• yıllar önce cine 5'te izlediğim, yakın zamana kadar ingiltere milli takımını desteklememe sebep olan film. başrollerinde neil morrisey ve rachel weisz oynar.

    1996 finallerinde ingiltere'nin gösterdiği sürpriz başarı üzerine sürreal öğeleri de bulunan keyifli bir romantik komedi olarak özetlenebilir.işinde ve aşk hayatında başarısız futbol fanatiği karakterimizin euro 96 sırasında weisz ile yaşadığı aşk ile hayatı değişir.klişe tabirle " ve olaylar gelişir".

    o yaz ingiltere'de çok popüler olan "three lions" şarkısını film boyunca sıklıkla duyarız.(southgate'in almanya'ya karşı penaltıyı kaçırdığı ve takımın elenmesine sebep olduğu yarı final maçında da bu şarkı taraftarlar tarafından yaşlı gözlerle söylenmiştir.)
  • yaklaşık 10-11 sene önce cine 5'te 'fanatik martin' ismi ile seyrettiğim bir tv filmi. gerçekten çok hoş bir filmdi. filmin orjinal isimini bilmediğimden bulmak da biraz zaman aldı. ancak google'a, football, martin, england 96 ve imdb yazinca hemen çıkıverdi.
  • yaklaşık 10 yıl önce trt'de bir öğle vakti izlemiştim çok da beğenmiştim ama bulmak baya uzun bir vaktimi aldı. forumlarda "olm bak bir film var içinde yaz geçiyor, bir çocuk var ingilizleri tutuyor sonra bir de kız var, maçlar oynanıyor o esnada" yazmaktan bir hal oldum ama değdi. her bünyeye hitap ediyor futbol tutkunu olmanıza gerek yok.
  • --- spoiler ---

    ingiliz komedyen ve yazar arthur smith'in yazdığı ve yönetmenliğini simon curtis'in yaptığı 1998 birleşik krallık yapımı komedi-spor-romantizm filmi. bbc için 1998 dünya kupası öncesinde çekilmiş ve 1996 avrupa futbol şampiyonası döneminde geçen güzel ve romantik bir futbol filmidir. filmin başrollerinde neil morrissey, rachel weisz, des lynam, arabella weir ve john gordon sinclair gibi oyuncular yer almışlardır. düşük bütçeli basit bir film olmasına rağmen, -o dönemde- yakın geleceğin önemli starı olacak rachel weisz'in bu filmde oynaması ilginçtir. ayrıca futbol teması nedeniyle türk sinemaseverlerin hoşuna gidebilecek olan filmdir. filmde, bir sahnede 1996 avrupa futbol şampiyonası'nda almanya'nın ingiltere'yi elediği meşhur yarı-final maçına da referans verilmiştir. son olarak, filmin imdb.com puanı 7,1/10'dur.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt0144397/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/my_summer_with_des

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap