• kitle kültürünün –“herkesin özel olduğu yerde hiç kimse özel değildir”- sorununa, “bireysel farklılığı ancak kendi kimliğini özelleştirerek gerçekleştirebilirsin,” yaklaşımıyla cevap veren #normcore; kapsayıcı, temel ve insani olarak da tanımlanabilir.

    (...)

    internetin ve küreselleşmenin bireysellik mitine meydan okuduğu bir dönemde, kendimizi zamanı ve yaratıcılığı bambaşka alanlara kanalize ederek gösterebileceğimizi salık veriyor #normcore.

    (...)

    yazının tamamı için tık tık
  • bu yaza doğru gelmekte olur gibi olup tam gelmemiş olan trend. insanların stillerine entegre edebildiği birkaç parça kazandırdı: mom jeans, 90'lar topuklu sandaletleri, beyaz nike/adidaslar gibi.

    zaten başlıktaki ikinci entry'de söylenmiş olan çıkış noktası çok bence çok sağlam olmasına rağmen gelmesi pek de hayırlı olmazdı, zira sokaklar şöyle görüntülere sahne olacaktı:

    http://blog.freepeople.com/…/04/birks-and-socks.jpg

    http://2.bp.blogspot.com/…_dgdu/s1600/normcore1.jpg

    az önce bahsettiğim normcore'un ''çıkış noktası''nın 90'lar stilini kopyalamadan, direkt uygulandığı -ayrıca bayıldığım- stil şu bence:

    http://4.bp.blogspot.com/…os4/s1600/erin-wasson.jpg
  • rahmetli steve jobs abinin de tarzı buymuş efendim.
  • çabasız şıklık olarak türkçe'ye çevrilmiştir.
  • oksimoron bir tabir.çabasız şıklık olmaz olamaz.bu mümkün değildir.türkçeye bu şekilde çevrilmiş olması ve kullanılması büyük saçmalıktır.papanın libidosu kadar işlevsizdir.
  • uzun çabalar sonucu elde edilen güzellik sonrasında, (bkz: spor)(bkz: dengeli beslenme)(bkz: fit fizik)(bkz: iyi bir saç kesimi) (bkz: temiz vücut)(bkz: temiz saç) gibi, bir kot bir tişört altına da adidas stan smith giydim ama bak yine de fıstık gibiyim, mesajı vermektir. sanki bilmiyoruz biz senin küçücük bluzu dakikalarca ütüleyip kolaladığını, lazer epilasyona çuvalla para döktüğünü, yüzüne en çok giden saç modelini itinayla araştırdığını, kan ter içinde spor yaptığını, ince kalori hesaplarını... gerçi olması gereken bu, niye bu kadar atarlandıysam... hatta takdir ediyorum bunu başaranları, işin kolayına kaçmadan altyapıyı sağlamlaştırıyorlar.

    hadi hepsini anladım da pahalı markadan giyinmek niye bu kadar önemli onu hala merak ediyorum. kesimi ve kumaşı güzel olduktan sonra dümdüz bir v yaka bluzun markası bu kadar önemli mi?
  • (bkz: gorpcore)
  • menşei sydney olan barista malzemeleri markası. çok minimalist ve fonksiyonel tasarımları var. kahve severler için bulunmaz nimet adeta.
  • (bkz: sprezzatura)
hesabın var mı? giriş yap