• adam gibi youtube'dan orijinalinin izlenmesinde yarar olan muzikaldir: https://www.youtube.com/watch?v=-xb7aftz6zy
  • ankara'da olacağını duyunca heyecanlandığım müzikal. gitmiş olanlardan nasıl geçtiği hakkında bilgilendirmeye aç bir şekilde bekliyorum.
  • şu anda müzikalden bildiriyorum gelmeyin.

    bu kadar kötü bir dekor olamazdı ya. ilkokul müsameresi dekoru gibi.

    onu da geçtim mikrofondan mıdır nedir söylenen sözler de anlaşılmıyor. bu arada müzikal türkçe.

    şu anda mikrofonsuz sahne geldi kazimodonun söylediği mikrofonsuz anlaşılıyormuş. bıraksalar da kendi sesleriyle söyleseler keşke. bi de bu müzikal için meb şura salonu küçük kalmış. daha büyük sahne lazım.

    edit: bu arada esmeraldanın çat diye ölü bedenini getirdiler. bu kızın zindan sahnesi, asılma sahnesi vardı resmen zipleyip kısaltmışlar müzikali.

    edit: imla
  • beklentiyi çok düşük tutanlar için ortalama sayılabilecek bir gösterim. bu da ne kadar başarısız olduğunu göstermek için yeterli olur sanıyorum.

    öncelikle dekor kısmı yukarıda da değinildiği gibi ilkokul müsameresi kıvamında idi. keza kostum de aynı şekilde. ayrıca ses sisteminden midir yoksa oyuncuların kendilerinden kaynaklı mıdır bilinmez frollo, phoebus ve özellikle quasimodo'nun söylediklerinin büyük çoğunluğu anlaşılmayacak kıvamdaydı. oyuncuların performansları da pek yeterli değildi bana göre. ve en önemlisi ne olup bittiğini anlamadan -son- dediler. ne oldu o arada, bu sahneler oynandı da biz mi kaçırdık diye kalakaldık...

    son olarak şu oyuncu kadrosuna 4-5 insan daha alın lütfen. 5 tane dansçı dönüp dönüp durdular her kılığa büründü garibanlar...
  • ooo ankara'ya notre dame quasimodo müzikali geliyormuş, kesinlikle izlenmeli deyip bilet alırken, (bkz: biletix) in sitesinde hiçbir açıklama olmamasından anlaşılması gereken ve bilet alınmaması gereken bir müzikal. org ve orgda kayıtlı dımtıs müziklerle oluşturulmuş müziklerini dinledik, (bkz: kumbara görsel sanatlar)ın şahane oyuncularının, genelde sergiledikleri çocuk oyunlarından olsa gerek esinlendikleri müthiş danslarını izledik. bir işe kalkışıyorsak çok emek vermeliyiz, hem de dünyaca ünlü bir müzikalse, ona göre dekor, ona göre kostüm, ona göre yeterli oyuncumuzu ve dansçımızı hazırlamalıyız. olmuş mu sizce kumbara görsel sanatlar, içinize sindi mi bu gösteri?
  • bilet aldıysanız bile gitmeyin, evinizde oturun güzel güzel orijinalini izleyin; en azından zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirirsiniz.
    sahnede yüzümüze bağırmalarından yüzümü ekşite ekşite bitireceğim bu geceyi de...
    teşekkürler reklamcılar, yine kandık.
  • çok sıkı bir müzikal takipçisi olmadığım için şahsen oldukça başarılı bulduğum gösteri. gözlerimden yaş geldi, o derece.

    demek ki adam gibi bir müzikale gitsem dibim düşecek.
  • olmamış müzikal. cuma akşamı evde oturup dinlenebilirdim mesela, daha yerinde bir karar olurdu. zaten afişe dikkatli bakarsanız ne çıkacağını az çok kestirebilirsiniz. orijinal sanıp gittik tam bir hayal kırıklığıydı. müzikal başlamadan önce sözlüğe bakalım dedik, her şey için çok geç olduğunu anladık.

    o dekor nedir allah aşkına biri bunu bana söylesin, herkes sırayla şarkısını söyledi bitti gitti. ne olup bittiğini anlamış değilim. yani dekor, danslar ve kurgusu eksik kalan bir gösteriydi. işte öyle gibi bir şeydi.
  • çok büyük beklentiyle gitmeme rağmen hayal kırıklığına uğradığım müzikal.

    yukarıdaki entrylerde de bahsetmişler dekor gerçekten berbattı. oyuncular amatör gibiydi ve en önemlisi kitapta olan çoğu sahne yoktu tamam bizde biliyoruz hepsini koyamazlar ama bari bi kaç sahne ekleselerdi.

    bilet alırken gişedeki adam özellikle fransız dansçılardan bahsetti birazda onun meraklıyla gittim ve sonuç en kötü dans edenler ve tek kelime etmeyenler onlardı. kendimi enayi yerine konulmuş gibi hissettim oyun boyunca da hiç alkışlayasım gelmedi çevremdekilerde pek alkışlamadı çoğunluk bitse de gitsek modundaydı.

    bu müzikal yerine en az 7 defa devlet tiyatrosunda bundan çok daha iyi şeyler izleyebilirdim.
  • arkadaşlar şu an ankara'da izlediğim bu müzikalin yarısında çıkıp eve döndüm. aslında kapıya yakın otursam yarısını bile beklemezdim. ortaya konulan trombolinden zıplayan gençler, anlamsızca takla atanlar, ses patlamalarından anlayamadığım türkçe şarkılar, konu bütünlüğünü kafamda oturtamadığım bir akış vs vs. emeğe saygı diyerek elimden geldiği kadar sabır dedim ama olmadı. sahne ve sunum olarak orjinal müzikalin görsellerini kullanarak ve uyarlama olduğu söylenmeden satılan biletlerle insanların kandırıldığını bile düşünebilirsiniz. lise müsamere seviyesini aşamayan bir gösteri. üzüldüm açıkçası.
hesabın var mı? giriş yap