• yönetmen joel coen.
    senaryo ethan coen, joel coen.
    görüntü yön. roger deakins.
    müzik t-bone burnett.
    yapım 2000 abd yapımı 106 dak.
    universal,touchstone pictures,studio canal
    tür komedi - dram
    oyuncular/karakterler
    george clooney
    ulysses everett mcgill
    john turturro
    pete
    tim blake nelson
    delmar
    john goodman
    büyük dan teague
    holly hunter
    penny wharvey
    chris thomas king
    tommy johnson
  • filmde, muhteşem soyguncu "babyface" george nelson, the practice isimli dizide jimmy'yide canlandıran michael badalucco tarafından, kayıt yaptıkları radyo istasyonunun yöneticisi lund ise, news radio dizisinde radyonun sahibi olan jimmy james'ide oynayan stephen root tarafından canlandırılmıştır.
  • film amerika'da blugrass vb. muzik turlerine olan ilgiyi bir anda arttirdi. (bkz: bluegrass)

    biz de ilyada uyarlamasi cekelim. muzikler ozay gonlum'den olsun. hem de canakkale'de, gercek truva'da cekelim (coen kardeslere nispet olsun).
  • gordugum en iyi uyarlamalardan biri. kanimca odyssey'i en iyi benimseyenler arasindadirlar coen kardesler. baska turlu bu mukemmel sarkastik bakis acisi olamazdi diye dusunuyorum. olaylara absurd sekilde yaklasim kesinlikle sahane. bazi olaylarin kitaba gore tumden ters olmasi(penny'nin mukemmel sadik bir ev hanimi yerine yeni bir koca bulmak icin can atmasi bu sebeple cocuklara "babaniz oldu ben yine evlenicem" demesi, tek oglan cocuk yerine birkac tane kiz cocuk olmasi, vs..) super bir perspektif, oyle ki kitabi okuyup benimseyenler kanimca asil bu abes tersliklere gulmustur. ayrica zenci elemanin ruhunu satmis olmasi ile yapmaya calistiklari gonderme bence james browndur(zencinin yasadiklari james brownun hayati ile ayni).mukemmel bakis acilari, mukemmel oyuncular, mukemmel yonetmenler, kisacasi ustune tanimadigim mukemmel bir komedi.
  • müzikleriyle redneck rampage'ı hatırlatan, keyif ve mutluluk veren film. özellikle george clooney'in "how's my hair?!" diye yattığı yerden fırlamaları ve mimikleri ayrı gülümsetmiş, ayrı bir tad vermiştir.
  • müzikal değil kesinlikle, ama anlatımı müziğe benziyor.
    cyclops 'a ve sirenlere yapılan göndermeleri özellikle tuttum.
  • iki ayda bir seyretseniz bile her seferinde aynı lezzeti alacağınız filmler vardır. bu onlardan biri işte. bitmesin, böyle saatlerce sürsün istersiniz. oh, ne ala. şahsen her seferinde koptuğum yer, kaçaklardan birinin, tekrar yakalandığında 1987 yılında hapisten çıkacağını hesapladığı bölümdür.
  • grammy ödüllerinde ilk kez yılın en iyi albümü ödülünün bir film soundtrack'ine verilmiş olmasıyla da göze batan bir filmdir.
  • her şeyden önce karakterleriyle inanılmaz sevimli bir film.
  • george clooneyin ayhan ışıka en çok benzediği filmi. *
hesabın var mı? giriş yap