankara arasinda daha cok olmakla birlikte turkiye'nin farkli yerlerinde yaptigim bir seydir.

    hele geceyse yogun bir sessizlik vardir, arada yoldan gecen bir araba ile delinen bir sessizlik. otobusteki insanlarin cogu uyuyordur. sen uykulu da olsan, biraz da o ani hissetmek icin inersin. gozleme varsa, saate bakmadan bir gozleme alir yersin. sonra icinden acaba otobus kalkar mi diye bir endise gecer. otobusunun yanina gelirsin ama iceri de girmek istemezsin, disarida gecenin verdigi ayri bir huzur vardir. otobusten birkac adim uzaklasirsin. o sirada otobusun kapilari kapanir ve yikanir.

    guzeldir otobus yolculuklari.
  • her molada zevkle icra ettiğim anlamsız hareketler bütünü. evet, anlamsız olduğu doğrudur, ama bence bu yapılmadan bir otobüs yolculuğu gerçek bir yolculuk olamayacaktır.

    çay avuçlarınızı, sigara sağ gözünüzü usulca yakarken sabahın 4'ünde suyu camla buluşturan 55 yaşındaki amcayı saygıyla izlersiniz. fırçanın içinden çıkan su tane tane camlardan sekerken siz fırçanın camda bıraktığı izleri izler izler durursunuz. biraz sersemlik, biraz şaşkınlık, ama bol huzur. evet, huzur. bence bu huzuru yolculuk yapmak ve yolda olmak arasındaki farkı kavramış her yolcu her yolculuğunda yakalıyordur. yolda olmak iyidir.

    bu gece 2 kez yakaladım bu huzuru, sabahı görmeden bir kez daha yakalayabilirsem keyiften bir dal daha yakarım.

    4:17/içelim
  • bir de sigara yakıldığı vakit tadından yenmeyecek eylemdir.

    özellikle yazın hızlıca hacet giderilip o köpükler hortum vasıtası ile yıkanırken otobüse olabilecek en yakın halinizi alıp sigara yakması çok zevk verir. bir de tam bu sırada mola yerinin yanında çalışan kepçe varsa işte " o an " nirvanadır. 10 saniye otobüs 10 saniye kepçe izlenir bunun yanında çay servisi yapan garson ile peçete satan çocuklar da izlenirse deymeyin keyfine.

    arada bir göz ucuyla da mola veren diğer otobüslerin yıkanışını da izleyin derim.

    tüm bunların sonunda anons ile otobuse binip molanın yorgunluğunu atabilirsiniz.

    kaptanın arkasındaki koltukta oturan adam bildirdi.
hesabın var mı? giriş yap