• makul bir zombi güzellemesi. zombi diyorum zira farelerden virus kapan insanlar saldırgan olup insan eti yemeye başlıyor. gerçi öldükten sonra dirilmiyorlar ama filmin bize verdiği his bir zombi epidemiği gibi.

    efendim filme adını veren mulberry street anladığımız kadarıyla new york'ta fakir fukaranın yaşadığı bir semt ve filmde 1+1 ufacık boktan dairelerde oturan latin kökenli bir boksör eskisi, eşcinsel bir zenci, ırak'tan gelen dişi asker ve elijah wood'a benzeyen oğluyla yaşayan bekar annenin hayatta kalma savaşını anlatıyor.

    film birçok düşük bütçeli felaket filminin düştüğü hatalardan kendini sıyırabilmiş. karakterlerin hemen hepsi kırılgan senin gibi benim gibi insanlar. orjinal kısım ise şu, film pek kanlı değil ve hiç ateşli silah kullanılmıyor. hatta kesici silah bile yok. bunun bilinçli bir tercih olduğu ortada, zira ırak'tan gelen kız bir çekmece dolusu bıçağı beğenmeyip bir ingiliz anahtarını silah olarak seçiyor.

    dram tarafı ağar basan 81 dklık bir film. gerçi aksiyon 40. dakikada falan başlıyor yani %50 dram %50 aksiyon gibi.
  • 60.000 dolarlık bütçesine rağmen çok başarılı, değişik bir film. düşük bütçeli diğer tırışka filmlerden çok ayrı bir yere sahip, nice milyorluk filmler gördüm içinde bi bok yok, nice düşük bütçel filmler gördüm içinde her bişey var.

    güzel film, güzel.
  • her türlü zombi filmini sırf türe ilgiden dolayı izleyen biri olarak diyebilirim ki bu imkanlarla kesinlikle olmuş film. zombi filmlerinin alt mesajlarını başarıyla ve göze sokmadan vermeleri bile yeterli.
  • televizyonda zaplerken rastladığım zombi filmidir.filme başlarken zombi tarzı olduğunu bilmiyordum zaten oldum olası sevmedim zombi filmlerini. filmi açıklarsam farelerin ısırarak yaydığı hastalık insanların insan etiyle beslenmesine yol açıyor ucuz bir filmdir +18 statüsünde verilse de genel izleyici olabilir zira zombiye dönüşen adamın kulağında kıl çıkıyor,zombiyle savasan adamın tavayla vurduğu zombinin 5 metreye yakın uçması gibi sahneler içerir çok boş zamanınız yoksa izlemeyin kaybetmezsiniz.
  • uzun seneler önce izleyip hayran kaldığım, şans eseri hdd yedekleri arasında bulunca tekrar izlemek gerek dediğimdir.

    düşük bütçesine rağmen oyunculuklar, atmosfer (o dairelerde kötü iş çıkartmak zor zaten), akıcılık, hemen empati kurabileceğiniz karakterler...

    türü seviyor ve farklı bir yoruma sahip bir örneğini izlemek istiyorsanız kaçırmayın!
  • zombilerin yerini fare insanların aldığı kötü film.
    (bkz: izlemeden geç)
  • keep your bliss
    there's nothing wrong with this
  • (bkz: twenty one pilots)'ın scaled and icy albümünün içindeki en neşeli şarkılardan birisi.
  • kamera hareketliliği geçici körlüğe yol açabilecek salgın temalı gerilim filmi.

    seçilen renk paleti çok ilginç, hatta filme ayrı bir hava katmış ama çekimlerde yakın plan ve kesintisiz kamera hareketleri izlerken ciddi manada yoruyor.
hesabın var mı? giriş yap