• dün gece izledim, olağanüstü beklentiler içine girilmezse esasen güzel bir filmdi. dakota fanning fazla bir oyunculuk sergilemeye gerek bırakmadan sadece yüzünü doğru kullanarak güzel bir oyunculuk sergilemiş. güzel bi dram olmuş vesselam. tavsiye edilir
  • paddy considine adını yazdım bir kenara.

    bir fanning hayranı olarak üzülerek söyleyeyim; her zaman olduğu gibi ortalamanın üstünde, yalnız bu sefer epey değil. metin bilindik, yalnız oyunculuk o kadar iyi ki fanning en zayıf halka kalıyor.

    --- ifşa ---

    ben senin babanım
    yakında olmayacaksın

    ne yapmamı istiyorsun
    benimle kalmanı
    peki ya hata yaparsam
    hata yapman imkansız

    sana ilk görüşte aşık oldum...yine.

    i hate you, when you say "days".
    --- ifşa ---
  • tessa karakteri herhangi bir dönemde, herhangi bir şekilde hayatınıza girdiyse aleti durdurun ve filmi izlemeyin.
    ahım şahım bir film değil, seyretmezseniz birşey kaçırmazsınız ama seyrederseniz olumsuz etkilenme ihtimaliniz yüksek. yeni birşey de söylemediği için akşamınızı ve ondan sonraki birkaç günü bombok ettiğinizle kalırsınız.

    diğer izleyiciler için ise kurgu aksaklıkları taşımasına rağmen kötü denmeyecek, sıradan üstü bir seyirlik. herhalde.
  • ölümün hızla gelişini kabullenmiş bir genç kızın kalan zamanında yaşadığı paniği, umursamazlığı, korkuyu vs. müthiş bir şekilde harmanlamış bir dram filmi.

    --- spoiler ---
    tessa doğru olanı yaptı 4 yıl süren kemoterapi tedavisini bırakarak çünkü ya kalan zamanlarını battaniyeye sarılı babasının yanında onun her gün kendisi için öldüğünü görerek geçirecekti ya da daha önce hiç yapmadığı çok şeyi denemenin huzuruyla veda edecekti. ama izlerken biz de onun kadar panikledik liste yarıda kalacak , hepsini tamamlayamayacak diye.veda anında liste açısından başarılı bir iş çıkarsa da yarım kalanlar oldu. tavsiyem:yalnız izleyin ki doyasıya ağlayabilesiniz.
    --- spoiler ---
  • izlerken çok ağladığım bir film
  • dram filmlerini sevmememe rağmen hoşuma giden özellikle filmin son bölümlerinde (babasının tessayla konuştu bölüm başta olmak üzere) duygulandığım filmdir.
    dakota fanning filmde en çok ingiliz aksanını yaparken zorlandığını söylemiştir.
  • hakkında hiçbir şey okumadığım an itibariyle izleyeceğim filmdir umarım pişmanlık duymam.
    edit: içim parçalanarak ve bildiğiniz sesli ağlayarak yazıyorum bu satırları. öyle güzel işlenmiş ki konu insan ben ne yapıyorum nasıl yaşıyorum diyor öyle kısa ki ömür harcadığımız her dakika öyle kıymetli ki.. inanılmaz bir film, içime işledi her sahnesi uzun süre etkisinden kurtulabileceğimi sanmıyorum ve bir kez daha anladım ki insan gerçekten ne istiyorsa, ne yapmak nerde olmak, kime sarılmak istiyorsa elinde imkan varsa hiç bi şekilde sonunu düşünmemeli, hiç bi şeyden korkmamalı zira her şartta hepimizin filminin sonu aynı bitecek.
    izleyin, izletin...
  • henüz seyrettğim film. söyleyebileceğim tek şey etkileyici.

    --- spoiler ---

    yalnız filmin başında lana del rey'in blue jeans şarkısının çaldığı kısım çok iyiydi.

    --- spoiler ---
  • ha sorarsanız kült müdür, efsane midir diye; yok derim. ama dram tadından hoşlananlar için izlenilebilir, asla vakit kaybı değildir.

    --- spoiler ---

    normalde senaryo ve kurgu gibi temaları derinlemesine incelerim ama bu film için gerek yok. sadece izlenilmesi gerek, üzerine konuşmak bile elzem. o derece!
    bu arada film bildiğin ağlatıyor ki iki saat boyunca sizi süprizlerden olabildiğince uzak tutarak an be an sona doğru hazırlıyor. son ana kadar kafanızdan hep bi' "acaba?" sorusu geçse de kaçınılmaz sonu görüyorsunuz. yalnız bişi dikkatimi çekti, ölmeden önce hayallerinde görmek istediği şeyi görürken "anı dizeleri" tadında bişilerden bahsetti. şimdi tam olarak betimlemesini yapamıyorum ama o an sayesinde tamam lan, olmuş dedim. izlediğinizde hissedeceksiniz ve eksiklik duygunuzu doyuracaktır, müsterih olun.
    aga cidden çok duygusal anlar yaşadım bea, aklıma geldikçe tekrar duygusal bi' sıkışmışlık hissi yaşıyorum bildiğin...

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap