• ibretlik ve ülkenin nasıl yönetildiğini, kimlere emanet edildiğini somut ve çarpıcı bir şekilde tekrardan göz önüne seren bir videoya evsahipliği yapan açıklamalar.
    https://www.youtube.com/watch?v=n82pjbsuyis
  • bakanın şahsi görüşleri değil, kameralar karşısındaki açıklamalarıdır. kimse "beceremedik, değer kaybediyoruz ama yine de bizi seçin" demez. "biiiiiiiiz" "onlaaaar" "eeeeeeeeey amariga" der. ötekileştirir. düşmanlar yabdı, dış güçler bizi tutmasalar dünyanın *mına koycaz da, tutuyorlar işte der. keza hep birleşip savaşılması gereken bir düşman, hep bi dış etken vardır. sorumluluk asla üzerlerinde değildir.
  • bir post truth örneği. bilimsel metodlarla takip edilebilen, yükselen bir kur var, ama adam çıkmış bilimsel verileri eğip bükerek tam aksi açıklamalar yapıyor, ve halk bunu yemek için ağzını açmış bekliyor. bu gibi durumlarda aklıma hep hitler dönemi gelir. kızıl ordu berlin'e girmek üzereyken bile nazi propaganda mekanizmaları hala savaşı kazanmak üzere olduklarını halka anlatıyordu. halk ise buna inanmaya hazırdı. çünkü gerçek onları rahatsız ediyordu.

    post truth'un tanımını da şuraya ekleyelim:

    "nesnel hakikatlerin belirli bir konu üzerinde kamuoyunu belirlemede duygulardan ve kişisel kanaatlerden daha az etkili olması durumu"

    yani nesnel bilim verileri değil de, senin o konuda ne düşündüğün önemli. "dünya düzdür" diyorsun, tamam oluyor.
hesabın var mı? giriş yap