• ismet inönü ve recep tayyip erdoğan dönemlerinde meydana gelen ve çok sayıda can kaybına yol açan iki büyük depremi kıyaslayan murat bardakçı, yıllar geçse de bazı şeylerin değişmediğini üzülerek söylemiş.

    fakat kendisinin anlamadığı nokta, erzincan depremi esnasında teknolojinin şimdiye nazaran çok daha geri olması ve savaş yorgunu halkın muazzam fakirliğidir. o yüzden tutup o savaş yıllarını bu yıllarla kıyaslamak adil bir yaklaşım olmaz.

    --- spoiler ---

    murat bardakçı

    depreme karşı önlem alma konusunda 83 senedir nasıl yerimizde saydığımızı bu iki fotoğraftan daha iyi gösteren bir başka örnek bulamazsınız!

    yukarıda, yanyana iki fotoğraf görüyorsunuz...

    soldaki fotoğraf 1940 ocak’ının ilk günlerinde erzincan’da çekilmiş ve 4 ocak’ta cumhuriyet gazetesi’nde manşetten yayınlanmış. cemal ışıksel’in çektiği fotoğrafta 27 aralık’ta meydana gelen büyük depremden sonra erzincan’a giden cumhurbaşkanı ismet inönü ile inönü’nün boynuna sarılmış ağlayan erzincanlı bir kadıncağız var...

    “anadolu, inönü’nün göğsünde” başlığı ile yayınlanan fotoğrafın altında “erzincan’da felâkete uğrayan bir kadın, cumhurreisimizin müşfik kalbinde teselli buluyor. ...bedbaht ana, zelzele sırasında kocası ile çocuğunu kaybetmiş ve başlayan yangının ateşleri arasında eşi ile yavrusunu aramak içi maalesef beyhude yere uğraşmış, ellerini yakmıştı” deniyor...

    cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı murat çetinmühürdar’a ait olan ve anadolu ajansı’nın servis ettiği ait sağdaki fotoğraf ise dün, 8 şubat 2023’te çekildi. afad’ın kahramanmaraş’ta kurduğu çadırkentte kalan depremzede bir kadıncağız cumhurbaşkanı tayyip erdoğan’a sarılmış, teselli arıyor!

    her iki fotoğrafta da hem kadınların, hem cumhurbaşkanlarının yüzlerinde derinden de öte bir ıztırap, elem ve hüzün görüyorsunuz...

    fazla söz etmeme lüzum yok... depreme karşı gereken tedbirleri alma konusunda her nedense âciz kalıp bu işi bir türlü beceremememizin neticesinde yaşanan acıları 83 sene ara ile çekilen bu iki fotoğraftan daha mükemmel gösteren bir başka örnek yoktur ve bu iş böyle devam edip gittiği takdirde benzer fotoğrafların seneler sonra da çekilmesi mukadderdir!

    --- spoiler ---

    yazı linki
  • akp'nin 20 senedir yapamadigina ismet inonu'yu ortak etme cabasi ancak senin aklina gelirdi zaten. tatli su kurnazi seni.

    koysana oraya 1999'dan bir fotograf gotun yiyorsa, ya da 1509 depremi var onu koy bir bok yapilmamis bunca yuzyil de.
  • aynı mantık ile " o zamanlar yüksek katlı binalar yoktu nüfus yoğunluğu da şimdiki kadar yüksek değildi o zaman 2023 depremi o kadar da trajik değildir " diyen olursa küfür serbest mi ? yapmayın şöyle mukayeseler. sittin tane değişkeni birden düşünürseniz insanlıktan çıkarsınız.
  • işte benim en sevmedigim insan tipi bunlardır. bunlardan anadolu da çok vardır. bunların adı ise, şark kurnazıdır.
  • bozulan ezber herhalde kendi çevrelerindeki almanya bizi kıskanıyor ezberi olmalı. belki 85 senedir tedbir almayı öğrenemeyen devletin nesini kıskanacan demişlerdir.

    bazı ezberler ise aynen devam, 2011 van depremi'nde de akp hükümeti vardı, 12 senedir hiç deprem olmayacakmış gibi inşaat yaptılar mesela. ya da boş böbürlenme huyları, kendilerinden daha donanımlı, daha iyi, daha fedakar insanlara olan nefretleri de hiç değişmedi. bakın işte afad'ı ilahiyatçıya emanet eden kafa kendi çabalarıyla insanlara yardım etmeye çalışanlara burada dil uzatmaya devam ediyor. bu seviye bir kötülük var içlerinde.
  • murat bardakcı nereye dönüyoruz şimdi?
    kıbleye mi?
    medya maymunları
  • murat bardakçı ve ahmet hakan'ı birbirine çok benziyorum. her anlamda çok benzetiyorum!
  • 1039 orta anadolu depremi ile de karşılaştırabilirsiniz, göreceksiniz ki benzerlik çok fazla.
  • ayni yillarda diger ulkelerde olan deprem veya diger felaketlerle kiyaslamak gerekmiyor mu?
  • murat bardakçı denen ezigi dikkate almayınız. her fırsatta ülkemizin kurucularına iftira atma derdinde. aileden gelen yarası var.
hesabın var mı? giriş yap