• şahsım için geçerli olan durum. lan hangi işe girsem mal gibi oturuyoruz ya, nasıl dönüyor bu devran.
  • (bkz: tabi lan manyak mısın)
    bu bkz'ı vermek bu başlığa kısmetmiş.
  • (bkz: genelleme ananı bacını genelleme) diyerek penguen abiye selam çakıp söze girmeme neden olan genellemedir.

    lan ben filistinlerde ne diye sürtüyorum o halde diye de soracağım.
  • ukalalık konusunda zirveyi kimseye bırakmayan mühendislerin, bir çok anlamsız durumu olduğu gerçektir ama bu olmamış. yanlış önerme!

    özellikle bankaların alt yapılarında çalışan "bilgi teknolojileri" bölümündeki mühendisler, inanılmaz çalışıyorlar.
    iyi üniversitelerden mezun mühendisleri kapıyor zaten bu bölümler hemen.
    ibtech en büyük örneklerden biridir. bu yüzden çalışkan mühendislerini de elinde tutmak için inanılmaz sosyal haklar sağlar.

    bu önerme dışında, vurun mühendislere acımayın. belki o yukarı kalkan popoları biraz olsun aşağıya iner.
  • öğretmenlerden sonra maaşının tartışılma sırasının mühendislere geldiğini müjdeleyen genellemedir.
  • (bkz: vaziyet alın burası karışacak)

    bazen doğru, bazen çok ama çok yanlış olan genellemedir. böyle genelleme olmaz o yüzden.

    haftada 7 gün, gece gündüz çalışan inşaat mühendisi kardeşlerimiz ancak şantiyede yatabiliyor kimi zaman. ne yata yatası arkadaş?
  • tanım yok diye ispiyonlamışlar, ilk cümledeki tanımı algılayamamış beyinler için, o zaman net tanım yapalım, hayatta bir baltaya sap olamamış, kendi başarısızlığını başkalarına yüklemeye çalışan insanın hayal dünyasında kurguladığı durum.

    hayatta bir baltaya sap olamamış insandan çıkan tespit cümlesi. öğretmenler yetmedi şimdi de mühendislere sardınız, bir ara doktorlara sarıyordunuz. arkadaşım açsan çalışacaksın iki kere iki dört. çalışmayana dünyanın hiçbir memleketinde iş yok. yaptığım işi herhangi bir insanın yapabileceğini söylemen de gerizekalılıkla mallık arasında gidip geldiğini göstermektedir. eğer yaptığım işi herhangi bir insan yapabiliyor olsaydı emin ol asgari ücretle seni işe alırlardı. sonuçta bütün şirketler daha az para ile çalıştırmaya bakıyor, patronlar enayi bir sen akıllısın bu durumda. la bi gidin siz akp'ye oy verin sonra 3 kuruşa tamah edince yok öğretmenler çok kazanıyor, yok mühendisler çok kazanıyor, yok doktorlar çok kazanıyor deyin. once üniversite sınavına hazırlanırken dirsek çürütcektin, hadi onu yapmadın, üniversitede dirsek çürütseydin hadi onu da yapmadın mezun olunca çalışsaydın, kendini geliştirseydin de 3 kuruşa çalışmasaydın diyorum. sen götünü gezdirirken ben çalışıyordum. o yüzden şimdi ağlayacağına bir git de once aynaya bak bakalım. naptın bu hayatta onu sorgula derim.
  • ilerde benim de dahil olacağım grup
  • bir inşaat mühendisi olarak, kampanya haline getirilir ise destekleyeceğim durumdur.
hesabın var mı? giriş yap