• n11.com'un yeni yan charı. esnaftan esnafa satış yapmayı planlayan e-ticaret platformu.
    link
  • alibaba.com benzeri b2b alışveriş sitesi.
  • e-ticareti ya ucuracak ya da batiracak bir proje bende bilemedim. araci sitelerde (bkz: n11.com), (bkz: gittigidiyor.com) satis yapan kisiler birkac kategoriye ayriliyor.

    1- “genelde” istoc gibi toptancilarin oldugu yerden mal alan esnaf hazirda dukkani olan esnaf arkadaslar.

    2- toptancisi oldugu mali toptan fiyatina perakende satan ac gozlu toptancilar. ( kendilerinden mal alan ve satmaya calisan gariban esnafa uzuluyorum )

    3- aliexpressden dandik urun getirip millete yuksek fiyattan iteleyen ticarete hevesli, fatura kesmeden vergi odemeden is yapan kisiler. ( bunlar n11 de satis yapamiyor. yakinda faturasiz e ticaret yapan herkes takibe alinacak akilli olun derim)

    n11 pro halka acilirsa “e ticaret piyasasindaki bazi kategorilerdeki satislar” allak bullak olabilir. malum ulkemizde kimse kimseden ustun olmasin diye herkes mal aldigi yeri gizler, kimse o malin kaca alinip kaca satildigini bilmez.

    piyasaya mal veren uyanik toptancilar buraya uye olup tum stoklarini yigip eticaret sitelerinde satis yapan herkese ayni fiyattan mal verir ise onumuze gelen eticaret sitesinde ayni fiyata, ayni urunleri bin kere gormeye baslariz.. bunun sonucu olarakta herkes birbirinin onune gecmek icin fiyat kirar, tabiki kazanan son tuketici olur. ( oyle seyler gordum ki resmen toptancidan alip araci gibi direk karsiz mal satan inatci ticaret ahlaki nedir bilmeyen adam dolu bu siteler )

    ya da en iyi senaryo ki benim olmasini diledigim tek senaryo, araci sitelerde zaten toptanci olupta urunu perakende olarak toptan fiyatina satan bu toptancilar araci sitelerden cekilir, tamamen n11pro ile satis yapar, kendisinden mal alan adama celme takmayip haksiz rekabet oranini dusururler.

    yazdiklarimdan bir sey anlamayan cikabilir, eticaret sektorunde olan herkes ne ima etmek istedigimi anlayacaktir yillarimi verdim bu sektore insallah hepimize guzel olanaklar sunan bir site olur.
  • aşırı gelecek vaadeden, türkiye'de eşi benzeri olmayan proje.
  • b2b pazaryerlerinin müşteri edinim sürelerinin uzun olması sebebi ile 2 -3 sene darlık görmesi muhtemel platform.
    saas hizmeti, veri analizi, pazar bilgisi gibi ek hizmetler ile çekiciliği arttıracaklarını düşünüyorum.
  • toptancılığı sanal aleme taşıyan site
  • bugün satışa başlamış.
  • b2b mantığıyla işleyen bir sitede toptan satış fiyatlarının üye girişi yapmadan görülebiliyor olması bence büyük hatadır.
  • şahıs şirketinde imza sirküsü değil, imza beyanı olur. n11pro neden istiyor peki bunu, daha sonradan bu imza benim değil deme diye. 70-80 lira verip de belge almaktan imtina ediyorsan, bi zahmet e-ticaretten uzak dur, zira rezalet başlıklarının müsebbibi hep bu kafa işte.
  • fiyatlarin gorunur olmasi komik olmus.

    bir kac kaleme goz attim, bu fiyatlara toptan mal ceken varsa ben parekende olarak daha ucuza bulurum soyliyim. market fiyatini koymus adamlar.
hesabın var mı? giriş yap