• yıllardır ülkenin başına gelmeyen kalmadı, bakıyorsunuz halen %30 larda oy potansiyeli var, stepneyle beraber %35 diyelim.
    yani ülke bu haldeyken bile ciddi bir oy oranı var.
    ne olursa veya ne olmalı ki oylar % 5’e düşsün? çünkü benim aklımdaki her şey oldu hemen hemen ve çok bi değişiklik yok.
  • bütün sözlüğün beklediği malum olay

    (bkz: hala ölmemesi)
  • elindeki sermaye gücü, medya gücü vs ile iktidarı kaybetmeden yüzde 20' nin altına bile düşmesi imkansız. ama akp bir kere iktidarı kaybetsin. bırak yüzde 5' i yüzde 0.5'e bile düşer. anap gibi bir parti olur.
  • rte, akp ile ilişiğini kestiği gün akp perinçekle yarışacak seviyeye düşer.

    sadece cahil kesimden oy alıyor bu adamlar öyle sanıyorsunuz dimi? siz hangi dünyada yaşıyosunuz acaba? muhalefet seçmeninin akademik düzeyi, bilgi birikimi veya anlayışı çok çok daha mı ileri seviyede sanıyorsunuz? yani bu kadar aptal olmanıza tahammül edemiyorum gerçekten. finans arkadaşım herşey finans herşey para. seçim demek sandık demek paranın sermayenin yarışı demek. sen kurumlara tügva ile giren her avarelin akp sevdalısı olduğunu mu sanıyorsun? tepeden tırnağa inen bir para alışverişi var. kurumların naylon faturaları hayali ticaretleri, bakanlıkların vergi kaçakçılığı sadece şahsi menfaat için mi yapılıyor sanıyorsun?

    bir hükümet yolsuzluğa ancak kendi ömrünü uzatmak için izin verir, senin kırşehir bi köyündeki çarıklı şalvarlıyı tavlamanın sik kadar kıymeti yok. hala aptal saptal sidik yarıştırıyorsunuz. bu ülkede 4 milyonsan fazla memur var, %30'u akp referansıyla doğrudan atanmış olsa mükemmel bir sayı. kurumlardaki her eleman yeterli olduğu için atanamayacağıba göre, çarkın dönmesi için oy vermeye devam eder.

    off neyi anlatıyosun ya. aptal gelmiş halk cahil diyor. anadolu irfanının amına koyayım ama emin ol dünya halklarına kıyasla türk halkı siyaset biliminde akademik seviyede bilgilidir. siz hala sidik yarıştırın amk salakları.
  • bu cehalet, tembellik, menfaatçilik ve dincilik sarmalı bitmediği müddetçe düşmez.

    bitse de % 5'e falan düşmez. bunların tabanı % 12 - 13 seviyesinde. 90'lı yılların sonlarında tabanları % 6 - 7 idi. gitgide artıyorlar.
  • oy pusulalarına 12+8 gibi bir matematik işlem sorusu koyulur ve sadece çözebilen oy kullanırsa %5 anca alır.
  • kaybettiği ilk seçimden sonraki seçimin gelmesi gerekir.

    türk insanı güce tapıyor, özellikle de attığı oydan başka övünecek hiç bir şeyi olmayanlar. şimdi ölümüne desteklediklerinin yerinde 30 sene önce başkaları vardı, 40 sene önce başkaları vs.
  • rte'nin terk-i diyar etmesi ve din istismarı yapan başka bir partinin yükselmesi sonucunda %5 değil %1'i bile göremez. sonuçta akp olmaz bkp olur fakat alnı secde gören din istismarcıları illa ki bir yerde yuvalanırlar. ahlaksız ama sözde dindar anadolu irfanı da bunları seçmeye devam eder.

    çok umutlusunuz a.k. bu halktan...
  • (bkz: selfdestruction)

    sadece izle !
  • asla düşmez bu muhafazakar kesim ülke batsa bile hata yaptığını kabullenmek istemeyecektir. o yüzden oyunu da değiştirmez aynı şekil vermeye devam eder
hesabın var mı? giriş yap