• sanatın görünmeyen, biyolojinin ise yadsınamaz bir gerçeği.

    öyle ya da böyle, da vinci bu eseri yaratırken illa ki sıçmaya gitti. elinde fırçası ile hafif sallanarak, belki de çok kritik bir hamleyi düşünürken "dur lan, bi' sıçıp geliyim." diye düşündü ve sıçtı. görüldüğü üzere sanat bile yeterince fularlı değildir.
  • tabloyu 3-4 yılda tamamladığını düşünürsek üstad'ın, hem de kaç kere demeden edemiyor insan.

    arada elizabeth e bile takılmıştır aq insanız sonuçta.
  • mona lisa'nın değerini kanıtlayan olay. bahsi geçen eser ya da dönemin tüm klasik eserleri sıçmayan, üstün varlıklar tarafından yapılsaydı mükemmeliyetleri 2016 yılında hala konuşulup komplo teorilerine konu olmazdı. hepsi yemek yiyen ve yedikleri yemekleri senin benim gibi sindirip sonra işeyen ve sıçan insanlar tarafından yapıldılar. ve evet, biz yüzyıllar sonra burada haklarında ilkokul seviyesinde başlıklar açıp altına entry'ler yazıyoruz.

    (bkz: get over it)
  • tamam işte, bu tüm gizemi açıklıyor; adam sıçıp gelmiş sonra da kendini resmetmiş. tablodaki buruk gülümsemeyle ve sahibiyle ilgili diğer teoriler çürüdü şu an. demek ki 4 sene gidip gelip çizmiş.
  • hadi sıçma farklı bir odada yapılan eylem, bence mona lisa'yı resmederken osurmak kadar pis bir şey değildir. düşünsene senelerdir bu gülüyor mu hüzünlü mü diye tartışılan resimde dudağı çizerken da vinci kaba etini şöyle bir 45 derece açıya getirip yellendiriyor. "oh karnım şiştiydi" diye rahatlayıp çizmeye devam ediyor. hatta önceden karnının şişliğinden hüzünlü çizip saldıktan sonra gülümser çizmeye başlamış da olabilir. sanat camiası bu teorimi ciddiye alsın. goygoyuna yazıyordum ama şimdi çok mantıklı geldi.
  • o da bi şey mi? marx, das kapital'i yazarken arada yemek sepetinden lahmacun sipariş edermiş, notlarının üstüne şıplata şıplata yermiş lahmacunu. allah gani gani rahmet eylesin.
  • tabloyu 10 yılda tamamladığından, gayet yersiz ve gereksiz bir tespittir.
  • dur şurayıda çizip gideyim derken şekilden şekle girmiştir
hesabın var mı? giriş yap